MEDEDELINGEN op 1 en 2 oktober

Maandagmiddag 3 oktober  is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de tuinkamer van de pastorie.

Op dinsdag 4 oktober om 14.00 uur is er weer Leerhuis in de Pastoor van Ars. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan bij het secretariaat van de Ars.

Ook is er op dinsdagmiddag 4 oktober om 12.30 uur een soepmaaltijd in de Emmaus. U bent van harte welkom; aanmelden is niet nodig, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Op vrijdag 7 oktober om 13.30 uur is er een oecumenisch vredesgebed in de Emmaus. U bent van harte welkom om mee te bidden.

Op zondagmiddag 9 oktober geeft VocAnimo nogmaals een benefietconcert voor Oekraïne. Dit keer in de Emmaus van 13.00 tot 15.00 uur. U bent van harte welkom, neem vrienden en familie mee, en natuurlijk ook een goed gevulde portemonnee!

Op woensdag 12 oktober bent u van harte welkom bij de geloofs- en ontmoetingsdag in de Emmaus. De dag, vooral gericht op 65-plussers, begint met een feestelijke eucharistieviering om 11.00 uur. Aansluitend vindt een gezellige lunch plaats. Het programma wordt afgesloten met een Marialof. U kunt zich tot en met vrijdag 7 oktober aanmelden via het centraal parochiesecretariaat.

Op zaterdagmiddag 15 oktober wordt de expositie over “Maria, de vrouw van mijn leven” geopend in de Maria van Eik en Duinen. Het oecumenisch gebedsmoment en de inleiding over de expositie begint om 14.00 uur. U bent van harte welkom!

MEDEDELINGEN op 18 september

Maandagmiddag is er vanaf 13.30 uur handwerken in de pastorie Loosduinse Hoofdstraat 6.

De vormselvoorbereiding gaat weer van start. Op woensdag 21 september is er een kennismaking bijeenkomst. Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met het centraal parochiesecretariaat.

Het koor Connection bestaat 30 jaar! Op 1 oktober geeft het koor om 20.15 uur een jubileumconcert in de Octogoon van het Hofstad Lyceum. Kaartjes kunt u kopen bij de leden van het koor.

MEDEDELINGEN op 11 september

Op woensdag 14 september nemen alle Nederlandse bisdommen deel aan een gebedsdag voor Oekraïne. Op deze manier wil de Rooms-Katholieke Kerk in Europa haar nabijheid en solidariteit met de Oekraïners tot uitdrukking brengen. U bent van harte welkom om thuis mee te bidden.
U kunt ook de viering in de Basiliek van de H. Liduina in Schiedam bijwonen.
Aanbidding om 19.00 uur, gevolgd door een gezongen Eucharistieviering.
Adres: Singel 104, 3112 GS Schiedam

De vormselvoorbereiding gaat weer van start. Op woensdag 21 september is er een kennismakingsbijeenkomst. Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met het centraal parochiesecretariaat.

De vormelingen van dit jaar steken de handen uit de mouwen om geld in te zamelen voor Oekraïense kinderen. Ze verkopen na de viering op zondag 11 september zelfgebakken koekjes en muffins.

MEDEDELINGEN op 4 september

De nieuwsbrief voor september is verschenen en per email verstuurd. Mocht u geen abonnement hierop hebben dan ligt er voor u een exemplaar achter op de tafel.

Op dinsdagmiddag 6 september is er om 12.30 uur een soepmaaltijd in de Emmaus. U bent van harte welkom!

Op dinsdagmiddag 6 september om 14.00 uur start een nieuw seizoen van het Leerhuis in de Pastoor van Ars. Aanmelden kan bij het secretariaat van de Ars.

Op vrijdag 9 september zal de bijbelgroep weer starten onder leiding van pastor Kees Dernee in de parochiezaal van de Emmaus. De bijeenkomsten beginnen om 14.00 uur en duren tot ongeveer 15.30 uur.

De vormselvoorbereiding gaat weer van start! Op woensdag 21 september is er een kennismaking met elkaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het centraal parochiesecretariaat.

De vormelingen steken de handen uit de mouwen om geld in te zamelen voor Oekraïense kinderen. Ze gaan zelfgebakken koekjes en muffins verkopen na de viering op zondag 11 september in alle vier de kerken van onze parochie. Neem dus vooral genoeg contant geld mee! Alvast bedankt!

MEDEDELINGEN op 27 en 28 augustus

Na de vieringen op 27 en 28 augustus is er een deurcollecte, bestemd voor de Missie Verkeersmiddelen Actie, de MIVA. Zij ondersteunt al 85 jaar lang professionals en vrijwilligers, die zich inzetten voor de mensen in ontwikkelingslanden, met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Alvast bedankt voor uw gaven.

Op vrijdag 2 september om 13.30 uur is er weer een oecumenisch vredesgebed in de Emmaus. U bent van harte welkom om mee te bidden.

Zondag 4 september is er een speciale viering voor gezinnen met kinderen in de Pastoor van Ars. Tijdens de viering ontvangen de kinderen de kinderzegen, om het  nieuwe schooljaar goed te kunnen beginnen. Het kinderkoor “Alle4“ verzorgt de zang tijdens de viering. Kinderen die mee willen zingen kunnen woensdagmiddag 31 augustus mee doen met de repetitie vanaf 13.30 uur in de Pastoor van Ars. Aanmelden bij het parochiesecretariaat. 070-308 04 14 06-41 82 22 25  cps@p4ev.nl

Op dinsdag 6 september om 14.00 uur start een nieuw seizoen van het Leerhuis in de Pastoor van Ars. Aanmelden bij het secretariaat van de Ars. 070-325 72 69  pastoorvanars@p4ev.nl

Er worden nog steeds goederen en houdbare levensmiddelen ingezameld bij de parochiële noodhulp. In het bijzonder is de vraag om rollators groot. Heeft u toevallig een rollator in de aanbieding? Neem dan contact op met het centraal parochiesecretariaat.
Centraal parochie secretariaat: Leyweg 930, 2545 GV  Den Haag
telefoon 070-308 04 14 of 06-41 82 22 25
Het secretariaat is open op ma, di, wo, do van  9.00 u-12.00 uur

MEDEDELINGEN op 20 en 21 augustus

Maandag 22 augustus is er om 13.30 uur handwerken in de pastorie

Volgend weekend, op 27 en 28 augustus, is er een deurcollecte bestemd voor de Missie Verkeersmiddelen Actie, de MIVA. Zij ondersteunt al 85 jaar lang professionals en vrijwilligers, die zich inzetten voor de mensen in ontwikkelingslanden, met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.
Alvast bedankt voor uw gaven.

Zondag 4 september is er een speciale viering voor gezinnen met kinderen in de Pastoor van Ars. Tijdens de viering ontvangen de kinderen de kinderzegen, om het  nieuwe schooljaar goed te kunnen beginnen. Het kinderkoor “Alle4“ verzorgt de zang tijdens de viering. Kinderen die mee willen zingen kunnen woensdagmiddag 31 augustus mee doen met de repetitie vanaf 13.30 uur in de Pastoor van Ars. Aanmelden bij het parochiesecretariaat.

Op dinsdag 6 september om 14.00 uur start een nieuw seizoen van het Leerhuis in de Pastoor van Ars. Aanmelden bij het secretariaat van de Ars.

Er worden nog steeds goederen en houdbare levensmiddelen ingezameld bij de parochiële noodhulp. In het bijzonder is de vraag om rollators groot. Heeft u toevallig een rollator in de aanbieding? Neem dan contact op met het centraal parochiesecretariaat.
Centraal parochie secretariaat: Leyweg 930, 2545 GV  Den Haag
telefoon 070-308 04 14 of 06-41 82 22 25
Het secretariaat is open op ma, di, wo, do van  9.00 u-12.00 uur

MEDEDELINGEN op 13 en 14 augustus

Er worden nog steeds goederen en houdbare levensmiddelen ingezameld bij de parochiële noodhulp. In het bijzonder is de vraag om rollators groot. Heeft u toevallig een rollator in de aanbieding? Neem dan contact op met het centraal parochiesecretariaat. Centraal parochie secretariaat: Leyweg 930, 2545 GV  Den Haag telefoon 070-308 04 14 of 06-41 82 22 25 Het secretariaat is open op ma, di, wo, do van  9.00 u-12.00 uur

Maandag,15 augustus, vieren we het feest van Maria Tenhemelopneming. Er is een gezamenlijke viering om 19.00 uur hier in onze kerk. Tijdens de viering worden er Maria devotionalia gezegend. U kunt deze mee nemen en voor aanvang van de viering op de tafel voor in de kerk neerleggen.

MEDEDELINGEN op 6 en 7 augustus

Maandagmiddag 8 augustus is er vanaf 13.30 uur handwerken in de pastorie.

Er worden nog steeds goederen en houdbare levensmiddelen ingezameld bij de parochiële noodhulp. In het bijzonder is de vraag om rollators groot. Heeft u toevallig een rollator in de aanbieding? Neem dan contact op met het centraal parochiesecretariaat. Centraal parochie secretariaat: Leyweg 930, 2545 GV  Den Haag telefoon 070-308 04 14 of 06-41 82 22 25 Het secretariaat is open op ma, di, wo, do van  9.00 u-12.00 uur

Op maandag 15 augustus vieren we het feest van Maria Tenhemelopneming. Er is een gezamenlijke viering om 19.00 uur in de Onze :Lieve Vrouw Hemelvaartkerk. Tijdens de viering worden er Maria devotionalia gezegend. U kunt deze mee nemen en voor aanvang van de viering op de tafel voor in de kerk neerleggen.

Tijdens het weekend van de armen op 12 en 13 november gaan leden van de werkgroep diaconie koken voor dak- en thuislozen. Voor de mensen die komen eten wil de werkgroep nog iets extra’s doen om de koude winter periode wat warmer door te komen. We vragen u om mutsen, sjaals en handschoenen te doneren. U kunt ze tot 6 november bij het secretariaat inleveren.

MEDEDELINGEN op 31 juli

Dinsdagmiddag 2 augustus is er om 12.30 uur weer een soepmaaltijd in de Emmaus. U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Donderdag 4 augustus is de 7e Abdijdag in de Pastoor van Ars. Het thema is “deuren openen naar het leven en werk van Birgitta van Vadstena – spiritualiteit van een middeleeuwse visionaire vrouw”. De Abdijdag begint om 10.30 uur en zal tot ongeveer 15.15 uur duren. Aanmelden i.v.m. de lunch kan voor 1 augustus bij het secretariaat van de Ars. Deelname is gratis.

Vrijdag om 13.30 uur is er weer een oecumenisch vredesgebed in de Emmaus. U bent van harte welkom om mee te bidden.

Zaterdag om 17.00 uur wordt de Oekraïense documentaire “Where are you, Adam?” gedraaid in het Filmhuis in Den Haag. De documentaire gaat over een autonome monnikenrepubliek in Griekenland. Een toegangskaart kost 11 euro en kunt u bestellen via de website van het Filmhuis. De opbrengst gaat naar Oekraïense families van de makers van de film, die alle steun goed kunnen gebruiken.

Op het weekend van de armen op 12 en 13 november gaan leden van de werkgroep diaconie koken voor dak- en thuislozen. Voor de mensen die komen eten wil de werkgroep nog iets extra’s doen om de koude winter periode wat warmer door te komen. We vragen u om mutsen, sjaals en handschoenen te doneren. U kunt ze tot 6 november bij het secretariaat inleveren.

MEDEDELINGEN op 10 juli

Maandag is er om 13.30 uur handwerken in de pastorie

Er worden nog steeds goederen en houdbare levensmiddelen ingezameld voor Oekraïne bij de parochiële noodhulp. In het bijzonder is de vraag om babyvoeding en wasmiddelen groot. (U kunt de goederen inleveren maandag- en dinsdagochtend  Leyweg 930). Uw bijdrage is zeer welkom.

MEDEDELINGEN op 3 juli 2022

De nieuwsbrief van juli is verschenen. Er liggen een aantal exemplaren achter op de tafels om mee te nemen.

Op dinsdagmiddag 5 juli is er om 12.30 uur een soepmaaltijd in de Emmaus. U bent van harte welkom; aanmelden is niet nodig, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Er worden nog steeds goederen en houdbare levensmiddelen ingezameld voor Oekraïne bij de parochiële noodhulp. In het bijzonder is de vraag om babyvoeding en wasmiddelen groot. (U kunt de goederen inleveren maandag- en dinsdagochtend  Leyweg 930). Uw bijdrage is zeer welkom.

MEDEDELINGEN op 25 en 26 juni

Maandagmiddag is er om 13.30 uur weer handwerken in de tuinzaal van de pastorie, Loosduinse Hoofdstraat 6

Op vrijdagavond 1 juli om 18.00 uur is er in de Emmauskerk de jaarlijkse
Keti Koti viering. Het thema is “bevrijding is voor ons allemaal”.
U bent van harte welkom!

Er worden nog steeds goederen ingezameld voor de mensen uit Oekraïne bij de parochiële noodhulp. (U kunt de goederen inleveren maandag- en dinsdagochtend  Leyweg 930) Uw bijdrage is welkom.

MEDEDELINGEN op 18 en 19 juni

Wij gaan gebruik maken van de missaaltjes van Berne Media, zonder gezangen. De liederen die we tijdens de vieringen zullen zingen komen o.a. uit de liedbundel ‘Gezangen voor Liturgie’. We hebben voor deze methode gekozen, omdat we op deze manier zelf kunnen kiezen voor meer variatie van de liederen. Voor vragen kunt u terecht bij André Vis.

Op donderdagavond 23 juni lezen we weer een evangelieverhaal volgens de methode Lectio Divina. De bijeenkomst begint om 18.00 uur in de pastorie van Maria van Eik en Duinen met een gezamenlijke maaltijd. Graag vooraf aanmelden bij het secretariaat. (op werkdagen, ’s morgens van 9.30 – 12.30  tel 070 397 94 13)

Op vrijdagavond 1 juli om 18.00 uur is er in de Emmauskerk de jaarlijkse
Keti Koti viering. Het thema is “bevrijding is voor ons allemaal”. U bent van harte welkom!

Er worden nog steeds goederen ingezameld voor de mensen uit Oekraïne bij de parochiële noodhulp. (U kunt de goederen inleveren maandag- en dinsdagochtend  Leyweg 930)
Uw bijdrage is welkom.

MEDEDELINGEN op 11 en 12 juni

Maandagmiddag 13 juni is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie

Vanaf het weekend van 18/19 juni gaan wij gebruik maken van andere missaaltjes van Berne Media, en wel zonder gezangen. De liederen die we dan tijdens de vieringen zullen zingen komen o.a. uit de liedbundel ‘Gezangen voor Liturgie’. Er is voor deze methode gekozen, omdat er op deze manier meer variatie mogelijk is van de liederen tijdens de viering. Voor meer informatie kunt u terecht bij André Vis.

U kunt zich nog tot 15 juni aanmelden voor de Nationale Bedevaart in Brielle op 9 juli. Meer informatie vindt u in de nieuwsbrief.

Heeft u nog kopij voor de komende nieuwsbrief van juli? Stuur het dan voor 15 juni naar uw nieuwsbriefcorrespondent. Wilt u een bericht plaatsen in het parochieblad van augustus, dan moet de kopij ingeleverd worden voor 22 juni. Dit vanwege een langere tijd van voorbereiding.

Er worden nog steeds goederen ingezameld voor de mensen uit Oekraïne bij de parochiële noodhulp. Uw bijdrage is welkom.

MEDEDELINGEN op 4 en 5 juni (ged)

De nieuwsbrief van juni is verschenen. Achter op de tafels in de kerk liggen enkele exemplaren om mee te nemen.

