top of page

Pastoor van Ars in tv-programma BinnensteBuiten

Cathia Alkema

2 apr. 2024

Valentijn Carbo bezoekt de Pastoor van Ars

Onlangs zijn er opnames gemaakt in onze Pastoor van Ars voor het tv-programma BinnensteBuiten. Afgelopen vrijdag, op Goede Vrijdag, werd de reportage uitgezonden. Het resultaat is een mooi document geworden van een bijzondere kerk. Heeft u de uitzending gemist? Geen zorgen, hieronder kunt u het terugkijken.


Valentijn Carbo bezoekt in Den Haag de Pastoor van Arskerk, in de jaren 60 ontworpen door een niet gelovige architect. Van buiten lijkt het een bunker, binnen vallen de labyrintachtige indeling, hoogteverschillen en het lichtspel op.


In BinnensteBuiten leidt Valentijn de kijker rond door ons cultureel erfgoed. Van traditionele boerderijen met bedstedes tot chique grachtenpanden uit de pruikentijd.


Valentijn opent met zijn sleutel deuren die normaal gesproken gesloten zouden blijven en neemt je terug in de tijd in BinnensteBuiten. Van art nouveau villa’s tot architectonische vakantiehuizen. Vol enthousiasme vertelt Valentijn verhalen over de architectuur, het interieur, de geschiedenis én de bewoners van destijds. Valentijn werkt nu voor Vereniging Hendrick de Keyser, die zich inzet voor het behoud van architectonisch en historische belangrijke woonhuizen en interieurs. 


Valentijn is van kinds af aan al gefascineerd door oude huizen. Zijn hart gaat sneller kloppen van bijzondere interieurs met een verhaal. Het is dan ook een logische stap dat hij Architectuurgeschiedenis is gaan studeren. Valentijn: ‘Ik prikkel de verbeelding van de kijker door de schoonheid van historische interieurs. Daar begint de verwondering. Het gaat mij niet alleen om een huis, maar vooral over een thuis. Over de karakters, de sfeer en de mentaliteit van toen.'

bottom of page