Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

aug
    18.00 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Na een broodje wordt de film The Idol vertoond. Na de film sluit een gesprek over wat de film bij ons afroept, de avond af.

Opgave bij het secretariaat van Maria van Eik en Duinen. Vrijwillige bijdrage voor de maaltijd wordt op prijs gesteld.

• wo
    aug
    14.00 - 16.00 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Graag aanmelden bij het secretariaat Maria van Eik en Duinen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

• wo
    16.30 u aanvang koken, 18.00 u aanvang maaltijdPastorie Maria van Eik en Duinen

Onder leiding van diaken Jos van Adrichem wordt een maaltijd gekookt en gegeten waarin ingrediënten verwerkt zijn waarover we in de Bijbel kunnen lezen. Tijdens de maaltijd laten we de betreffende Bijbelfragmenten klinken. Bijbels culinair gaat door bij aanmelding van minimaal 10 personen. Meld u aan bij het secretariaat van Maria van Eik en Duinen mariavaneikenduinen@p4ev.nl of 070 3979413.

• zo
    10:00Maria van Eik en Duinen

De Zonnebloem afdeling Loosduinen maakt het parochianen graag mogelijk dit jaar opnieuw of voor het eerst mee te doen aan de viering van Ziekenzondag, met daarin de Zalving van de zieken. De viering is op zondag 8 september om 10.00 uur in de kerk van Onze Lieve Vrouw hemelvaart. Als u de H. Zalving van de zieken wilt ontvangen, meldt u zich dan aan bij het parochiesecretariaat voor vrijdag 6 september. Per telefoon: 070-3979413 of e-mail: mariavaneikenduinen@hetnet.nl

• di
    11.00 - 12.30 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Willy Hoogendoorn geeft een inleiding over het thema: Een goede dood. Wanneer sterf je een goede dood, wat vereist een goede dood, wat is bepalend of beslissend voor een goede dood? Met inzichten vanuit de geestelijke zorg, de medische wereld, laat zij zien dat een goede dood mogelijk is. Na afloop van dit thema is er gelegenheid om met elkaar te lunchen. Een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

18:00Maria van Eik en Duinen

Vanaf donderdagavond 19 september a.s wordt de Alpha-cursus aangeboden in de pastorie van Maria van Eik en Duinen. In de Spirit die begin september uitkomt en op de flyers die u in de kerk vindt, kunt u meer over de Alpha-cursus lezen.

Voor de verzorging van de cursusavonden (steeds op donderdag) zijn wij op zoek naar een aantal extra vrijwilligers die een gesprek in een kleine groep kunnen/willen begeleiden én vrijwilligers die de maaltijd, waarmee elke Alpha-avond begint, mee willen verzorgen. Heeft u belangstelling voor deze vrijwilligerstaken, meld u zich dan bij pater.klemenshayon@p4ev.nl of diaken.josvanadrichem@p4ev.nl of telefonisch via 070 3979413 (secretariaat Maria van Eik en Duinen).

• zo
    10:00Emmauskerk

Een speciale Eucharistieviering met kinderzegen aan het begin van het nieuwe school- en werkseizoen.  Het kinderkoor 'Alle-4' zal in deze viering zingen.
    Na de viering treedt verhalenverteller Kees Posthumus op met zijn theaterprogramma 'Dwars door de Bijbel'.
    (dus niet op 15 september zoals in het boekje 'Den Haag Zuid doet..' is aangegeven)

14.00 - 16.00Pastorie Maria van Eik en Duinen

20.00 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Capella sine Nomine zingt vanavond koorarrangementen van bekende componisten, zoals het Agnus Dei van Barber, Requiem Aeternam van Bach en Lux Aeterna van Elgar.

Toegang en programma boekje is gratis, na afloop wel een schaalcollecte voor de onkosten.

19.00 uurMaria van Eik en Duinen

Naast het gedenken van de overledenen tijdens de viering van Allerzielen, gaan wij na de viering in de kerk van Maria van Eik en Duinen naar onze begraafplaats St. Jozef waar nabestaanden een grafkaars bij het graf van hun dierbare kunnen plaatsen en het graf kunnen laten zegenen.

14.00 - 16.00 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Een gezellige middag voor vrouwen die zich verbonden voelen met de parochie. Creativiteit, ontspanning, leerzaam en vooral gezelligheid.

• vr
    zo
    Titus Brandsma

Buurtbewoners en parochianen tonen een rijke variatie aan kerststallen. Verzamelingen van voorstellingen van de geboorte van Jezus over de eeuwen heen. Heeft u een bijzondere kerstgroep en wilt u deze laten zien, meld u zich dan aan... Dat kan bij het secretariaat van de Titus Brandsma. De openingstijden worden op een later tijdstip dit jaar bekend gemaakt.