Donderdagavond 9 juni om 18.00 uur is er in de pastorie Loosduinse Hoofdstraat 6 een bijeenkomst rondom het evangelie verhaal volgens de methode Lectio Divina,  met een gezamenlijke maaltijd vooraf.

U kunt zich tot 15 juni aanmelden voor de Nationale Bedevaart naar Brielle op 9 juli. Meer informatie vindt u in de nieuwsbrief van juni.

Er worden nog steeds goederen ingezameld voor de mensen uit Oekraïne bij de parochiële noodhulp. Uw bijdrage is welkom.

MEDEDELINGEN op 15 mei

In de meimaand bidden we op dinsdagmorgen, 20 minuten voor aanvang van de viering, de rozenkrans ter ere van Maria en voor de vrede in Oekraïne.

Maandag is er vanaf 13.30 uur handwerken in de pastorie Loosduinse Hoofdstraat 6.

Op zondag 29 mei om 12.00 uur geeft het koor VocAnimo een benefiet concert in de Titus Brandsma geloofsgemeenschap. Dit ten bate van de vluchtelingen uit Oekraïne.

Er worden nog steeds spullen en/of geld ingezameld bij de Parochiële Noodhulp bestemd voor Oekraïne. De vrijwilligers van de parochiële Noodhulp werken sinds kort samen met het Rode Kruis dat in direct contact staat met Oekraïense oorlogsvluchtelingen die worden opgevangen, net over de grens van Oekraïne in Polen. Het zijn vooral vrouwen en kinderen die in Polen zijn aangekomen, gevlucht voor de verschrikkingen van de oorlog in hun eigen land, die wij op deze manier een klein beetje kunnen helpen met hoofdzakelijk kleding. Dat is mogelijk omdat onze parochiële Noodhulp regelmatig ingezamelde levensmiddelen, kleding en schoenen van onze eigen parochianen ontvangt, van enkele kerken in de regio, waarmee al een tijd wordt samengewerkt, en andere mensen uit de wijk die de Noodhulp willen steunen. Uw bijdrage is welkom.

MEDEDELINGEN op 8 mei

De nieuwsbrief van mei is verschenen. Achter op de tafels liggen enkele exemplaren om mee te nemen.

In de meimaand bidden we op dinsdagmorgen, 20 minuten voor aanvang van de viering, de rozenkrans ter ere van Maria en voor de vrede in Oekraïne.

Na de vieringen op 7/8 mei wordt er een deurcollecte gehouden bij gelegenheid van Roepingenzondag, ter ondersteuning van de priesteropleiding in ons bisdom.

Dinsdagavond 17 mei bent u van harte welkom bij de gespreksgroep “het Groene Normaal”. Besproken worden één of twee hoofdstukken uit het boekje ‘Genieten van genoeg’., een boekje dat je aanzet om op een andere manier te kijken naar onze opdracht om voor de aarde te zorgen. Graag aanmelden bij Martine (me.nijveld@ziggo.nl /06 16 733 742) of Duncan (dr.wielzen@p4ev.nl / 06 28 327 571), uiterlijk dinsdag 10 mei. De gespreksgroep komt samen in ’t Praethuys bij de H. Familiekerk en start om 19.30 uur.

Woensdag is er om 14.00 uur een high tea in de pastorie Loosduinse Hoofdstraat 6. U kunt zich nog uiterlijk maandag opgeven via het secretariaat.

Zaterdagavond om 20.00 uur geeft Capelle Sine Nomine een concert in deze kerk. Toegang is gratis, na afloop is er een collecte.

Er worden nog steeds spullen en/of geld ingezameld bij de Parochiële Noodhulp bestemd voor Oekraïne. De vrijwilligers van de parochiële Noodhulp werken sinds kort samen met het Rode Kruis dat in direct contact staat met Oekraïense oorlogsvluchtelingen die worden opgevangen, net over de grens van Oekraïne in Polen. Het zijn vooral vrouwen en kinderen die in Polen zijn aangekomen, gevlucht voor de verschrikkingen van de oorlog in hun eigen land, die wij op deze manier een klein beetje kunnen helpen met hoofdzakelijk kleding. Dat is mogelijk omdat onze parochiële Noodhulp regelmatig ingezamelde levensmiddelen, kleding en schoenen van onze eigen parochianen ontvangt, van enkele kerken in de regio, waarmee al een tijd wordt samengewerkt, en andere mensen uit de wijk die de Noodhulp willen steunen. Uw bijdrage is welkom.

MEDEDELINGEN op 30 april en 1 mei

In de meimaand bidden we op dinsdagmorgen, 20 minuten voor aanvang van de viering, de rozenkrans ter ere van Maria en voor de vrede in Oekraïne.

Na de viering op zondagmorgen wordt er een deurcollecte gehouden voor onze parochiële caritasinstelling. De parochiële caritasinstelling helpt mensen, wonend binnen de grenzen van onze parochie, die voor hun individuele financiële nood bij onze parochie aankloppen.

Maandagmiddag 2 mei om 13.30 uur is er weer handwerken in de pastorie.

Volgend weekend (7/8 mei) is het Roepingenzondag. Er zal dan in het bijzonder gebeden worden om roepingen tot priester, diaken, pastoraal werker en religieus. Na de viering zal een deurcollecte worden gehouden voor Vronesteyn, het centrum voor de priester- en diakenopleidingen van ons bisdom. Uw gebed om roepingen en uw bijdrage aan deze collecte worden zeer op prijs gesteld.

Op donderdagavond 4 mei wordt om 19.00 uur in onze kerk de traditionele oecumenische herdenkingsbijeenkomst gehouden. Dit jaar wordt door de Cantorij de Vier Evangelisten het Requiem van Fauré en A Ukranian Prayer van Rutter ten gehore gebracht. Na deze herdenkingsdienst lopen we gezamenlijk naar het monument voor de dodenherdenking en kranslegging.

MEDEDELINGEN op 16 en 17 april

Tweede  Paasdag is er om 10.00 uur een gezamenlijke viering in de Emmauskerk. De overige kerken van onze parochie zijn die dag gesloten.

Dinsdagmorgen bidden we 20 minuten voor aanvang van de viering de rozenkrans voor de vrede in Oekraïne.

De witte kist staat dit weekend nog achter in de kerk voor uw bijdrage aan de vastenactie 2022. We ondersteunen dit jaar projecten in verschillende landen, waarbij mensen grond kunnen verwerven om een menswaardig bestaan op te bouwen.

MEDEDELINGEN op 9 en 10 april

Dinsdagmorgen bidden we 20 minuten voor aanvang van de viering de rozenkrans voor vrede in Oekraïne.

De viering zelf op dinsdagmorgen 12 april om 10.00 uur is een boeteviering.

Woensdag 13 april a.s. om 19.30 uur vindt in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam de Chrismamis plaats, een indrukwekkende eucharistieviering waarin de bisschop de oliën voor de sacramenten wijdt, die daarna verspreid worden naar de parochies. Dit jaar is iedereen weer van harte welkom om mee te vieren in de kathedraal.

De vieringen van het paastriduüm voor kinderen vinden dit jaar in de Emmauskerk plaats. Speciaal voor de eerste communicanten is daar
op Witte Donderdag om 17.00 uur een gebedsviering en
op Goede Vrijdag voor alle kinderen om 11.00 uur een kinderkruisweg en
op Paasochtend om 10.00 uur een gezinsviering.

Wat betreft onze kerk in Loosduinen:

  • op dinsdagmorgen 12 april om 10.00 uur boeteviering
  • op Witte donderdag vieren we ’s avonds om 19.00 uur de Eucharistie.
  • op Goede vrijdag ’s middag om 15.00 uur gedenken we het lijden van Jezus tijdens de kruisweg, met bloemenhulde als afsluiting.
  • ’s avonds om 19.00 uur vieren we de plechtigheden van Goede Vrijdag,
    ook dan met bloemenhulde.
  • zaterdagavond is de paaswake om 21.30 uur
  • op het hoogfeest van Pasen vieren we de eucharistie om 10.00 uur.

Achter in de kerk staat de witte kist voor uw bijdrage aan de vastenactie 2022. We ondersteunen dit jaar projecten in verschillende landen, waarbij mensen grond kunnen verwerven om een menswaardig bestaan op te bouwen.

Ook in de veertigdagentijd wordt er elke donderdag een wandeling gemaakt ten bate van de Vastenactie. Startpunt van deze wandeling is steeds de Pastoor van Ars, ’s morgens na de viering van 10.00 uur.
MEDEDELINGEN op 2 en 3 april

De nieuwsbrief van april is verschenen. U krijgt hem thuis bezorgd in de loop van de volgende week. Achter op de tafel ligt een aantal exemplaren om mee te nemen.

Maandag vanaf 13.30 is er weer handwerken in de tuinkamer van de pastorie.

Dinsdagmorgen bidden we 20 minuten voor aanvang van de viering de rozenkrans voor de vrede in Oekraïne.

Woensdagmiddag 6 april a.s. is er in de pastorie van Maria van Eik en Duinen en op de locatie Emmaus om 14.00 uur een bijeenkomst voor kinderen voor het maken van palmpaasstokken. Op Palmzondag, komende zondag 10 april, is er in beide kerken een processie waaraan de kinderen met hun palmpaasstokken mee kunnen doen. Meer informatie vindt op de website van de parochie en in de nieuwsbrief.

Achter in de kerk staat de witte kist voor uw bijdrage aan de vastenactie 2022. We ondersteunen dit jaar projecten in verschillende landen, waarbij mensen grond kunnen verwerven om een menswaardig bestaan op te bouwen.

In de veertigdagentijd wordt elke werkdag om 16.30 uur in de zaal van de pastorie Loosduinse Hoofdstraat 6 de vespers gebeden. Wie mee wil bidden is van harte welkom.

Ook in de veertigdagentijd wordt er elke donderdag een wandeling gemaakt ten bate van de Vastenactie. Startpunt van deze wandeling is steeds de Pastoor van Ars, ’s morgens na de viering van 10.00 uur.

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd is er een kruiswegmeditatie op de parochielocatie Emmaus, waarbij beelden van de staties worden getoond, en teksten, gebeden en gezangen elkaar afwisselen. U bent van harte uitgenodigd voor deze meditatie, waaraan via de livestream ook thuis kan worden deelgenomen.

MEDEDELINGEN op 27 maart

Dinsdagmorgen bidden we 20 minuten voor aanvang van de viering de rozenkrans voor de vrede in Oekraïne.

Achter in de kerk staat de witte kist voor uw bijdrage aan de vastenactie 2022. We ondersteunen dit jaar projecten in verschillende landen, waarbij mensen grond kunnen verwerven om een menswaardig bestaan op te bouwen.

In de veertigdagentijd wordt elke werkdag om 16.30 uur in de zaal van de pastorie de vespers gebeden. Wie mee wil bidden is van harte welkom.

Ook in de veertigdagentijd wordt er elke donderdag, na de viering van 10.00 uur, een wandeling gemaakt ten bate van de Vastenactie. Startpunt van deze wandeling is steeds de parochielocatie Pastoor van Ars.
Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd is er een kruiswegmeditatie op de parochielocatie Emmaus, waarbij beelden van de staties worden getoond, en teksten, gebeden en gezangen elkaar afwisselen. U bent van harte uitgenodigd voor deze meditatie, waaraan eventueel ook thuis via de livestream kan worden deelgenomen.

Op zondag 3 april om 12.00 uur is er op de parochielocatie Titus Brandsma een oecumenische vastensoepmaaltijd. U bent van harte welkom, maar wel graag aanmelden vooraf,   bij het secretariaat van de Titus Brandsma.

MEDEDELINGEN op 20 maart

Maandagmiddag 21 maart  is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de tuinkamer van de pastorie. U bent ook uitgenodigd.

Dinsdagmorgen bidden we 20 minuten voor aanvang van de viering de rozenkrans voor de vrede in Oekraïne.

A.s. dinsdagavond om 19.30 uur is er op de parochielocatie Titus Brandsma weer een oecumenische gespreksavond over het Groene Normaal en Genieten van genoeg. U kunt zich daarvoor aanmelden bij pastor Duncan Wielzen (dr.wielzen@p4ev.nl / 06 28 327 571).

A.s. woensdagavond 23 maart om 19.30 uur is er in de pastorie van de parochielocatie Maria van Eik en Duinen een Bijbelleesavond volgens de methode Lectio Divina. Een ieder die kennis wil maken met deze methode van bijbel lezen is van harte welkom. Wel graag vooraf aanmelden bij het secretariaat van de geloofsgemeenschap of het centraal parochiesecretariaat.

Achter in de kerk staat de witte kist voor uw bijdrage aan de vastenactie 2022. We ondersteunen dit jaar projecten in verschillende landen, waarbij mensen grond kunnen verwerven om een menswaardig bestaan op te bouwen.

In de veertigdagentijd wordt elke werkdag om 16.30 uur in de zaal van de pastorie van de parochielocatie Maria van Eik en Duinen Loosduinse Hoofdstraat 6 de vespers gebeden. Wie mee wil bidden is van harte welkom.

Ook in de veertigdagentijd wordt er elke donderdag een wandeling gemaakt ten bate van de Vastenactie. Startpunt van deze wandeling is steeds de van de parochielocatie Pastoor van Ars, ’s morgens na de viering van 10.00 uur.

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd is er een kruiswegmeditatie in de van de parochielocatie Emmaus, waarbij beelden van de kruiswegstaties worden getoond, en teksten, gebeden en gezangen elkaar afwisselen. U bent van harte uitgenodigd voor deze meditatie, waaraan eventueel ook thuis via de livestream kan worden deelgenomen.

MEDEDELINGEN op 13 maart

Na de viering is er voor het eerst sinds lang tijd weer koffie drinken in de zaal van de pastorie. U wordt verzocht plaats te nemen aan een tafel. De koffie wordt rondgebracht.

Maandag is er de uitvaart van Herman Lelieveld. Herman overleed vorig week maandag op 95 jarige leeftijd, hij was jarenlang lid van het koor Deo Sacrum.

Afgelopen zondag heeft de collecte bij de gezamenlijke viering in de Pastoor van Ars ruim € 1.245,– opgebracht voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Heel veel dank daar voor.

Dinsdagmorgen bidden we 20 minuten voor aanvang van de viering (9.40 uur) de rozenkrans voor de vrede in Oekraïne.

Komende woensdag, 16 maart, houdt Marinus van den Berg een lezing ‘Wat doen we met vergrijzing? Welke dilemma’s en kansen zijn daaraan verbonden? De lezing vindt plaats in de pastorie Maria van Eik en Duinen en begint om 14.00 uur. Aanmelden kan tot en met maandag 14 maart bij DeZinnen.

Achter in de kerk staat de witte kist voor uw bijdrage aan de vastenactie 2022. We ondersteunen dit jaar projecten in verschillende landen, waarbij mensen grond kunnen verwerven om een menswaardig bestaan op te bouwen.

In de veertigdagentijd wordt elke werkdag om 16.30 uur in de zaal van de pastorie de vespers gebeden. Wie mee wil bidden is van harte welkom.

Ook in de veertigdagentijd wordt er elke donderdag een wandeling gemaakt ten bate van de Vastenactie. Startpunt van deze wandeling is steeds de Pastoor van Ars, ’s morgens na de viering van 10.00 uur.

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd is er een kruiswegmeditatie in de Emmauskerk, waarbij beelden van de staties worden getoond, en teksten, gebeden en gezangen elkaar afwisselen. U bent van harte uitgenodigd voor deze meditatie, waaraan eventueel ook thuis via de livestream kan worden deelgenomen.

Zaterdag 19 maart is er een vastensoepmaaltijd in de Emmaus. De maaltijd begint om 14.00 uur, aansluitend aan de viering van 13.00 uur. Aanmelden voor deze maaltijd kan tot en met woensdag 16 maart a.s. bij het secretariaat van de Emmaus of het centraal parochiesecretariaat.

