Diaconie is de opdracht van de Kerk. Kortweg omvat diaconie zorg hebben voor elkaar dichtbij en veraf op het terrein van missie, ontwikkeling en vredeswerk.

Werkgroep diaconie
Een werkgroep voor diaconale activiteiten in de parochie en omgeving en het concreet vormgeven van missionair kerk zijn. Speciale aandacht is er voor de missionaire jaarkalender.

Parochieel Missie Centrum
Deze groep ondersteunt vanuit donaties van parochianen missionaire projecten ver weg en dichtbij. Zij houdt contact met missionarissen die wij kortweg als parochiezonen -dochters aanduiden.

PCI
De Parochiële Caritas Instelling ondersteunt mensen in financiële nood.

Werkgroep Communie thuis
Een aantal parochianen brengt regelmatig na een doordeweekse viering de communie thuis bij parochianen die zelf niet meer naar de kerk kunnen komen.

Werkgroep huisbezoek
Enkele vrijwilligers brengen oudere parochianen regelmatig een bezoekje.

Werkgroep Amnesty International
De werkgroep  zorgt ervoor dat een veertigtal vrijwilligers elke maand drie voorbeeld¬brieven krijgen aangereikt om te schrijven. Na een week worden de brieven verzameld en verstuurd.