Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

12.00 uurEmmaus, Leyweg

Vanaf 12.00 uur inloop. Om 12.30 uur zal een bekende inwoner van Den Haag het startsignaal geven.

19.30 uurMaria van Eik en Duinen

De jaarlijkse gebedsweek vindt plaat van   19 t/m 26 januari. In diverse kerken in Den Haag vinden Oecumenische gebedsdiensten plaats

• 19.30 uurMaria van Eik en Duinen

Feiten over het milieu en klimaatverandering. Na de gebedsdienst geeft Inge Vianen een lezing over de feiten over het milieu en de klimaatverandering.

20.00-21.30 uurMaria van Eik en Duinen

Naar aanleiding van de verhalen over vrouwen uit de Bijbel, gaan we samen in gesprek onder begeleiding van Pastor Duncan Wielzen.

12.30 uurEmmaus

Naast de verse soep en belegde broodjes delen we met elkaar de verhalen die we willen delen. Deel gezellig mee!

• 20.00 uurMaria van Eik en Duinen

Feiten over het milieu en klimaatverandering. Er wordt een documentaire film getoond waarin prominenten en wereldleiders zich uiten over de klimaatverandering.

14.00-16.00 uurPastoor van Arskerk

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd vermoord. Zijn leven en zijn werk zijn nog altijd een bron van inspiratie. In het werkschrift ‘Bonhoeffer75’ werden zijn gedichten en gebeden in gevangenschap opnieuw vertaald en voorzien van her-dichtingen en gespreksvragen. De vraag: ‘Wie ben ik?’ (titel van één van zijn gedichten) is een leidraad. (meer…)

10.00 - 13.00 uurMaria van Eik en Duinen

We komen samen om bij de evangelielezingen van de zondag in de veertigdagentijd een symbolische schikking te ontwerpen. Graag aanmelden bij de pastoraatgroep van de eigen geloofgemeenschap. Er wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

20.00-21.30 uurMaria van Eik en Duinen

20.00 - 22.00 uurMaria van Eik en Duinen

Na een inleiding van Godian Ejiogu praten we over de bedreiging van ons rechtssysteem, culturen en tradities in Nederland. Graag aanmelden bij het secretariaat, telnr 070-3979413, toegang € 5, te betalen op de avond zelf.

• wo
    14.00 - 16.00 uurPastorie Maria van Eik en Duinen

Gaarne aanmelden bij het secretariaat, telnr 070-2979413. Een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

20.00 uurMaria van Eik en Duinen

Ds. Michiel Aten belicht op deze avond een aantal bijbel teksten die ons ten dienste kunnen zijn bij een christelijke opinievorming en standpuntbepaling ten aanzien van het milieu en op het gebied van de natuur.

• wo
    15.45 uur koken / 17.00-19.00 uur etenPastorie van Maria van Eik en Duinen

Gezamenlijk koken en eten in de pastorie van Maria van Eik en Duinen.

• vr
    15.00 uurPastoor van Ars kerk

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd houden we een meditatieve bijeenkomst aan de hand van de staties van de kruisweg. We gebruiken daarbij beelden van verschillende kunstenaars en teksten uit verschillende bronnen.

20.00 uurMaria van Eik en Duinen

Capella Sine Nomine o.l.v. André Vis gaat terug naar haar roots met OldSkool! Met een kleine bezetting bestaande uit 10 heren en 5 dames gaan we het Officium Defunctorum van Tomás Luis de Victoria uit ons allereerste CSN project opnieuw uitvoeren. Ditmaal in combinatie met prachtige motetten van Dering en Sweelinck. Een uur lang oude muziek zingen is uitdagend voor de zanger en de luisteraar, maar zoals elk project van Capella Sine Nomine, is ook deze niet te missen! Zet de concertdata dus maar snel in de agenda!

20.00 uurMaria van Eik en Duinen

Tijdens deze laatste avond van het Oecumenisch leerhuis zal diaken Jos van Adrichem de encycliek van paus Franciscus "laudato si", geprezen zij U, over de zorg voor ons gemeenschappelijk huis, toelichten

18.00 uurMaria van Eik en Duinen

In de veertigdagentijd worden afwisselend bij de vier geloofsgemeenschappen sobere maaltijden gehouden. Tijdens de maaltijden informeren we u graag meer over het vastenactieproject, staan we stil bij de medemens die we met het project steunen en houden we een collecte ten behoeve van het project. U bent van harte welkom!

14.15 uurEmmaus

• 15.00 uurPastoor van Ars kerk

• zo
    12.00 uurTitus Brandsma

• 18.00 uurPastoor van Ars kerk

Na de maaltijd kijken we de film 'Il Vangelo Secondo Matteo', een filmklassieker uit 1964 en volgens velen de mooiste bijbelverfilming uit de geschiedenis.

• vr

jun