Achterin de kerk op de tafel vindt u een formulier om huispaaskaarsen te bestellen. Wilt u zo vriendelijk zijn om het vandaag in te vullen ivm met de bestel periode.

 

MEDEDELINGEN op 26 en 27 februari

Woensdag 2 maart, is het Aswoensdag. Er is dan ’s avonds om 19.00 uur een oecumenische viering. Tijdens die viering kunt u het askruisje ontvangen. Die dag gaat ook de vastenactie weer van start met als thema “Je land is je leven”. We ondersteunen dit jaar drie Maya gemeenschappen in Guatemala bij conflicten over landrechten. De witte kist voor uw bijdrage staat weer achter in de kerk.

Volgende week zondag, de 1ste zondag van de veertigdagentijd, is er om 10.30 uur een gezamenlijke viering in de pastoor van Ars kerk. De overige kerken van onze parochie zijn die dag gesloten.
Tijdens die viering is er voor de kinderen een kinderwoorddienst.

MEDEDELINGEN op 19 en 20 februari

Maandagmiddag om 13.30 uur gaat de handwerkgroep weer van start in de tuinkamer van de pastorie. U bent van harte welkom, ook al is het zonder handwerk. Sluit gerust aan.

Het pastorale team vraagt uw aandacht voor de bijeenkomst voor parochianen om mee te denken over de synodale weg op 22 februari om 19.30 uur in de pastorie van Maria van Eik en Duinen o.l.v. pastor Tom Kouijzer.

Uitgebreide informatie over dit onderwerp is terug te lezen in de nieuwsbrief van februari.

Op zaterdag 26 februari en zondag 6 maart zijn er informatie bijeenkomsten voor de bedevaart naar Lourdes die van 6 t/m 14 mei wordt gehouden. Deze bijeenkomsten vinden plaats op zaterdag 26 februari in de Emmauskerk na de viering van 13.00 uur en op zondag 6 maart in de Antonius Abt aan de Scheveningseweg 233 na de viering van 11.00 uur. Informatie ligt ook achter op de tafels.

Zondag 27 februari ’s middags om 15.00 uur geeft Capelle Sine Nomine o.l.v. André Vis een concert in de Onze Lieve Vrowu Hemelvaartkerk. Toegang is gratis, na afloop is er een collecte.

Palmtakjes voor Aswoensdag kunt u inleveren achter in de kerk.

MEDEDELINGEN op 12 en 13 februari

Volgende week zondag, 20 februari, kunnen de kinderen weer mee doen aan de kinderwoorddienst.

Het pastorale team vraagt uw aandacht voor de bijeenkomst voor parochianen om mee te denken over de synodale weg op 22 februari om 19.30 uur in de pastorie van Maria van Eik en Duinen o.l.v. pastor Tom Kouijzer.

Uitgebreide informatie over dit onderwerp is terug te lezen in de nieuwsbrief van februari.

Op zaterdag 26 februari en zondag 6 maart zijn er informatie bijeenkomsten voor de bedevaart naar Lourdes die van 6 t/m 14 mei wordt gehouden. Deze bijeenkomsten vinden plaats op zaterdag 26 februari in de Emmauskerk na de viering van 13.00 uur en op zondag 6 maart in de Antonius Abt aan de Scheveningseweg 233 na de viering van 11.00 uur. Informatie ligt ook achterin de kerk op de tafels.

Zondag 27 februari geeft Capelle Sine Nomine o.l.v. André Vis ’s middags om 15.00 uur een concert in deze kerk. Toegang is gratis, na afloop is er een collecte.

MEDEDELINGEN op 5 en 6 februari

Ook voor de kerken zijn de corona maatregelen gewijzigd. U hoeft zich niet meer aan te melden voor de vieringen in het weekend. Vanaf a.s. zaterdag zijn er weer vieringen om 17.00 uur. Wel wordt nog steeds gevraagd 1½ meter afstand te houden en bij het verplaatsen in de kerk een mondkapje te dragen.

Het pastorale team vraagt uw aandacht voor de bijeenkomst voor parochianen om mee te denken over de synodale weg op 22 februari om 19.30 uur in de pastorie van Maria van Eik en Duinen o.l.v. pastor Tom Kouijzer.

Uitgebreide informatie over dit onderwerp is terug te lezen in de nieuwsbrief van februari.

Op zaterdag 26 februari en zondag 6 maart worden informatie bijeenkomsten gehouden voor de bedevaart naar Lourdes van 6 t/m 14 mei. Deze bijeenkomsten worden gehouden op zaterdag in de Emmauskerk na de viering van 13.00 uur en op zondag in de Antonius Abt aan de Scheveningseweg 233 na de viering van 11.00 uur. Informatie ligt ook nog achter op de tafels.

MEDEDELINGEN op 30 januari 2022

Ook voor de kerken zijn de corona maatregelen gewijzigd. U hoeft zich niet meer aan te melden voor de vieringen in het weekend. Vanaf zaterdag 5 februari zijn er weer vieringen om 17.00 uur. Wel wordt nog steeds gevraagd 1½ meter afstand te houden en bij het verplaatsen in de kerk een mondkapje te dragen.

Zoals u misschien al gehoord of gelezen heeft zal er voor geheel Den Haag een bedevaartreis naar Lourdes georganiseerd worden in de periode van 6 t/m 14 mei. Deze bedevaart zal pastoraal begeleid worden door pastor Tom Kouijzer en pater Vincent Wang. Achter op de tafel vindt u meer informatie.

De nieuwsbrief van februari is verschenen en ligt achterin de kerk op de tafels.

MEDEDELINGEN op 16 januari

Afgelopen maandag overleed onverwacht pastor J.L. Groenewegen. De uitvaart vindt in besloten kring plaats, vanuit de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, op dinsdag 18 januari. U kunt de viering thuis volgen via een livestream. https://vimeo.com/event/1718353/ac84bbf635
Achterop de tafel vindt u kopieën van de rouwkaart, waarop de link voor de livestream staat.
De reguliere viering van dinsdagmorgen 10.00 uur komt die dag te vervallen.

Voor de komende tijd geldt, dat u zich weer van te voren moet aanmelden voor de viering op zondag. Dit kan via de site van de parochie of telefonisch via het secretariaat.

Zoals u misschien al gehoord of gelezen heeft zal er voor geheel Den Haag een bedevaartreis naar Lourdes georganiseerd worden in de periode van 6 t/m 14 mei. Deze bedevaart zal pastoraal begeleid worden door pastor Tom Kouijzer en pater Vincent Wang. Achter op de tafel vindt u meer informatie.

MEDEDELINGEN op 9 januari

Voorlopig geldt dat u zich van te voren moet aanmelden voor de viering op zondag. Dit kan via de site van de parochie (MeeVIEREN.nl – Reserveer nu een viering bij u in de buurt)  of telefonisch via het secretariaat (070 3979413).

Volgende week zondag zijn de kinderen weer welkom bij de kindernevendienst (wel tevoren aanmelden).

Zoals u misschien al gehoord of gelezen heeft wordt er voor heel R.K. Den Haag een bedevaartreis naar Lourdes georganiseerd in de periode
van 6 t/m 14 mei. Deze bedevaart zal pastoraal begeleid worden door pastor Tom Kouijzer en pater Vincent Wang.
Na de viering op 9 januari kunt u achterin de kerk informatie ontvangen van Anja de Kok, de contactpersoon voor de Lourdesreis.

MEDEDELINGEN op 24 en 25 december

Voor de komende tijd geldt, dat u zich weer van tevoren moet aanmelden voor de viering op zondag. Dit kan via de site van de parochie of telefonisch via het secretariaat.

Tweede Kerstdag vieren we het feest van de H. Familie. Er is die dag om 10.30 uur een viering in de H. Familiekerk locatie Titus Brandsma, Kamperfoeliestraat. De overige kerken van onze parochie zijn die dag gesloten.

Nieuwjaarsdag is de viering ’s morgens om 11.00 uur.

MEDEDELINGEN op 19 december

In de adventstijd wordt er op iedere werkdag om 16.30 uur in de grote zaal van de pastorie de vespers gebeden

De Advents aktie 2021 loopt nog tot Kerstmis. Dit jaar ondersteunen we het project “gezonde start voor moeder en kind”. Achter op de tafels vindt u folders met meer informatie en zakjes voor uw bijdrage. De witte kist staat achter in de kerk.

Vrijdag 24 december is er ’s middag om 15.30 uur een eucharistieviering. Op 25 december is er een dageraadsmis om 06.00 uur ’s morgens en om 10.00 uur de hoogmis van Kerstmis.
Voor deze vieringen geldt, dat u zich van te voren moet aanmelden. Dit kan via de site van de parochie of telefonisch via het secretariaat.

2de Kerstdag is er om 10.30 uur een viering in de H. Familiekerk, locatie Titus Brandsma, Kamperfoelietraat. De overige kerken van onze parochie zijn die dag gesloten.

Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 8,50.

MEDEDELINGEN op 12 december

De nieuwsbrief van december en januari is of wordt bij u thuis bezorgt, achter op de tafels liggen nog enkele exemplaren.

Vanwege de nieuwe maatregelen is besloten de viering van zaterdag om 17.00 uur tot nader order te laten vervallen.

Ook volgende weekeinde zamelt de werkgroep diaconie houdbare levensmiddelen in, bestemd voor kerstpakketten voor mensen die dit goed kunnen gebruiken.

In de adventstijd wordt er op iedere werkdag om 16.30 uur in de grote zaal van de pastorie de vespers gebeden

In de Adventstijd, de voorbereidingstijd op het hoogfeest van Kerstmis, is er voor de kinderen elke zondag, steeds in een andere kerk van onze parochie, een kinderwoorddienst. Met verschillende activiteiten bereiden ze zich samen voor op de geboorte van Jezus. Volgende week zondag, 19 december, zijn de kinderen welkom in de Emmauskerk Leyweg 930.

De Adventsaktie 2021 is van start gegaan. Dit jaar ondersteunen we het project “gezonde start voor moeder en kind”. Achter op de tafels vindt u folders met meer informatie en zakjes voor uw bijdrage. De witte kist staat daarvoor weer achter in de kerk.

Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 8,50.

MEDEDELINGEN op 5 december

Vanwege de nieuwe maatregelen is besloten de viering van zaterdag om 17.00 uur tot nader order te laten vervallen.

De viering van woensdag 8 december in de Emmauskerk vervalt, vanwege onderhoudswerkzaamheden. In plaats daarvan is er de komende week een extra viering in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk op woensdag 8 december om 10.00 uur bij gelegenheid van het hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis.

In de adventstijd wordt er op iedere werkdag om 16.30 uur in de grote zaal van de pastorie de vespers gebeden.

In de Adventstijd, de voorbereidingstijd op het hoogfeest van Kerstmis, is er voor de kinderen elke zondag, steeds in een andere kerk van onze parochie, een kinderwoorddienst. Met verschillende activiteiten, bereiden ze zich samen voor op de geboorte van Jezus. Volgende week zondag, 12 december, zijn de kinderen welkom in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk.

De Advents actie 2021 is van start gegaan. Dit jaar ondersteunen we het project “gezonde start voor moeder en kind”. Achter op de tafels vindt u folders met meer informatie en zakjes voor uw bijdrage. De witte kist staat daarvoor weer achter in de kerk.

Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 8,50.

MEDEDELINGEN op 28 november

Op de tafel achterin de kerk vindt u het gebedenboek “Van drie Engelen tot Driekoningen, Bidden om betere tijden”. Dit boek mag u meenemen tegen betaling van € 3,- in het mandje dat erbij staat.

In de Adventstijd, de voorbereidingstijd op het hoogfeest van Kerstmis, is er voor de kinderen elke zondag, steeds in een andere kerk van onze parochie, een kinderwoorddienst. Met verschillende activiteiten, bereiden ze zich samen voor op de geboorte van Jezus. Volgende week 5 december, tweede zondag van de Advent, zijn de kinderen welkom in deze kerk.

Vandaag start de Advents aktie 2021. Dit jaar ondersteunen we het project “gezonde start voor moeder en kind”. Achter op de tafels vindt u folders met meer informatie en zakjes voor uw bijdrage. De witte kist staat daarvoor weer achter in de kerk.

Deze adventtijd is er elke middag om 16.30 uur een korte vesperviering in de dagkapel, Loosduinse Hoofdstraat 6.

Deze week heeft Paus Franciscus laten weten dat de Nederlandse priester Titus Brandsma wordt heilig verklaard. Hij is de patroon van een van onze parochiegemeenschappen.

Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 8,50.

MEDEDELINGEN op 21 november

Achterin de kerk op de tafel vindt u het gebedenboek “Van drie Engelen tot Driekoningen, bidden om betere tijden”. Dit boek mag u meenemen tegen betaling van € 3,- in het mandje dat er bij staat.

Komend weekend begint de Adventstijd, de voorbereidingstijd op het hoogfeest van Kerstmis. Voor de kinderen is er elke zondag, steeds in een andere kerk van de parochie, een kinderwoorddienst, waarin ze zich, met verschillende activiteiten, samen voorbereiden op de geboorte van Jezus. Volgende week zondag, 28 november, beginnen we deze serie kinderwoorddiensten op de locatie Titus Brandsma. Aan het eind van die viering krijgen alle kinderen een leuk cadeautje mee dat ze bij het aftellen van de dagen naar Kerstmis goed kunnen gebruiken. Jonge gezinnen zijn de komende zondag dus bijzonder welkom op de locatie Titus Brandsma, Kamperfoeliestraat 279 2563 KH, Den Haag.

Vrijdag, 26 november, om 10.00 uur vindt in de Pastoor van Arskerk de workshop plaats: ‘Maak je eigen adventskrans’.  Voor materialen, koffie of thee met iets lekkers, wordt gezorgd. Als ieder zijn adventskrans heeft gemaakt, worden ze gezegend. De kosten bedragen € 12,50 p.p. Vooraf graag aanmelden bij het centraal parochiesecretariaat.

Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 8,50.

MEDEDELINGEN op 14 november

De afgelopen week is een aangescherpt coronabeleid van de bisschoppen ontvangen: een dringend verzoek om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en bij verplaatsing in het gebouw een mondkapje te dragen. Samenzang is nog toegestaan, maar er moet rekening worden gehouden dat de komende tijd de maatregelen verder aangescherpt zullen worden. De bisschoppen zijn dankbaar voor ieders inzet ten dienste van de gezondheid van ons allen.

De wensboom heeft u waarschijnlijk al zien staan. Na afloop van de viering kunt u een briefje uit de boom halen en de komende week voor het kind, waarvan de naam op het briefje staat, een cadeau van ca. € 10,- kopen.  Wat verder de bedoeling is, kunt u op het wensbriefje lezen. Vergeet niet uw naam en telefoonnummer op de lijst, die bij de boom ligt, te schrijven.

Vandaag, 14 november,  is het Werelddag van de armen. Achter op de tafel staan vandaag twee collecte schalen, één ten behoeve van de diaconale activiteiten, waaronder de hulp aan armen, zieken, ouderen en eenzamen binnen de grenzen van onze parochie. De andere schaal is voor de reguliere collecte van onze geloofsgemeenschap.

Achter op de tafel vindt u het gebedenboek “Van drie Engelen tot Driekoningen, Bidden om betere tijden”. Dit boek mag u meenemen tegen betaling van € 3,- in het mandje dat er bij staat.

Zondag 21 november is er tijdens de viering weer een kinderwoorddienst. Kinderen van de basisschool zijn van harte welkom!

Het handwerken op maandagmiddag is, gezien de oplopende coronacijfers uitgesteld tot na 1 januari. In het nieuwe jaar gaan we kijken of en hoe het veilig kan.

Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 8,50.

