Een totaaloverzicht van de vieringen is te vinden op de vieringenpagina.

• wo
    10.00 - 11.15 uurPastoor van Arskerk

Iedere tweede en vierde woensdag van de maand geeft pater Klemens Hayon bijbelcatechese.

19.30 uurMaria van Eik en Duinen

Een oecumenische dodenherdenkingsdienst. Aansluitend wordt er een krans gelegd bij het oorlogsmonument.

• di
    14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Negende bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

10.00 - 15.00 uurMaria van Eik en Duinen

Vandaag krijgt iedereen de gelegenheid om een kunstwerk te maken die tijdens de expositie "kunst in de kerk" tijdens het Pinksterweekeinde gezien mag worden. De pastorie wordt gebruikt als atelier en het is de bedoeling dat de deelnemers hun eigen materiaal en gereedschap meeneemt. Graag aanmelden bij het secretariaat, tel. 070-3979413

15.00 uurMaria van Eik en Duinen

Het ambitieuze projectkoor Capella Sine Nomine zingt motetten van Rheinberger en Bach. De begeleiding wordt verzorgd door Renske Ligtmans op kistorgel en Magrita Rondeel die barokcello speelt. Het geheel staat onder leiding van André Vis. De toegang en het programmaboekje is gratis, wel is er na afloop een schaalcollecte voor de onkosten.

• do
    6.30 uurEmmaus

Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit verschillende kerken in Den Haag, waaronder de vier kerken van onze parochie, te voet, naar de ruïne op de begraafplaats Oud Eik en Duinen. Op deze in de Middeleeuwen florerende pelgrimsplaats lopen we al zingende een processie. Daarna vindt een (eucharistie)viering plaats. Iedereen die mee wil lopen, als alternatief voor het traditionele dauwtrappen, is van harte welkom. Vanuit de Emmauskerk zal de bedevaart ons voeren door het Zuiderpark, waar op gezette momenten gebeden en gezongen zal worden.  Voor de vertrektijden, zie de website van de parochie en de nieuwsbrieven van mei.

18.00 uurMaria van Eik en Duinen

Na een broodmaaltijd wordt de film The Lady in the van gepresenteerd. Na de film gaan we met elkaar in gesprek over wat de film over ons oproept. Na afloop wordt een vrije bijdrage voor de broodmaaltijd op prijs gesteld. Graag opgave bij het secretariaat 070-3979413

12.30 – ca. 15.00 uEmmaus

De jongerengroep Inside Out verzorgt vandaag een maaltijd voor daklozen in Den Haag. Zij zijn speciaal door de jongeren uitgenodigd. Jongeren die geen lid van Inside Out zijn en zich willen inzetten voor medemensen die het in het leven te verduren hebben, zijn uitgenodigd om mee te doen. Meld je dan vooraf wel even aan via rkjinsideout@outlook.com

• di
    14.00 uur - 16.00 uurBergerie Pastoor van Ars

Tiende en laatste bijeenkomst van het Leerhuis met thema 'Het leven doorleefd' gegeven door pater dr. Frans Vervooren, OCD.

ma
    11.30-14.00 uurTitus Brandsma

Evenals vorig jaar zal tijdens de Pinksterdagen de Familiekerk openstaan voor parochianen en buurtbewoners, die hun eigen kunst of kunst van derden tentoonstellen. Iedereen is van harte welkom de kunstvoorwerpen te komen bewonderen. De kunstwerken die op zaterdag 18 mei in Maria van Eik en Duinen zijn gemaakt, worden in ieder geval tentoongesteld.

Potentiële deelnemers aan de exposities kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de Titus Brandsma.

21.00-22.30 uurPastoor van Ars kerk

In het kader van 50 jaar H. Pastoor van Ars kerk wordt op zaterdag 15 juni van 21.00-22.30 uur de sacrale architectuur van de kerk extra benadrukt door lichtinstallaties, binnen én buiten.

15.30-19.00 uurTitus Brandsma

Met medechristenen van de Bergkerk wandelen wij vanaf het Kamperfoelieplein naar de Dew Mandir (Hindoe tempel) aan de Gaslaan. Daar gaan wij in gesprek met geloofsgenoten uit het Hindoeïsme over vragen rondom spiritualiteit en bezieling. Hierna gaan wij aan tafel om samen te genieten van een vegetarische maaltijd.

Aanmelden bij pastor Duncan Wielzen (06-28327571) (dr.wielzen@p4ev.nl) of domina Martine Nijveld (06-16733742) (me.nijveld@ziggo.nl).

• do
    17.00 uurVerzamelen bij de Pastoor van Ars kerk

Een wandeling langs de branding doet veel mensen goed. Het harde zand, af en toe een golf water over je voeten kun je je ontspannen voortbewegen. Onder begeleiding van één of meerde pastores krijgt de wandeling een meditatief karakter. Vanaf de Pastoor van Arskerk gaan we wandelend naar het strand.

aug
  • vr
    zo
    Titus Brandsma

Buurtbewoners en parochianen tonen een rijke variatie aan kerststallen. Verzamelingen van voorstellingen van de geboorte van Jezus over de eeuwen heen. Heeft u een bijzondere kerstgroep en wilt u deze laten zien, meld u zich dan aan... Dat kan bij het secretariaat van de Titus Brandsma. De openingstijden worden op een later tijdstip dit jaar bekend gemaakt.