Enthousiast op weg naar hun eerste heilige communie

2015_04_18_CommunieVoorbereiding1Yfke, Lieke, Mirthe, Sade en Daniël zijn al weer acht woensdagmiddagen in de kerk bezig geweest met de voorbereiding op het grote feest van hun eerste heilige communie. Elke keer als we samenkomen, steekt één van de kinderen eerst de kaars aan en bidden we het Onze Vader. Daarna laten de kinderen aan elkaar zien wat ze de afgelopen week in hun boek hebben geschreven, getekend, gekleurd en/of geplakt. Als dat gedaan is, bespreken we een hoofdstuk van het werkboek. Elk hoofdstuk gaat over een geschenk dat we van God hebben ontvangen. Zo hebben we het over het geschenk van de schepping gehad, over ons zelf, als een heel speciaal geschenk van God, over het geschenk van het doopsel en van de Bijbel. Bij het geschenk van het doopsel, hebben we met twee babypoppen een doop gespeeld. Bij het geschenk van de Bijbel, mochten de kinderen hun eigen Bijbel meebrengen. Nog een paar weken en dan zijn we toe aan Gods grootste geschenk: zijn Zoon, Jezus, die voor ons allen gestorven is. Zijn lichaam gaan de kinderen op zondag 31 mei voor het eerst ontvangen. Tijdens elke bijeenkomst wordt er iets getekend, gekleurd of geknutseld en in de appelboom in de kerk gehangen. Dat beeldt uit wat we die woensdagmiddag hebben gedaan. Binnenkort gaan we samen broodjes bakken en kijken we naar het verschil tussen het brood thuis en het heilig Brood in de kerk. Aan het eind van die middag delen we met de kinderen en hun ouders een broodmaaltijd en krijgen ze een uitleg bij wat we allemaal zien in de kerk. De komende bijeenkomsten studeren we met de kinderen een lied in en ook gaan we alles nog oefenen wat ze in de viering van hun eerste heilige communie mogen doen. Het wordt vast een heel groot feest!

U viert dit feest toch ook met ons mee? Wees welkom op zondag 31 mei om 10.30 uur in de H. Pastoor van Arskerk.2015_04_18_CommunieVoorbereiding32015_04_18_CommunieVoorbereiding2