Na de zondagsvieringen wordt er voorlopig geen koffie geschonken. Bij het verplaatsen in het gebouw is het namelijk bijna niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

MEDEDELINGEN op 30 en 31 oktober

Zondagmiddag 31 oktober om 15.00 uur organiseert de Haagse Gemeenschap van kerken bij de Hofvijver, de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid voor mensen die tijdens hun vlucht naar Europa zijn omgekomen.

Deze dag is er ook om 15.00 uur een herdenkingsdienst in de Pastoor van Ars waarin het Requiem van Fauré wordt uitgevoerd

Maandag om 11.15 uur vindt de uitvaart plaats van Mw Greet Kuiper, waarna begrafenis op Westduin. Zij overleed afgelopen maandag op 94 jarige leeftijd.

Maandagmiddag is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie.

Maandag 1 november, feest van Allerheiligen, is er ’s morgens om 10.00 uur een viering in de Emmauskerk en ’s avonds om 19.00 uur een viering in de kerk toegewijd aan de H. Pastoor van Ars

Dinsdag 2 november, Allerzielen, is er ’s avonds om 19.00 uur een viering in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk. Daarin herdenken we de overleden dierbaren, met name die van het afgelopen jaar. De viering ’s morgens om 10.00 uur vervalt die dag.

Als u volgend weekend naar de kerk komt, bent u van harte uitgenodigd om één of meer houdbare levensmiddelen of producten voor lichamelijke verzorging mee te nemen. Daarmee zal onze Parochiële Noodhulp tassen vullen om tijdens een minimarkt op zaterdag 13 november, de Werelddag van de armen, aan gezinnen uit te delen die wel iets extra’s kunnen gebruiken.
Op de ochtenden in de week van 8 tot en met 12 november kunt u voor deze minimarkt ook goed te gebruiken kleding en kleine huishoudelijke artikelen bij de Noodhulp in de Emmauskerk aan de Leyweg inleveren.

Hij is er! De pop-up Bijbel expositie. Deze is in de kerk van de H. Familie te bezichtigen vanaf nu tot aan het eind van november.
Kom gerust langs en ontdek de verrassende en vaak onbekende kanten van de Bijbel. Ook kinderen kunnen van deze expositie iets leren over de Bijbel, aan de hand van een leuke quiz. Deze tentoonstelling is iedere zondag te zien na afloop van de viering.

 

MEDEDELINGEN op 23 en 24 oktober

Vanavond 24 oktober geeft Capelle Sine Nomine een concert in deze kerk. Aanvang 20.00 uur, toegang is gratis.
Wel is er controle bij de ingang van uw QR code. Na afloop wordt er gecollecteerd.

Dinsdagmorgen bidden we nog een keer de rozenkrans, 20 minuten voor aanvang van de viering (9.40 uur).

Komende woensdag, 27 oktober, is er Marialof in de Emmauskerk. U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. De viering begint om 14.00 uur en na afloop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje. Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten.

Zondag 31 oktober om 15.00 uur organiseert de Haagse Gemeenschap van kerken bij de Hofvijver, de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid voor mensen die tijdens hun vlucht naar Europa zijn omgekomen. U bent uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn.

Die dag is er ook om 15.00 uur een herdenkingsdienst in de kerk toegewijd aan de H. Pastoor van Ars waarin het Requiem van Fauré wordt uitgevoerd

Maandag 1 november viert de kerk Allerheiligen. Er is ’s morgens om 10.00 uur een viering in de Emmauskerk en ’s avonds om 19.00 uur een viering in de kerk toegewijd aan de H. Pastoor van Ars

Dinsdag 2 november, Allerzielen, is er ’s avonds om 19.00 uur een viering in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, waarin we de overleden dierbaren, met name die van het afgelopen jaar herdenken. De viering ’s morgens om 10.00 uur vervalt die dag.

MEDEDELINGEN op 16 en 17 oktober

Maandagmiddag vanaf 13.30 bent u weer welkom in de tuinkamer van de pastorie om te handwerken en/of koffie en thee te drinken.

In de oktobermaand bidden we op dinsdagmorgen de rozenkrans, 20 minuten voor aanvang van de viering (9.40 uur).

Zaterdagavond geeft Capelle Sine Nomine een concert in deze kerk. Aanvang 20.00 uur, toegang is gratis, wel is er controle bij de ingang van uw QR code (Corona check). Na afloop wordt er gecollecteerd.

Het volgende weekend, 23/24 oktober,  is de collecte in zijn geheel bestemd voor Missio. Missio voert in deze Wereldmissiemaand campagne voor de kerk in Guinee. In het bijzonder voor het pastorale werk ten behoeve van vrouwen en kinderen. Van harte aanbevolen.

Op woensdag 27 oktober is er Marialof in de Emmauskerk, Leyweg 930. U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. De viering begint om 14.00 uur en na afloop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje. Om vijf uur wordt de middag afgesloten.

MEDEDELINGEN op 9 en 10 oktober

De nieuwsbrief van oktober is verschenen en ligt achter op de tafels om mee te nemen.

In de oktobermaand bidden we op dinsdagmorgen de rozenkrans, 20 minuten voor aanvang van de viering (9.40 uur).

Volgende week zondag 17 oktober kunnen de kinderen weer mee doen met de kinderwoorddienst.

Ook binnen de kerk zijn enkele versoepelingen doorgevoerd. Voor u als kerkganger is de belangrijkste verandering dat u zich niet meer hoeft aan te melden voor een viering. We blijven wel voorzichtig en vragen u dan ook om rekening te houden met elkaar.

Op zondag 17 oktober begint een nieuw themajaar in het bisdom Rotterdam: het Jaar van de Sacramenten. De start van het Jaar van de Sacramenten valt samen met het begin van de voorbereidingen voor de bisschoppensynode die in 2023 te Rome zal worden gehouden. Op deze zondag, 17 oktober, wordt om drie uur ’s middags een speciale eucharistieviering gehouden in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam. Iedereen is daarvoor van harte uitgenodigd.

MEDEDELINGEN op 19 september

Na lange tijd is ook de handwerkgroep weer begonnen. U kunt zich maandag 20 september vanaf half twee aansluiten als u wilt. Handwerken in de pastorie Loosduinse Hoofdstraat 6.

Volgende week zondag 26 september is er een deurcollecte bestemd voor het Nationaal Katholiek Thuisfront. Dit ter ondersteuning en verbondenheid van de militairen en veteranen.

Voor het bijwonen van de vieringen in het weekend, dient u zich van te voren aan te melden. Dit kunt u doen via de site van de parochie. Lukt dit niet dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 12 september

 Maandagavond 13 september om 19.30 uur is er voor de eerste keer weer een bijeenkomst van geloofsgesprek Geloven nu.

Voor het bijwonen van de vieringen in het weekend, dient u zich van te voren aan te melden. Dit kunt u doen via de site van de parochie. Lukt dit niet dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 28 en 29  augustus

Bij het verlaten van de kerk vindt u vandaag 2 collecteschalen. 1 voor uw bijdrage voor de parochie en 1 voor de jaarlijkse collecte van de MIVA, medische verkeersmiddelen actie. Van harte aanbevolen.

Voor zondag 5 september kunnen de kinderen zich weer aanmelden voor de kinderwoorddienst.

Voor het bijwonen van de vieringen in het weekend, dient u zich van te voren aan te melden. Dit kunt u doen via de site van de parochie. Lukt dit niet dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 1 augustus

Afgelopen zondag 25 juli overleed Kees de Ridder op 84 jarige leeftijd. Op dinsdag 3 augustus is de uitvaart van Kees, waarna begrafenis op het St. Jozefkerkhof.

Voor het bijwonen van de vieringen in het weekend, dient u zich van te voren aan te melden. Dit kunt u doen via de site van de parochie. Lukt dit niet dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 18 juli

Afgelopen woensdag 14 juli overleed Leo Koks. Jarenlang zette Leo zich alle dagen van de week vrijwillig in om onze geloofsgemeenschap levend te houden. De uitvaart zal a.s. woensdag plaats vinden in deze kerk.

Voor het bijwonen van de vieringen in het weekend, dient u zich van te voren aan te melden. Dit kunt u doen via de site van de parochie. Lukt dit niet dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 4 juli

De nieuwsbrief voor de maanden juli en augustus heeft enige vertraging en zal in de loop van de komende week bij u thuis bezorgd worden

Op zaterdag 10 juli is er geen viering de Emmauskerk in verband met een cursus bedrijfshulpverlening.

Voor het bijwonen van de vieringen in het weekend, dient u zich van te voren aan te melden. Dit kunt u doen via de site van de parochie. Lukt dit niet dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 9 mei

Dinsdag 11 mei vindt de uitvaart plaats van Lies van der Lans. Zij overleed donderdag 6 mei op bijna 100 jarige leeftijd.

Donderdag 13 mei is het Hemelvaartsdag. Om 10.00 uur is er een eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk.

Zondag 16 mei kunnen de kinderen weer mee doen aan de kinderwoorddienst.  Informatie ligt achterin de kerk op de tafel

MEDEDELINGEN op 17 en 18 april

De vastenactie heeft dit jaar € 495,90 opgebracht. De jongeren die hierdoor een opleiding kunnen volgen, zijn u dankbaar. 

Volgende week zondag is het Roepingenzondag. Op Roepingenzondag wordt wereldwijd in alle kerken en kloosters speciaal gebeden voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het godgewijde leven. Er zal dan een tweede collecte worden gehouden, een zogenoemde deurcollecte, voor onze priester- en diakenopleiding. 

Voor het bijwonen van de vieringen in het weekend, dient u zich van te voren aan te melden. Dit kunt u doen via de site van de parochie. Lukt dit niet dan kunt u het secretariaat bellen (070 3979413) of mailen (mariavaneikenduinen@hetnet.nl).

MEDEDELINGEN op 28 maart

Wat betreft de vieringen in de Goede Week:
Dinsdagmorgen om 10.00 uur is er een boeteviering.
Witte Donderdag is er ’s avonds om 19.00 uur een Eucharistieviering.
Goede Vrijdag om 15.00 uur is er de kruisweg
’s avond om 19.00 uur de plechtigheden van die dag.
Zaterdag vieren we de Paaswake ‘s avonds om 19.00 uur, dus niet zoals vermeld om 21.30 uur
Eerste Paasdag vieren we het hoogfeest van Pasen om 10.00 uur.

Voor alle vieringen geldt dat u zich van te voren moet aanmelden en dat er niet meer dan 30 mensen mogen meevieren. De vieringen zijn ook via de live-stream van de parochie te volgen.

Parochianen die de paaswake via de live stream willen volgen, kunnen na de viering van Witte Donderdag of Goede Vrijdag een devotiekaars  (ophalen of) meenemen voor thuis.

Tot Pasen staat de witte kist nog achter in de kerk voor uw bijdrage aan de vastenactie. De Vastenactie draagt dit jaar bij aan twee van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030: goed onderwijs en eerlijk werk voor iedereen.

MEDEDELINGEN op 21 maart

Donderdag 25 maart is de uitvaart van Corrie van der Waart – van der Weyden. Corrie was jarenlang lid van het koor Philippus Nerius in de Paulusparochie, daarna was zij lid van het koor Deo Sacrum.

Tijdens de vastentijd staat de witte kist weer achter in de kerk voor uw bijdrage aan de vastenactie. De Vastenactie draagt dit jaar bij aan twee van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030: goed onderwijs en eerlijk werk voor iedereen.

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd kunt u meedoen aan een kruiswegmeditatie. De kruiswegmeditatie begint om 15.00 uur in de Emmaus. U kunt zich hiervoor opgeven via  https://meevieren.nl/devierevangelistendenhaag/. U kunt de meditatie ook volgen via de livestream van de parochie https://www.rkparochiedevierevangelisten.nl/live/.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en snelste manier. Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 14 maart

Voor volgende week zondag 21 maart is er weer kinderwoorddienst. Wie mee wil doen moet zich in verband met de Coronamaatregelen vooraf melden bij JufAlena@gmail.com.
Lees alles in de flyer! 20210113flyer-kwd2021.
Er ligt ook informatie op de tafels achterin de kerk.

Tijdens de vastentijd staat de witte kist weer achter in de kerk voor uw bijdrage aan de vastenactie. De Vastenactie draagt dit jaar bij aan twee van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030: goed onderwijs en eerlijk werk voor iedereen.

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd kunt u meedoen aan een kruiswegmeditatie. De kruiswegmeditatie begint om 15.00 uur in de Emmauskerk. U kunt zich hiervoor opgeven via https://meevieren.nl/devierevangelistendenhaag/.
U kunt de meditatie ook volgen via de livestream van de parochie
https://www.rkparochiedevierevangelisten.nl/live/.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en snelste manier. https://meevieren.nl/devierevangelistendenhaag/.
Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 7 maart

De nieuwsbrief van maart is verschenen en ligt achterin de kerk op de tafels.

Tijdens de vastentijd staat de witte kist weer achter in de kerk voor uw bijdrage aan de vastenactie. De Vastenactie draagt dit jaar bij aan twee van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030: goed onderwijs en eerlijk werk voor iedereen.

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd kunt u meedoen aan een kruiswegmeditatie. De kruiswegmeditatie begint om 15.00 uur in de Emmauskerk. U kunt zich hiervoor opgeven via meevieren.nl. via https://meevieren.nl/devierevangelistendenhaag/
U kunt de meditatie ook volgen via de livestream van de parochie.

Het moment is gekomen om afscheid te nemen van pastoor Kees Dernee. Zijn laatste viering als pastoor van de R.K. Parochie de Vier Evangelisten zal zijn op zondag 11 april 2021. Velen van u, die de pastoor al jaren kennen, zullen graag persoonlijk afscheid van hem willen nemen. Het meest voor de hand liggende moment hiervoor is na een viering. Door de Covid-19 pandemie zal dit helaas slechts gefaseerd mogelijk zijn, bijvoorbeeld na een viering waarin pastoor Dernee voorgaat. Er ligt een geprinte versie van een brief hierover op de tafel achterin de kerk.

Het bisdom werkt aan opvolging voor pastoor Dernee, maar deze invulling laat nog enige weken op zich wachten. Zodra wij hierover meer informatie ontvangen zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en snelste manier. https://meevieren.nl/devierevangelistendenhaag/
Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 27 en 28 februari

Tijdens de vastentijd staat de witte kist weer achter in de kerk voor uw bijdrage aan de vastenactie. De Vastenactie draagt dit jaar bij aan twee van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030, namelijk goed onderwijs en eerlijk werk voor iedereen.

Op zondag 7 maart a.s. is er voor de kinderen weer een kinderwoorddienst. In verband met de Coronamaatregelen moeten kinderen vooraf melden dat zij willen komen. Aanmelden bij JufAlena@gmail.com. Informatie ligt achterin de kerk op de tafels.

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd kunt u meedoen aan een kruiswegmeditatie. De kruiswegmeditatie vindt plaats in de Emmauskerk en begint om 15.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via https://meevieren.nl/devierevangelistendenhaag/
U kunt de meditatie ook volgen via de livestream van de parochie.

Als aanmoediging om thuis te bidden in de tijd van vasten, de Goede Week, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn er boekjes te koop getiteld “van Maria Lichtmis tot Pinksteren”. Het vormt ook een teken van hoop, om thuis je geloof te vieren als het in de kerken vaak niet mogelijk is. De boekjes zijn voor € 3,– te koop op het secretariaat. Of na de vieringen achter in de kerk.

Het moment is gekomen om afscheid te nemen van pastoor Kees Dernee. Zijn laatste viering als pastoor van de R.K. Parochie de Vier Evangelisten zal zijn op zondag 11 april 2021. Velen van u, die de pastoor al jaren kennen, zullen graag persoonlijk afscheid van hem willen nemen. Het meest voor de hand liggende moment hiervoor is na een viering. Door de Covid-19 pandemie zal dit helaas slechts gefaseerd mogelijk zijn, bijvoorbeeld na een viering waarin pastoor Dernee voorgaat.
Het bisdom werkt aan opvolging voor pastoor Dernee. De verwachting is dat deze invulling nog enige weken op zich laat wachten. Zodra wij hierover meer informatie ontvangen zullen wij u daarvan op de hoogte brengen. Een bericht hierover is per mail verzonden. Voor wie de mail niet ontvangen heeft, is er een geprinte versie van de brief beschikbaar op de tafel achterin de kerk

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en snelste manier. https://meevieren.nl/devierevangelistendenhaag/
Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 20 en 21 februari

Tijdens de vastentijd staat de witte kist weer achter in de kerk voor uw bijdrage aan de vastenactie. De Vastenactie draagt dit jaar bij aan twee van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030: goed onderwijs en eerlijk werk voor iedereen.

Elke vrijdagmiddag in de veertigdagentijd kunt u meedoen aan een kruiswegmeditatie. De kruiswegmeditatie begint om 15.00 uur in de Emmaus. U kunt zich hiervoor opgeven via meevieren.nl. U kunt de meditatie ook volgen via de livestream van de parochie.

De werkgroep diaconie houdt ook komend weekend een speciale inzameling van wasmiddelen ten behoeve van de noodhulp binnen de parochie.

Het moment is gekomen om afscheid te nemen van pastoor Kees Dernee. Zijn laatste viering als pastoor van de R.K. Parochie de Vier Evangelisten zal zijn op zondag 11 april 2021. Velen van u, die de pastoor al jaren kennen, zullen graag persoonlijk afscheid van hem willen nemen. Het meest voor de hand liggende moment hiervoor is na een viering. Door de Covid-19 pandemie zal dit helaas slechts gefaseerd mogelijk zijn, bijvoorbeeld na een viering waarin pastoor Dernee voorgaat. Het bisdom werkt aan opvolging voor pastoor Dernee. De verwachting is dat deze invulling nog enige weken op zich laat wachten. Zodra wij hierover meer informatie ontvangen zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Er zijn boekjes te koop getiteld “van Maria Lichtmis tot Pinksteren”. Als aanmoediging om thuis te bidden in de tijd van vasten, de Goede Week, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren.

Als teken van hoop om thuis je geloof te vieren als het in de kerken vaak niet mogelijk is. De boekjes zijn voor 3 euro te koop op het secretariaat. Of na de viering achter in de kerk.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en snelste manier. Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 13 en 14 februari

Woensdag 17 februari a.s. is het Aswoensdag. Dan is er om 17.00 uur een viering in de Onze Lieve vrouw Hemelvaartkerk.

Vanaf die dag staat ook de witte kist weer achter in de kerk voor uw bijdrage aan de Vastenactie. De Vastenactie draagt dit jaar bij aan twee van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030: goed onderwijs en eerlijk werk voor iedereen.

De werkgroep diaconie houdt ook volgend weekend een speciale inzameling van wasmiddelen ten behoeve van de noodhulp binnen de parochie.

Vanaf dit weekend zijn er boekjes te koop getiteld “van Maria Lichtmis tot Pinksteren”. Als aanmoediging om thuis te bidden in de tijd van vasten, de Goede Week, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren.

Als teken van hoop om thuis je geloof te vieren als het in de kerken vaak niet mogelijk is. De boekjes zijn voor € 3,– te koop op het secretariaat, of na de viering achterin de kerk.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en snelste manier. Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen (070 3979413) of mailen mariavaneikenduinen@hetnet.nl.

MEDEDELINGEN op 6 en 7 februari

Maandagmiddag is er de uitvaart van Roos Ledderhof – Fliers. Zij overleed afgelopen maandag op 89 jarige leeftijd.

De werkgroep diaconie houdt vanaf het weekend van 14 februari tot het eind van de maand een speciale inzameling van wasmiddelen ten behoeve van de noodhulp binnen de parochie

Vanaf dit weekend zijn er boekjes te koop getiteld “van Maria Lichtmis tot Pinksteren”. Als aanmoediging om thuis te bidden in de tijd van vasten, de Goede Week, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Als teken van hoop om thuis je geloof te vieren als het in de kerken vaak niet mogelijk is. De boekjes zijn voor 3 euro te koop op het secretariaat.

Volgend weekend kunt u uw oude palmtakje inleveren in een bak achter in de kerk. Deze worden gebruikt voor de as van Aswoensdag op 17 februari.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en snelste manier. Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 24 januari

Gezien de situatie rondom Covid-19 heeft het parochiebestuur besloten, pas aandacht aan de Actie Kerkbalans te besteden als dit op een verantwoorde wijze kan. Wij streven ernaar het verspreiden van de folder van de Actie Kerkbalans tegelijk te laten verlopen met de nieuwsbrief van maart, die bij alle parochianen thuis wordt bezorgd.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en snelste manier. Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 17 januari
I
n de Week van gebed voor de eenheid van de christenen, wordt op donderdagavond 21 januari op de locatie Emmaus om 19.00 uur een oecumenische gebedsdienst gehouden.  Hiervoor kunt u zich aanmelden via Meevieren.nl of via het centraal parochiesecretariaat. Deze viering is ook via de live-stream te volgen.

Gezien de situatie rondom Covid-19 heeft het parochiebestuur besloten, pas aandacht aan de Actie Kerkbalans te besteden als dit op een verantwoorde wijze kan. Wij streven ernaar het verspreiden van de folder van de Actie Kerkbalans synchroon te laten verlopen met de nieuwsbrief van maart, die bij alle parochianen thuis wordt bezorgd.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en de snelste manier. Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 10 januari 2021

 Dinsdagmiddag 12 januari 2021 vindt de uitvaart plaats van Cis Schoevaars – Etmans. Zij overleed  vorige week zondag op 101 jarige leeftijd.

Voor volgende week zondag  17 januari stond kanselruil gepland met de dominee van de Abdijkerk. Vanwege de beperkende maatregelen komt deze te vervallen. Daarom zal er volgende week zondag in deze kerk een woord- en communieviering worden gehouden.

Die zondag (17 januari) is er voor de kinderen ook weer kinderwoorddienst tijdens de viering. Kinderen moeten vooraf worden aangemeld. Flyers met meer informatie liggen achter op de tafels.

Voor het bijwonen van de vieringen dient u zich van tevoren aan te melden. Via de site van de parochie is dit de beste en de snelste manier. Lukt dat niet, dan kunt u het secretariaat bellen of mailen.

MEDEDELINGEN op 12 en 13 december

Op de tafel achterin de kerk liggen de voorbeeld brieven klaar voor de schrijvers van Amnesty International.
Daar liggen ook boekjes Licht in Loosduinen. Om mee te nemen.
Ook in de tijd van corona wil de werkgroep diaconie kerstpakketten maken. Daarvoor worden houdbare lekkernijen gevraagd in de sfeer van kerstmis. Ook het komend weekend staan achter in de kerk nog manden waarin de artikelen verzameld worden. De ontvangers van de pakketten zijn u dankbaar.
Tijdens de advent wordt er op de werkdagen om 16.30 uur een vesperviering gehouden in de zaal van de pastorie.
De advents actie van dit jaar ondersteunt een project van caritas Jeruzalem. 14 Kleine landbouwbedrijven worden met behulp van uw bijdrage, geholpen. De witte kist staat daarvoor weer achter in de kerk.
Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 7,95.
Er mogen momenteel maximaal 30 personen in onze kerk mee vieren. Daarom is het van belang dat u zich van tevoren aanmeldt. Aanmelden kan via de website van de parochie, telefonisch of per mail bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 5 en 6 december
De nieuwsbrief voor december en januari is verschenen. Hij wordt bij alle abonnees thuis bezorgd en ligt dus niet achter in de kerk.
Ook in de tijd van corona wil de werkgroep diaconie kerstpakketten maken. Daarvoor worden houdbare lekkernijen gevraagd in de sfeer van kerstmis. In de komende weekenden staan achter in de kerk manden waarin de artikelen verzameld worden. De ontvangers van de pakketten zijn u dankbaar.
Tijdens de advent wordt er op de werkdagen om 16.30 uur een vesperviering gehouden in de zaal van de pastorie.
De advents actie van dit jaar ondersteunt een project van caritas Jeruzalem. 14 Kleine landbouwbedrijven worden met behulp van uw bijdrage, geholpen. De witte kist staat daarvoor weer achter in de kerk.
Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 7,95.
Er mogen momenteel maximaal 30 personen in onze kerk mee vieren. Daarom is het van belang dat u zich van tevoren aanmeldt. Aanmelden kan via de website van de parochie, telefonisch ( 070 397 94 13 ) of per mail bij het secretariaat mariavaneikenduinen@hetnet.nl.

MEDEDELINGEN op 29 november

Vanaf dinsdag 1 december wordt er tijdens de advent, op de werkdagen weer een vesper gehouden in de pastorie. Aanvang 16.30 uur.

Ook in de tijd van corona wil de werkgroep diaconie kerstpakketten maken. Daarvoor worden houdbare lekkernijen gevraagd in de sfeer van kerstmis. In de komende weekenden staan achter in de kerk manden waarin de artikelen verzameld worden. De ontvangers van de pakketten zijn u dankbaar.

De adventsactie van dit jaar ondersteunt een project van caritas Jeruzalem. Veertien kleine landbouwbedrijven worden met behulp van uw bijdrage geholpen. De witte kist staat daarvoor weer achter in de kerk.

Bij het secretariaat is de Gerarduskalender weer te koop voor € 7,95.

Er mogen momenteel maximaal 30 personen in onze kerk mee vieren. Daarom is het van belang dat u zich van tevoren aanmeldt. Aanmelden kan via de website van de parochie, telefonisch of per mail bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 31 oktober en 1 november

Er mogen momenteel maximaal 30 personen in onze kerk mee vieren. Daarom is het van belang dat u zich van tevoren aanmeldt. Dat geldt zowel voor de viering op zondag als op zaterdag. Aanmelden kan via de website van de parochie, telefonisch of per mail bij het secretariaat.

Op maandag/morgen 2 november vieren we ’s avonds om 19.00 uur Allerzielen. Gezien de huidige situatie worden alleen de nabestaanden van de overledenen van het afgelopen jaar uitgenodigd. Helaas zijn er voor overige kerkgangers die avond geen plaatsen beschikbaar, omdat het aantal van 30 plaatsen dan al gereserveerd is voor de nabestaanden.

Als er een dierbare van u op de begraafplaats St. Jozef begraven is en u wilt het graf laten zegenen, dan kunt u wel tussen 20.00 en 20.45 uur naar de begraafplaats komen.

En op 2 november is de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk ’s morgens van 10.00 tot 12.30 uur open voor stil gebed of het opsteken van een kaarsje.

De nieuwsbrief voor november ligt in de kerk op de tafels zodat u deze kunt meenemen.

Volgend weekeinde 7 en 8 november is er een deurcollecte bestemd voor de katholieke vereniging voor Oecumene.

MEDEDELINGEN op 24 en 25 oktober

Op maandag 2 november vieren we ’s avonds om 19.00 uur Allerzielen. Gezien de huidige situatie worden alleen de nabestaanden van de overledenen van het afgelopen jaar uitgenodigd. Helaas zijn er voor overige kerkgangers die avond geen plaatsen beschikbaar, omdat het aantal van 30 plaatsen dan al gereserveerd is voor de nabestaanden.

Als u er een dierbare van u op de begraafplaats St. Jozef begraven is en u wilt het graf laten zegenen, dan kunt u wel tussen 20.00 en 20.45 uur naar de begraafplaats komen.

En op 2 november is deze kerk ’s morgens van 10.00 tot 12.30 uur open voor stil gebed of het opsteken van een kaarsje.

Er mogen momenteel maximaal 30 personen in onze kerk mee vieren. Daarom is het van belang dat u zich van tevoren aanmeldt. Dat geldt zowel voor de viering op zondag als op zaterdag. Aanmelden kan via de website van de parochie, telefonisch of per mail bij het secretariaat.

22 mei 2020
Het Bisdom Rotterdam nodigt u uit om deel te nemen aan de enquête. Algemeen econoom John Bakker, Bisdom Rotterdam: “We zien dat mensen steeds bewuster nadenken over hun betrokkenheid bij de Kerk, over hun inzet als vrijwilliger en de financiële vertaling van hun betrokkenheid. Mensen vragen zich af: Waar geef ik voor? Wat gebeurt er met mijn bijdrage? We zijn benieuwd naar die betrokkenheid. Dat willen we met onderzoek meer op het spoor komen.”
20200522Nieuwsbrief Bisdom Rotterdam mei 2020 – enquete

MEDEDELINGEN op 8 maart
De nieuwsbrief van maart is weer verschenen en ligt achter op de tafels

Ook achter op de tafels liggen weer de bestelformulieren voor uw huispaaskaars.

Volgende week is er op zondag weer aandacht voor de noodhulp. U kunt houdbare levensmiddelen meenemen, die met de offerande naar voren zullen worden gebracht.

Vanaf volgende week kunt u weer paasbroden bestellen. Achterin de kerk ligt dan weer een bestelformulier.

Onze parochie sluit graag aan bij het initiatief van Paus Franciscus: “24  uur voor de Heer”.  We beginnen dit gebedsmoment vrijdag 20 maart om 12.00 uur met een Eucharistieviering, waarna het Allerheiligste wordt uitgesteld in de kapel van de Emmauskerk. De aanbidding wordt afgesloten op zaterdag 21 maart om 12.00 uur.
Alle parochianen worden uitgenodigd om tijdens de ‘24 uur voor de Heer’ een moment in de kapel aanwezig te zijn. Meer informatie vindt u achter op de tafels.

MEDEDELINGEN op 29 februari

De nieuwsbrief van maart is weer verschenen en ligt achter op de tafels

Zaterdag 29 februari geeft het koor Capelle Sine Nomine om 20.00 uur een concert in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk. De toegang is gratis

Morgen 1 maart, de eerste zondag van de vastentijd is er om 10.30 uur een gezamenlijke viering in de Titus Brandsmakerk. Deze kerk is dan gesloten.

Op dinsdag 3 maart wordt er in de pastorie vanaf 18.00 uur weer een vastenmaaltijd gehouden. U kunt zich hiervoor nog opgeven bij het secretariaat.|

Volgende week zondag 8 maart zullen de Eerste Communicantjes zich voorstellen tijdens de viering van 10.00 uur. Zij zullen op zondag 24 mei hun Eerste Heilige Communie ontvangen.

MEDEDELINGEN op 22 en 23 februari

Woensdag is het aswoensdag. Dan is er om 19.00 uur een oecumenische viering in onze kerk.

Zaterdagavond 29 februari geeft het koor Capelle Sine Nomine om 20.00 uur een concert in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk. De toegang is gratis.

Zondag 1 maart a.s. vieren we met de hele parochie gezamenlijk in de Familiekerk, locatie Titus Brandsma om 10.30 uur. In onze kerk is er dan géén viering.

Op dinsdag 3 maart wordt er in de pastorie vanaf 18.00 uur weer een vastenmaaltijd gehouden. U kunt zich hiervoor opgeven bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 16 en 17 februari

Maandag 18 februari, ‘s middags om 13.30 uur is er weer handwerken in de tuinzaal van de pastorie.

Volgende week zaterdagavond om 20.00 uur geeft het koor
Capelle Sine Nomine een concert in deze kerk.
U bent van harte welkom.

MEDEDELINGEN op 8 en 9 februari

Na de vieringen worden er weer voorbeeldbrieven uitgedeeld aan de schrijvers en schrijfsters van Amnesty International

Ook volgend weekeinde zamelt de werkgroep diaconie weer wasmiddelen in voor de voedselbank Loosduinen. Iedere week kunt u houdbare levensmiddelen meebrengen voor de noodhulp binnen onze parochie. Beide acties bevelen we van harte bij u aan.

Dit weekeinde worden de houdbare levensmiddelen voor de noodhulp binnen de parochie in manden bij de offerande naar voren gebracht.

MEDEDELINGEN op 1 en 2 februari 2020

De nieuwsbrief voor de maand februari ligt weer achter op de tafels

Maandagmiddag 3 februari vanaf 13.30 uur is er weer handwerken in de pastorie

Maandagavond 3 februari om 20.00 uur vindt de tweede avond van het oecumenisch leerhuis plaats in de zaal van de pastorie

De werkgroep diaconie zamelt volgend weekeinde en het weekeinde daarop wasmiddelen in voor de voedselbank Loosduinen.

MEDEDELINGEN op 19 januari

De actie kerkbalans start dit weekeinde. De lopers kunnen na deze viering de tasjes met enveloppen ophalen in de tuinkamer van de pastorie

Maandag 20 januari start het Oecumenisch Leerhuis met een vesperviering om 19.30 uur in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk.

De overige 3 avonden, steeds om de 14 dagen, beginnen om 20.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in de pastorie, Loosduinse Hoofdstraat 6. Dit jaar staat het leerhuis in het teken van de zorg om moeder aarde.

MEDEDELINGEN op 12 januari

Na de viering worden er weer voorbeeld brieven uitgereikt aan de schrijvers van Amnesty International.

Zoals u in de nieuwsbrief van januari heeft kunnen lezen kunt u voortaan iedere zondag houdbare levensmiddelen meenemen naar de kerk voor gezinnen binnen onze parochie die afhankelijk zijn van hulp. Tijdens de viering van de 3de zondag van de maand, volgende week dus, brengen we de ingezamelde producten naar het altaar. Zij maken dan deel uit van de offerande. We hopen dat u enthousiast mee doet.

Maandag 20 januari start het oecumenisch leerhuis met een vesperviering om 19.30 uur in de kerk. De overige 3 avonden, steeds om de 14 dagen, beginnen om 20.00. Dit jaar staat het leerhuis in het teken van de zorg om moeder aarde.

Op zaterdag 18 januari a.s., om 12.30 uur, start de actie kerkbalans in de Emmauskerk met klokkengelui. Inloop vanaf 12.00 uur. Na de viering van zondag 19 januari kunnen de lopers de tasjes na de viering ophalen.

MEDEDELINGEN op 5 januari
De nieuwsbrief van januari is verschenen en ligt achter op de tafels klaar om mee te nemen.

Maandagmiddag 6 januari is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie

Achter op de tafels liggen de boekjes met daarin alle activiteiten binnen onze parochie voor het jaar 2020. Heeft u deze met kerstmis niet ontvangen, neem dan gerust een exemplaar mee.

MEDEDELINGEN op 28 en 29 december

De viering voor oudjaar wordt dit jaar gehouden op dinsdagochtend om 10.00 uur in de kerk.

Nieuwjaarsdag begint de viering om 11.00 uur

De adventsactie dit jaar heeft € 648 opgebracht. Heel veel dank namens de moeders en kinderen in El Salvador.

MEDEDELINGEN op 21 en 22 december

 Dinsdag a.s., 24 december, vervalt de viering van 10.00 uur ‘s morgens.

Die avond, Kerstavond, is er om 19.00 uur de viering voor kinderen en gezinnen en om 10.00 uur vieren we de nachtmis.

Eerste Kerstdag is er na de hoogmis van 10.00 uur, om 12.00 uur Kindje wiegen, een uurtje bij de stal voor de allerkleinsten.

Tweede Kerstdag is er om 10.00 uur een gezamenlijke viering hier in deze kerk. De overige drie kerken van onze parochie zijn die dag gesloten.

Er zijn weer Gerardus kalenders te koop bij het secretariaat.

Ook dit jaar is er voor de vrijwilligers een cadeautje als dank voor alle inzet. Maar: het cadeautje kan niet door de brievenbus. Aan een aantal vrijwilligers vragen we of ze het na de viering af willen halen in de tuinkamer van de pastorie.

Dit jaar steunen we met de Adventsactie het project: aanpak moeder- en kindersterfte in El Salvador. De witte kist staat tot 2de kerstdag achter in de kerk. Dank voor uw bijdrage.

MEDEDELINGEN op 14 en 15 december

Na de vieringen van dit weekend zijn er weer voorbeeldbrieven uitgedeeld aan de schrijvers van Amnesty International

Ook dit jaar is er voor de vrijwilligers een cadeautje als dank voor alle inzet. Maar het cadeautje kan niet door de brievenbus. Vrijwilligers kunen het afhalen in de tuinkamer van de pastorie.

Dit jaar steunen we met de Adventsactie het project: aanpak moeder- en kindersterfte in El Salvador. De witte kist staat de hele adventsperiode achter in de kerk voor uw bijdrage.

Tijdens de advent kunt u op werkdagen om 16.30 uur meebidden met de vespers in de zaal van de pastorie.

Dit weekend organiseren de jongeren van Inside Out een kerstmarkt op de locatie Emmaus, van 12.00 uur tot 16.00 uur. Leyweg 930.

Zondag 15 december kunt u in deze kerk meedoen met de Loosduinse Volkskerstzang. Meezingen vanaf 16.00 uur

Er zijn weer Gerardus kalenders te koop bij het secretariaat.

MEDELINGEN op 1 december

De nieuwsbrief van december is verschenen en ligt achter op de tafels om mee te nemen.

Er zijn weer Gerarduskalenders te koop bij het secretariaat.

Komend weekeinde (8 december) en het weekeinde daarop (15 december) zamelt de Werkgroep Diaconie houdbare artikelen en kersttraktaties in voor de mensen die het minder hebben binnen onze parochiegrenzen.

Weet u iemand in uw omgeving die dit echt kan gebruiken en is geen klant van de voedselbank, dan kunt u het adres in een gesloten envelop met daarop vermeld ‘Diaconie’ afgegeven bij het secretariaat.

MEDELINGEN op 10 november

Na de viering worden er weer Amnesty International voorbeeld brieven uitgereikt.

Maandagmiddag is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie
Dinsdagmorgen om 10.00 uur is er weer een viering speciaal voor de oudere parochianen, met aansluitend een gezellig samenzijn in de zaal van de pastorie.

Ook volgend weekeinde zamelt de werkgroep diaconie weer houdbare levensmiddelen in voor de voedselbank. In de manden achter in de kerk kunt u dan uw producten achter laten.

Volgend weekeinde is er ook een deurcollecte bestemd voor de Diaconie.

MEDELINGEN op 3 november

 De nieuwsbrief van november is verschenen en ligt achter op de tafels om mee te nemen

De weekenden van 19/10 november en 16/17 november zamelt de werkgroep diaconie weer houdbare levensmiddelen in voor de voedselbank. In de manden achter in de kerk kunt u dan uw producten achter laten

MEDELINGEN op 26 en 27 oktober

Maandagmiddag 28 oktober is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie

Dinsdagmorgen bidden we nog één keer de rozenkrans, twintig minuten voor aanvang van de viering.

Vrijdag 1 november vieren we ’s avonds om 19.00 uur de eucharistie bij het hoogfeest van Allerheiligen

Zaterdag 2 november vieren we ’s avonds om 19.00 uur Allerzielen. Tijdens de eucharistieviering gedenken we alle overledenen, in het bijzonder diegenen die in het afgelopen jaar van ons heen gingen. Na de viering gaan we in processie naar de begraafplaats St. Jozef.

MEDELINGEN op 19 en 20 oktober

In de oktobermaand bidden we op dinsdagmorgen de rozenkrans, twintig minuten voor aanvang van de viering.

De jaarlijks terugkerende Geloofs- en ontmoetingsdag vindt plaats op 23 oktober in de Emmauskerk. U kunt zich hiervoor nog opgeven bij het secretariaat. Een folder met meer informatie ligt achter op de tafel.

Zaterdagavond om 20.00 uur geeft Capelle Sine Nomine een concert in deze kerk. Toegang is gratis, deurcollecte na afloop. Flyers vindt u op de tafels achterin de kerk.

MEDELINGEN op 12 en 13 oktober

Na de viering worden er weer voorbeeldbrieven uitgereikt van Amnesty International

Maandagmiddag 14 oktober is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de tuinzaal van de pastorie

Komende weekeinde  (19 en 20 oktober) is het wereldmissiedag. De collecte zal dan in zijn geheel bestemd zijn voor de ondersteuning van de mensen die in de missielanden werken.

In de oktobermaand bidden we op dinsdagmorgen de rozenkrans, twintig minuten voor aanvang van de viering.

De jaarlijks terugkerende Geloofs- en ontmoetingsdag vindt plaats op 23 oktober in de Emmauskerk. U kunt zich hiervoor opgeven bij het secretariaat. Een folder met meer informatie ligt achter op de tafel.

MEDEDELINGEN op 22 september

Na de viering wordt er bij de uitgang gecollecteerd voor het werk van de vredesorganisatie PAX. Met uw steun werken zij aan een menswaardige en vreedzame samenleving wereldwijd.

Volgende week zondag 29 september, kunt u van 13.00 tot 16.00 uur in dit kader deelnemen aan het vredesfeest in het stadsklooster van de broeders van Maastricht aan het Westeinde. Ontmoeting staat hier bij centraal.

Zondag 29 september om 10.00 uur zal de jaarlijkse kinderzegen plaatsvinden in de Emmaus-locatie aan de Leyweg. Na afloop zullen Kees Postumus en Jules Beerda een theatervoorstelling geven over bijbelverhalen. Een folder hierover ligt achter in de kerk.

Ook op Zondag 29 september neemt onze parochie weer deel aan de jaarlijkse landelijke activiteit: de kerkproeverij. De bedoeling is dat we mensen, die niet bekend zijn met onze traditie, uitnodigen om een viering mee te maken. We hopen dat u zich aangesproken voelt en u iemand uitnodigt.

Kinderen, die de uitdaging aandurven om gevormd te worden, worden uitgenodigd om mee te doen met de voorbereiding hiervoor, samen met leeftijdgenoten tussen de 11 en 14 jaar. Er wordt gestart in oktober en opgave kan bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 15 september

Na de viering worden er voorbeeldbrieven uitgereikt van Amnesty International.

Maandagmiddag 16 september vanaf 13.30 is er weer handwerken in de pastorie.

Volgend weekeinde is er een deurcollecte bestemd voor de nationale vredesweek.

Zondag 29 september om 10.00 uur zal de jaarlijkse kinderzegen plaatsvinden in de Emmauskerk aan de Leyweg. Na afloop zullen Kees Postumus en Jules Beerda een theatervoorstelling geven. Een flyer wordt aan het einde van de viering aan u uitgereikt.

Kinderen, die de uitdaging aandurven om gevormd te worden, worden uitgenodigd om mee te doen met de voorbereiding hiervoor, samen met leeftijdgenoten tussen de 11 en 14 jaar. Er wordt gestart in oktober en opgave kan bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 17 en 18 augustus

Maandag 19 augustus om 13.00 uur is er vindt de uitvaart plaats van Henk van Gageldonk, met aansluitend begrafenis vindt op St. Jozef. Hij overleed afgelopen woensdag op 89 jarige leeftijd.

Maandagmiddag 19 augustus is er om 13.30 uur weer handwerken in de tuinzaal van de pastorie.

Komende zaterdag 24 augustus, na de viering van 17.00 uur kunt u in de pastorie, na een gezamenlijk broodmaaltijd kijken naar de film the Idol, een waar gebeurd verhaal over een vluchteling in de Gaza strook.

Volgend weekeinde 24 en 25 augustus is er na de vieringen weer de jaarlijkse deurcollecte ten behoeve van de MIVA, de missie verkeersmiddelen actie, die mensen in ontwikkelingslanden voorziet van de benodigde vervoersmiddelen

In september start op deze locatie de Alpha-cursus, een gratis en vrijblijvende cursus met een heldere en aansprekende uitleg over het geloof. Achter op de tafels vindt u folders hierover. Weet u iemand die mogelijk belangstelling heeft: breng het gerust onder de aandacht!

MEDEDELINGEN op 3 en 4 augustus
De nieuwsbrief voor de maand augustus ligt weer achterin de kerk op de tafels.

Op maandag 5 augustus is er om 13.30 uur weer handwerken in de pastorie.

MEDEDELINGEN op 14 juli

Na de viering worden er weer voorbeeld brieven uitgedeeld van  Amnesty International

De vormelingen hebben eigen koekjes en cakes gebakken. Zij verkopen deze lekkernijen na de viering van zondag 14 juli.
Zo lang de voorraad strekt!
De opbrengst van de verkoop is bestemd voor KIKA, kinderen kankervrij.

MEDEDELINGEN op 7 juli

Maandag 8 juli om 13.30 uur is er weer handwerken in de pastorie.

Zondag 14 juli a.s. tijdens de viering van 10.00 uur is de laatste kinderwoorddienst van dit schooljaar. Alle kinderen zijn welkom voor een speciale afsluiting van deze periode.

MEDEDELINGEN op 29 en 30 juni

De nieuwsbrief voor juli is verschenen en ligt op de tafel achterin de kerk klaar om mee te nemen.

Dit weekeinde kunt u nog uw formulier aangaande de tijdcollecte inleveren.

MEDEDELINGEN op 8 en 9 juni

Na de vieringen worden er weer voorbeeldbrieven aangereikt aan de schrijvers en schrijfsters van Amnesty International.

Maandag, tweede Pinksterdag, is er een gezamenlijke viering om 10.30 uur in de Pastoor van Arskerk. In de andere drie kerken van onze parochie is er dan geen viering.

In het kader van het 50 jarig bestaan van de Pastoor van Arskerk wordt u uitgenodigd voor een lichtshow in en bij de kerk op zaterdag 15 juni van 21.00 uur tot 22.30 uur.

MEDEDELINGEN op 1 en 2 juni

De nieuwsbrief van juni is verschenen en ligt achter op de tafels om mee te nemen.

Op woensdag 12 juni om 14.00 uur is er een high tea in de pastorie. U kunt zich hiervoor nog opgeven bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 19 mei

In de meimaand bidden we op dinsdagmorgen 20 minuten voor aanvang van de viering van 10.00 uur de rozenkrans.

Zondagmiddag 19 mei om 15.00 uur geeft het koor Capella sine Nomine o.l.v. André Vis een concert in deze kerk. De toegang is gratis, wel wordt er na afloop gecollecteerd.

Volgende week zondag (26 mei) vieren 7 kinderen hun Eerste Heilige Communie in de viering van 10.00 uur. U bent van harte welkom.

Achter op de tafels vindt u de Oecumenische Kalender. Een boekje met inspirerende teksten voor de dagen tussen Pasen en Pinksteren. Een bijdrage van € 4,– wordt op prijs gesteld.

MEDEDELINGEN op 12 mei

Na de viering van zondag 12 mei wordt er gecollecteerd om de opleiding van priesters financieel te ondersteunen. Op deze Roepingenzondag bevelen wij deze collect van harte aan!

Na de viering worden weer voorbeeldbrieven van Amnesty International uitgereikt.

Maandagmiddag 13 mei is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de zaal van de pastorie. Die avond is er om 20.00 uur weer geloofsgesprek van Geloven Nu in de pastorie.

Dinsdagmorgen 14 mei om 10.00 uur is er hier in de kerk weer een viering speciaal voor oudere parochianen. Na de viering is er een gezellig samenzijn in de pastorie. U kunt zich nog opgeven bij het secretariaat.

In de meimaand bidden we op dinsdagmorgen 20 minuten voor aanvang van de viering van 10.00 uur de rozenkrans.

Volgende week zondag geeft het koor Capella sine nomine o.l.v. Andre Vis om 14.00 uur een concert in deze kerk. De toegang is gratis, wel wordt er na afloop gecollecteerd.

Achter op de tafels vindt u de oecumenische kalender. Een boekje met inspirerende teksten voor de dagen tussen Pasen en Pinksteren. Een bijdrage van € 4 wordt op prijs gesteld.

MEDEDELINGEN op 4 en 5 mei

De nieuwsbrief van mei is verschenen en ligt achterin de kerk op de tafels om mee te nemen.

In de meimaand bidden we op dinsdagmorgen 20 minuten voor aanvang van de viering van 10.00 uur de rozenkrans. Aanvang is dus 9.40 uur.

Achter op de tafels vindt u de oecumenische kalender. Een boekje met inspirerende teksten voor de dagen tussen Pasen en Pinksteren. Een bijdrage van € 4,– wordt op prijs gesteld.

Maandag 5 mei om 12.00 uur vindt de uitvaart plaats van Mies Duijvestijn-Samson, waarna de begrafenis op St.Jozef. Mies overleed afgelopen woensdag, 90 jaar oud.

Volgende week zondag is er een speciale kindernevendienst tijdens de viering van 10.00 uur. De kinderen mogen dan een Mariabeeldje maken. De werkgroep hoopt dat er veel kinderen meedoen.

De vastenactie bracht dit jaar €. 669,95 op en de deurcollecte van vorige week voor de PCI € 219,15. Onze hartelijke dank voor uw bijdrage.

MEDEDELINGEN op 27 en 28 april

Na de viering is er een deurcollecte bestemd voor de activiteiten van de PCI, de parochiële caritas instelling. Van harte aanbevolen!

Maandagmiddag vanaf 13.30 uur is er handwerken in de pastorie.

In de meimaand bidden we op dinsdagmorgen de rozenkrans, 20 minuten voor aanvang van de viering van 10.00 uur.

Zaterdag, 4 mei, is er om 19.30 uur een oecumenische herdenkingsdienst in deze kerk, met aansluitend de kranslegging bij het Loosduinse monument.

Achter op de tafels vindt u de oecumenische kalender. Een boekje met inspirerende teksten voor de dagen tussen Pasen en Pinksteren. Een bijdrage van € 4,– wordt op prijs gesteld.

MEDEDELINGEN op 20 en 21 april

Dit jaar ondersteunen we bij de vastenactie waterprojecten op Flores in Indonesië, in Afrika en in Midden Amerika. De witte kist staat vandaag nog achter in de kerk voor uw bijdrage. Van harte aanbevolen.

Op 2de Paasdag, maandag 22 april, is er een gezamenlijke viering in de Emmauskerk. In onze kerk en de overige kerken van de parochie is er dan geen viering

U kunt nog een Oecumenische Paaskalender kopen bij het secretariaat ad € 4. De kalender bevat inspirerende teksten voor de tijd van Pasen tot Pinksteren

Volgend weekeinde, 27 en 28 april, is er een deurcollecte bestemd voor de activiteiten van de PCI, de parochiële caritas instelling.

MEDEDELINGEN op 13 en 14 april

Dit jaar ondersteunen we bij de vastenactie waterprojecten op Flores in Indonesië, in Afrika en Midden Amerika. De witte kist staat achter in de kerk voor uw bijdrage. Van harte aanbevolen.

Na deze viering kunt u de paasbroden en de oecumenische paaskalender afhalen.

Ook wordt u gevraagd paasbakjes te bezorgen bij zieke en oudere parochianen. Wilt u na de viering voorin komen kijken of er bakjes bij u in de buurt zijn.

En er worden weer voorbeeld brieven uitgereikt van Amnesty International

Maandagmiddag om 13.30 uur is er weer handwerken in de pastorie

Dinsdagmorgen om 11.00 uur vindt in de Jozefkapel de uitvaart plaats van Jeanne Heemskerk. Zij overleed afgelopen maandag op 90 jarige leeftijd.

Witte donderdag vieren we ’s avonds om 19.00 uur de eucharistie.
Goede vrijdag om 15.00 uur de kruisweg en
in de avond om 19.00 uur de plechtigheden van Goede vrijdag.

Zaterdagavond vieren we om 21.30 uur de Paaswake

MEDEDELINGEN op 6 en 7 april

De nieuwsbrief van april ligt weer achter op de tafels om mee te nemen

Dit jaar ondersteunen we bij de vastenactie waterprojecten in Indonesië (Flores), Afrika en Midden Amerika. De witte kist staat achter in de kerk voor uw bijdrage. Van harte aanbevolen!

Tijdens deze veertigdagentijd is er op de weekdagen om 16.30 uur een vesperviering in de zaal van de pastorie.

Na deze viering kunt u nog paasbroden bestellen. De prijs per brood bedraagt € 5,75. Volgend weekeinde kunt u na de vieringen het brood ophalen.
U kunt ook een oecumenische Paaskalender met inspirerende teksten voor elke dag van Pasen t/m Pinksteren bestellen ten bedrage van € 4,–

MEDEDELINGEN op 31 maart

Dit jaar ondersteunen we bij de vastenactie waterprojecten in Indonesië, Afrika en Midden Amerika. De witte kist staat achter in de kerk voor uw bijdrage. Van harte aanbevolen.

Maandagmiddag 1 april om 13.15 uur vindt de uitvaart plaats van Kees van Gaalen. Kees overleed afgelopen woensdag, 78  jaar oud. Hij was meer dan 60 jaar lid van het koor Deo Sacrum

Maandagmiddag 1 april is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie.

Tijdens deze veertigdagentijd is er op de weekdagen om 16.30 uur een vesperviering in de zaal van de pastorie.

Na deze viering kunt u weer paasbroden bestellen. De prijs per brood bedraagt € 5,75. In het weekeinde van Palmzondag kunt het brood ophalen.
U kunt ook een oecumenische Paaskalender met inspirerende teksten voor elke dag van Pasen t/m Pinksteren bestellen ten bedrage van € 4,–.

MEDEDELINGEN op 24 maart

Dit jaar ondersteunen wij met de parochie waterprojecten van de vastenactie in Indonesië, Afrika en Midden Amerika. De witte kist staat achter in de kerk voor uw bijdrage. Van harte aanbevolen.

Maandagmiddag 25 maart om 13.00 uur vindt de uitvaart plaats van Mieke van Wingerden. Zij overleed afgelopen dinsdag op 81 jarige leeftijd.

Dinsdagavond om 19.30 uur geeft Desiré Krikhaar een lezing over engelen op iconen. U kunt zich hiervoor nog opgeven bij het secretariaat

Tijdens deze veertigdagentijd is er op de weekdagen om 16.30 uur een vesperviering in de zaal van de pastorie.

U kunt weer huispaaskaarsen bestellen. Op de tafel achter in de kerk ligt het bestelformulier.
Ook kunt u zich nog opgeven voor het zelf maken van een huispaaskaars op zaterdag 30 maart vanaf 10.00 uur. Ook hiervoor ligt het formulier achter op de tafel.

Na deze viering kunt u weer paasbroden bestellen. De prijs per brood bedraagt € 5,75. In het weekeinde van Palmzondag kunt het brood ophalen.
U kunt ook een oecumenische Paas kalender met inspirerende teksten voor elke dag van Pasen t/m Pinksteren bestellen ten bedrage van € 4,–

De volgende twee weekenden zamelt de werkgroep diaconie weer chocolade en stevig fruit in om paasbakjes te maken voor zieke parochianen en ouderen. De manden voor uw bijdrage staan dan achter in de kerk

MEDEDELINGEN op 17 maart

Dit jaar ondersteunen wij met de parochie waterprojecten van de vastenactie in Indonesië, Afrika en Midden Amerika. De witte kist staat achter in de kerk voor uw bijdrage. Van harte aanbevolen.

Maandagmiddag 18 maart is er vanaf 14.00 uur weer handwerken in de pastorie

Tijdens deze veertigdagentijd is er op de weekdagen om 16.30 uur een vesperviering in de zaal van de pastorie.

U kunt weer huispaaskaarsen bestellen. Op de tafel achter in de kerk ligt het bestelformulier.
Ook kunt u zich nog opgeven voor het zelf maken van een huispaaskaars op zaterdag 30 maart vanaf 10.00 uur. Ook hiervoor ligt het formulier achter op de tafel.

Volgend weekeind kunt u weer paasbroden bestellen. De prijs per brood bedraagt € 5,75. In het weekeinde van Palmzondag kunt het brood ophalen.

U kunt ook een oecumenische Paaskalender bestellen met inspirerende teksten voor elke dag van Pasen t/m Pinksteren, ad € 4,–

MEDEDELINGEN op 9 en 10 maart

Na de viering worden er weer voorbeeld brieven uitgedeeld aan de schrijvers en schrijfsters van Amnesty international

Ook kunt u zo dadelijk achter in de kerk informatie krijgen over de bedevaart naar Lourdes die in september vanuit onze parochie wordt georganiseerd.

Afgelopen woensdag is de vastenactie van start gegaan. We ondersteunen dit jaar waterprojecten in Indonesië, Afrika en Midden Amerika. De witte kist staat achterin de kerk voor uw bijdrage. Van harte aanbevolen.

Tijdens deze veertigdagentijd is er op de weekdagen om 16.30 uur een vesperviering in de zaal van de pastorie.

Dinsdag 12 maart is er 18.00 uur de eerste vastenactiemaaltijd in de pastorie. U kunt zich nog opgeven bij het secretariaat (ma-vrij 9.30-12.30  tel  070 397 94 13).

MEDEDELINGEN op 3 maart

De nieuwsbrief van maart is verschenen en ligt op de tafels achterin de kerk om mee te nemen.

Maandag 4 maart is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie

Maandag 4 maart is de vierde en laatste avond van het Oecumenisch Leerhuis Loosduinen. Thema ‘Plaatsen waar hemel en aarde elkaar raken’. Ds. Michiel Aten verzorgt een inleiding over het oecumenische pelgrimsoord Taize. De toegang is gratis, een vrije bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld. Het begint om 20.00 uur in de Abdijkerk, Willem III Straat 40.

Woensdag 6 maart om 13.00 uur is er een viering bij de uitvaart van Joke Stein-Hartman, waarna begrafenis op St. Jozef. Ze overleed afgelopen woensdag.

Woensdag 6 maart is het aswoensdag. ‘s Avonds om 19.00 uur is er een oecumenische viering met oplegging van het askruisje. Die dag start ook de vastenactie. We ondersteunen dit jaar waterprojecten in Indonesië, Afrika en Midden Amerika. Van harte aanbevolen.

Donderdag 7 maart om 12.00 uur is er een viering bij de uitvaart van John Remmerswaal. John overleed afgelopen woensdag, op 89 jarige leeftijd.

Volgende week zondag, eerste zondag van de veertigdagentijd is er een gezamenlijke viering in deze kerk.

Dinsdag 12 maart is er 18.00 uur de eerste vastenactiemaaltijd in de pastorie. U kunt zich hiervoor opgeven bij het secretariaat

U kunt uw oude palmtakjes nog inleveren, achter in de kerk in de daar voor bestemde bak

MEDEDELINGEN op 23 en 24 februari

Vrijdag, 1 maart, Wereldgebedsdag, wordt er om 14.00 uur in de pastorie een oecumenische gebedsdienst gehouden. Het thema dit jaar is “Welkom, God nodigt je uit”.

U kunt uw oude palmtakjes achter in de kerk inleveren in de daar voor bestemd bak.

MEDEDELINGEN op 16 en 17 februari

Maandagmiddag is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie

Maandagavond vindt de derde avond van het oecumenisch Leerhuis, plaats in de Abdijkerk. In de serie over plaatsen waar mensen naartoe trekken om er bevestiging, verdieping of verrijking van hun geloof te vinden, is pater Johannes-Pio (Broeders van Sint Jan) te gast. Hij spreekt, deels vanuit zijn eigen ervaring, over Santiago de Compostella.  Aanvang 20.00 uur  Abdijkerk, Willem III Straat 40

Dinsdagavond om 19.30 uur geeft Marc de Smet, zorgarts, samen met verpleegkundige Willy Hoogendoorn een lezing over levens voltooiing en menswaardig sterven en zij gaan graag in gesprek met de aanwezigen. Wilt u deelnemen, meldt u zich dan aan bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 9 en 10 februari

Na de viering worden er voorbeeld brieven uitgedeeld voor de schrijvers van Amnesty International.

Ook volgend weekeinde zamelt de werkgroep diaconie weer wasmiddelen in voor de voedselbank.

Woensdag 13 februari is er een bijbelse culinaire avond. Er wordt gekookt en gegeten met bijbelse inspiratie. U kunt zich nog opgegeven bij het secretariaat.

Dinsdagavond 19 februari om 19.30 uur geeft Marc de Smet, zorgarts, samen met verpleegkundige Willy Hoogendoorn een lezing over levens voltooiing en menswaardig sterven en zij gaan graag in gesprek met de aanwezigen. Wilt u deelnemen, meldt u zich dan aan bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 2 en 3 februari

De nieuwsbrief van februari is verschenen en ligt klaar achter op de tafels.

Maandagmiddag is er weer vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie

Maandagavond is de tweede vond in het kader van het Oecumenisch Leerhuis Loosduinen ‘Plaatsen waar hemel en aarde elkaar raken’, een serie van vier lezingen over plaatsen waar mensen naartoe trekken om er bevestiging, verdieping of verrijking van hun geloof te vinden.
Ds. Wietske Verkuyl verzorgt een lezing over spiritueel eiland Iona. De toegang is gratis, een vrije bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld. Aanvang 20.00 uur, Abdijkerk, Willem III Straat 40.

Volgend weekeinde zamelt de werkgroep diaconie weer wasmiddelen in voor de voedselbank.

Dinsdag 19 februari om 19.30 uur geeft Marc de Smet, zorgarts, samen met verpleegkundige Willy Hoogendoorn een lezing over levens voltooiing en menswaardig sterven en zij gaan graag in gesprek met de aanwezigen. Wilt u deelnemen, meldt u zich dan aan bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 27 januari

Maandag 28 januari om 11.00 uur vieren we de uitvaart van Gerard Jeursen, waarna crematie op Ockenburgh. Gerard overleed vorig week maandag op 92 jarige leeftijd.

MEDEDELINGEN op 20 januari

Dit weekeinde start de actie kerkbalans 2019. De lopers en loopsters van de actie kerkbalans brengen deze week de deelname enveloppen rond.

Komende week is de gebedsweek voor de Eenheid van de christenen. Om 19.30 uur wordt in de Abdijkerk een gebedsdienst gehouden. Om 20.00 uur begint de eerste uit een serie van vier lezingen. De lezingen gaan over plaatsen waar mensen naartoe trekken om er bevestiging, verdieping of verrijking van hun geloof te vinden. Diaken Jos van Adrichem bijt de spits af met een inleiding over bedevaartsoord Lourdes. De toegang is gratis, een vrije bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld.

Wereldwijd wordt de gebedsweek voor de Eenheid gebeden voor eenheid van de kerken en de christenen. Op woensdag 23 januari is er om 19.30 uur viering in de Jacobuskerk in de Parkstraat die door de Haagse Gemeenschap van Kerken wordt georganiseerd. U bent daarbij van harte welkom.

Wegens omstandigheden gaat de “Jong voor oud” -bijeenkomst die de jongerengroep Inside Out zou organiseren op deze locatie op zondagmiddag 27 januari, helaas niet door.

MEDEDELINGEN op 13 januari

 Na de viering van zondag 13 januari zijn er weer voorbeeld brieven van Amnesty International uitgereikt.

Maandagavond 14 januari om 20.00 uur is er weer een geloofsgesprek van ‘Geloven nu’  in de pastorie.

Komend weekeinde start de actie kerkbalans. Zaterdag 19 januari om 12.30 uur wordt er in de Emmaus een lawaaiconcert gehouden om de actie te ondersteunen. U bent van harte uitgenodigd om ook herrie te komen maken met een instrument of iets anders dat herrie maakt.

MEDEDELINGEN op 6 januari

De nieuwsbrief van januari is verschenen en ligt achterin de kerk op de tafel.

Maandag 7 januari vanaf 13.30 uur is er weer handwerken in de pastorie. Welkom!

MEDEDELINGEN op 29 en 30 december

De adventsactie heeft dit jaar € 588,76 opgebracht die ten goede komt aan de kinderen in Rwanda. Namens hen heel veel dank.

Maandag 31 december, oudejaarsdag, is er om 17.00 uur een viering waarin we met dankbaarheid terugkijken op het afgelopen jaar.

Nieuwjaarsdag vieren we om 11.00 uur de Eucharistie waarna gelegenheid tot om elkaar te ontmoeten en het beste toe te wensen.

MEDEDELINGEN op 22 en 23 december

De adventsactie van dit jaar komt ten goede aan de straatkinderen in Rwanda. De witte kist staat achter in de kerk voor uw bijdrage.

Namens de werkgroep diaconie heel veel dank voor alle ingezamelde lekkernijen bestemd voor de kerstpakketten.

Maandag 24 december, Kerstavond is er om 19.00 uur een viering speciaal voor kinderen en gezinnen.
Die avond om 22.00 uur vieren we de feestelijke Eucharistie van de kerstnacht.

Op Eerste Kerstdag vieren we om 10.00 uur het hoogfeest van Kerstmis.
Na die viering is er rond de klok van 12, voor de allerkleinsten onder ons Kindje wiegen.

Tweede Kerstdag, is er om 10.30 uur een gezamenlijke viering in de Pastor van Ars kerk.  De Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk is dan gesloten.

MEDEDELINGEN op 15 en 16 december 2019

De adventsactie 2018 komt ten goede aan de straatkinderen in Rwanda. De witte kist voor uw bijdrage staat achter in de kerk.

Na de viering en vanmiddag na de volkskerstzang kunt u voor het laatst de kerststallententoonstelling bekijken. Zeer de moeite waard!

Vanmiddag om 16.00 uur is er in onze kerk de traditionele Loosduinse Volkskerstzang.

Dinsdagmorgen 18 december om 10.00 uur is een viering van boete en verzoening.

De kerstmarkt die vorig weekeinde werd gehouden op de locatie Emmaus heeft het mooie bedrag van ruim € 1.600,– opgebracht. De jongeren zijn u dankbaar. De opbrengst zal ten goede komen aan de diakonale activiteiten van Inside Out.

MEDEDELINGEN op 8 en 9 december

De adventsactie van dit jaar komt ten goede aan de straatkinderen in Rwanda. De witte kist voor uw bijdrage staat achter in de kerk.

Dit weekend vindt van 11.00 uur tot 16.00 uur de kerstmarkt van jongerengroep Inside Out plaats op de locatie Emmaus, Leyweg 930. Alle opbrengsten van deze markt komen ten goede aan de diaconale activiteiten van Inside Out in 2019!

U wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen op de kerstmarkt!

In de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk is momenteel een prachtige kerststallen tentoonstelling. U kunt de komende week elke middag nog komen kijken van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom.

Ook volgend weekeinde zamelt de werkgroep diaconie weer houdbare artikelen in, zoals koffie, thee, koekjes, chocolade etc. voor de kerstpakketten, bestemd voor hen die wel wat extra’s kunnen gebruiken.  Indien u iemand weet die hiervoor in aanmerking komt, geeft u het adres dan in een gesloten envelop af bij het secretariaat.

Zondag 16 december is er om 16.00 uur in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk de Loosduinse Volkskerstzang.
Ook daar bent u van harte welkom!

Gerardus kalenders zijn weer te koop bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 1 en 2 december

De nieuwsbrief voor de maand december vindt u achter op de tafels

De adventsactie staat in het teken van de straatkinderen in Rwanda. De witte kist staat weer achter in de kerk voor uw bijdrage.

Voor de kinderen is er een eigen activiteit voor de adventsactie. Na deze viering mogen alle kinderen voorin de kerk doosjes ophalen om geld te sparen voor die kinderen. Ook krijgen ze een tekenvel waarop een tekening gemaakt mag worden die naar Rwanda wordt verstuurd. Het is de bedoeling dat de gevulde doosjes en de zelfgemaakte tekeningen ingeleverd worden tijdens de kinderkerstviering.

De komende twee weekeinden zamelt de werkgroep diaconie weer houdbare artikelen in, zoals koffie, thee, koekjes, chocolade etc. voor de kerstpakketten bestemd voor hen die wel wat extra’s kunnen gebruiken.  Indien u iemand weet die hiervoor in aanmerking komt, geeft u het adres dan in een gesloten envelop af bij het secretariaat.

Donderdag 6 december vieren we om 11.00 uur de uitvaart van Annie van der Meer-Verhoeven met aansluitend de begrafenis op St. Jozef. Zij overleed afgelopen donderdag op 97 jarige leeftijd

Vanaf 8 december tot en met 16 december wordt er in deze kerk een unieke kerststallen tentoonstelling gehouden. De kerk is die dagen in de middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom.

Gerardus kalenders zijn weer te koop bij het secretariaat.

 

MEDEDELINGEN op 18 november

Na de viering op 18 november wordt er gecollecteerd voor de diaconale activiteiten van onze parochie. Van harte aanbevolen!

U kunt kinderen die in groep 4 van de basisschool zitten aanmelden voor de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Op de site van de Parochie de Vier Evangelisten kunt u een inschrijfformulier downloaden en invullen.

Volgende week zondag, 25 november, Hoogfeest van Christus Koning, vieren we om 10 uur de eucharistie in de Emmauskerk. Omdat het een gezamenlijke viering is voor alle parochianen, zijn de overige 3 kerken die dag gesloten. Tevens eren we die dag de H. Caecilia, patrones van alle koren. Na de viering, om 12.30 uur, geven 4 koren van onze parochie een concert in de Emmauskerk, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd. Een folder hierover treft u aan achter op de tafels

Vanaf zaterdag 8 december tot en met zondag 16 december wordt er in deze kerk een unieke tentoonstelling van kerststallen gehouden. De kerk is die dagen in de middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. U bent welkom met vrienden en buren.

Gerardus kalenders zijn weer te koop bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 11 november

Na deze viering wordt er gecollecteerd voor activiteiten van jongeren binnen ons bisdom.
Volgende week is de gehele collecte bestemd voor de diaconale activiteiten binnen onze parochie.

Beide van harte aanbevolen.

Na de viering worden er weer brieven van Amnesty International uitgereikt voor de schrijvers.

Maandagmiddag 12 november is er om 13.00 uur weer handwerken in de pastorie

Op dinsdag 13 november is er om 10.00 uur een viering speciaal voor oudere parochianen, met na afloop een gezellig samenzijn. U kunt zich nog aanmelden bij het secretariaat.

Kinderen, die in groep 4 van de basisschool zitten, kunnen weer worden aangemeld voor de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Op de site van de Parochie De Vier Evangelisten kunt u een inschrijfformulier downloaden en invullen.

Op zondag 25 november, Hoogfeest van Christus Koning, vieren we om 10.00 uur de Eucharistie in de Emmauskerk. Omdat het een gezamenlijke viering is voor alle parochianen, zijn de andere drie kerken gesloten. Tevens vieren we die dag het Caeciliafeest, zij is patrones van alle koren. Na de viering, om 12.30 uur, geven vier koren van onze parochie een concert in de Emmauskerk, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.

Gerardus kalenders zijn weer te koop bij het secretariaat.

 

MEDEDELINGEN op 3 en 4 november

De nieuwsbrief van november ligt achterin de kerk op de tafels klaar om mee te nemen.

De wensboom staat weer achter in de kerk. U kunt één of meer wensbriefjes meenemen om een cadeautje te kopen voor een ziek of beperkt kind.

Volgend weekeinde worden er door de werkgroep diaconie weer houdbare artikelen verzameld, bestemd voor de voedselbank van Loosduinen.

Op dinsdag 13 november is er om 10.00 uur een viering speciaal voor oudere parochianen, met na afloop een gezellig samenzijn. Graag aanmelden bij het secretariaat.

 Gerardus kalenders zijn weer te koop bij het secretariaat.

 

MEDEDELINGEN op 20 en 21 oktober

De deurcollecte van afgelopen weekeinde voor Sulawesi heeft € 348.50 opgebracht, dank voor uw bijdrage

Vrijdag 26 oktober is er van 9.30 uur tot 11.30 uur een kledinginzameling bestemd voor het MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede). De inzameling vindt plaats op het kerkplein van de Emmauskerk, Leyweg 930.

In de maand oktober bidden we iedere dinsdagmorgen, 20 minuten voor aanvang van de viering van 10.00 uur, de rozenkrans.

 Gerardus kalenders zijn weer te koop bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 30 september

De opbrengst van de deurcollecte van vorige week, bestemd voor het vredes werk van PAX bedroeg € 81,–. Hartelijk dank voor uw gaven.

Maandagmiddag 1 oktober om 14.00 uur is er weer handwerken in de pastorie.

Woensdag 3 oktober om 14.00 uur, wordt er weer een high tea georganiseerd in de pastorie. U kunt zich hiervoor nog opgeven bij het secretariaat.

Volgend weekeinde vindt de kinder- en gezinsviering  plaats om 10.30 uur in de kerk toegewijd aan de Pastoor van Ars, Aaltje Noordewierstraat 4. Het kinderkoor van onze parochie zal tijdens deze viering zingen.

MEDEDELINGEN op 16 september

Achter op de tafels liggen folders genaamd “Ruimte voor God”, met veel  informatie over kerkgebouwen. Mee te nemen voor wie wil.

Ook liggen er bijbeltjes in verschillende talen om mee te nemen.

Maandagmiddag 17 september is er weer handwerken in de zaal van de pastorie.

Maandagavond 17 september is er om 20.00 uur weer gespreksavond van de groep ‘Geloven nu’.

Diegenen die zich opgegeven hebben voor de Bengaalse maaltijd a.s. woensdag, worden om 17.00 uur in de pastorie verwacht.

Aan het einde van Vredesweek organiseert onze parochie een Vredesfeest met andere gezindten. Dit feest vindt plaats op zondag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur in het Stadsklooster, Westeinde 101. Bij het Vredesfeest staat ontmoeting centraal. We denken dit te bereiken via een interreligieus en intercultureel programma voor iedereen. Er zijn optredens en ook kinderactiviteiten. Vier met ons het Vredesfeest als afsluiting van de Haagse Vredesweek.

Volgend weekeinde (23 september)  is er een deurcollecte bestemd voor het vredeswerk van PAX. Zij zetten zich in vrede te bewerkstelligen op allerlei plekken in onze samenleving.

Op zondag 30 september is er in samenwerking met Inside Out een jongerenviering. Aansluitend is er een reünie voor de vormelingen. Je kunt je hiervoor opgeven bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 9 september
Na de viering worden er voorbeeld brieven uitgereikt van Amnesty International.
Na de viering worden er ook loten van de Zonnebloem verkocht.

Vrijdag a.s., 14 september, is er om 11.00 uur een lezing over de vragen die spelen rond “voltooid leven” op de locatie Titus Brandsma, (Kamperfoeliestraat 279) met daarna mogelijkheid tot gesprek.

Zondag 16 september a.s. wordt voor de 2de keer een Kerkproeverij georganiseerd. Parochianen worden gevraagd iemand uit te nodigen die nog nooit of lange tijd geleden aan een viering heeft deelgenomen, om zo kennis te maken met onze gemeenschap.

Woensdagavond 19 september verzorgt een team van de stichting Physci een Bengaalse maaltijd in de pastorie. Er wordt een bijdrage gevraagd. De opbrengst komt ten goede aan gehandicapte kinderen in Bangladesh (www.physci.nl) . U kunt zich hiervoor opgeven bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 2 september

De deurcollecte bestemd voor de MIVA heeft € 101,– opgebracht. Hartelijk dank voor uw gave

De nieuwsbrief voor de maand september ligt op de tafels achterin de kerk.

Maandagmiddag is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie

Zondag 9 september a.s. is het ziekenzondag. Wilt u de ziekenzalving ontvangen, dan kunt u zich nog tot a.s. vrijdag opgeven bij het secretariaat

Zondag 16 september wordt voor de 2de keer Kerkproeverij georganiseerd. U wordt gevraagd iemand uit te nodigen die nog nooit of lange tijd geleden aan een viering heeft deelgenomen, om zo kennis te maken met onze gemeenschap.

Woensdagavond 19 september verzorgt een team van de stichting Physci een Bengaalse maaltijd in de pastorie. De opbrengst komt ten goede aan gehandicapte kinderen in Bangladesh (www.physci.nl) . Ook hiervoor kunt u zich opgeven bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 18 en 19 augustus

Maandag  20 augustus is er vanaf 13.30 uur handwerken in de pastorie

Volgend weekeinde is er een deurcollecte bestemd voor de MIVA, informatie hierover vindt u achter op de tafels achterin de kerk

Zaterdag 25 augustus wordt tijdens de viering van 17.00 uur het huwelijk ingezegend van Chris van der Most  en Jacky de Zwart.

Na de viering op 25 augustus (rond 18.15 uur) is er een broodmaaltijd, waarna gezamenlijk de film “The Shack” wordt bekeken. U kunt zich nog opgeven bij het secretariaat

MEDEDELINGEN op 8 juli

Na de viering op zondag 8 juli is er in de pastorie gelegenheid om pastor Groenewegen te feliciteren met zijn 50-jarig priesterjubileum. Vanwege dit jubileum geeft de cantorij die middag om 14.00 uur een concert in deze kerk. Ook hier bent u welkom.

Maandagmiddag 9 juli om 13.30 uur is er handwerken in de pastorie

Kinderen van groep 7 en 8, die gevormd willen worden, kunnen zich aanmelden bij het Centraal Parochie Secretariaat. Na de zomervakantie start de voorbereiding. Formulieren met informatie liggen achter in de kerk.

MEDEDELINGEN op 30 juni en 1 juli

De nieuwsbrief voor juli ligt achterin de kerk op de tafels.

Kinderen van groep 7 en 8, die gevormd willen worden, kunnen zich aanmelden bij het Centraal Parochie Secretariaat. Na de zomervakantie start de voorbereiding. Formulieren met informatie liggen achter in de kerk.

U kunt zich nog opgeven voor de tijdcollecte. De doos voor het ingevulde formulier staat dit weekeinde nog achter op de tafel.

Volgende week zondag viert pastor Groenewegen zijn 50-jarig priesterfeest in onze geloofsgemeenschap. U kunt hem na de viering van 10.00 uur feliciteren. ’s Middags om 14.00 uur biedt de cantorij hem een concert aan in deze kerk, waarbij u van harte bent uitgenodigd.

MEDEDELINGEN op 23 en 24 juni

Maandagmiddag 25 juni is er vanaf 13.30 uur weer handwerken in de pastorie.

Kinderen van groep 7 en 8, die gevormd willen worden, kunnen zich aanmelden bij het Centraal Parochie Secretariaat. Na de zomervakantie start de voorbereiding. Formulieren met informatie liggen achter in de kerk.

U kunt zich nog opgeven voor de tijdcollecte. De doos voor het ingevulde formulier staat achter op de tafel.

MEDEDELINGEN op 16 en 17 juni

Na de viering op zondag 17 juni zullen jongens en meisjes die onlangs gevormd zijn zelfgebakken koekjes verkopen. De zakjes koek kosten € 0,50 per stuk. De opbrengst is bestemd voor het Wereld Natuur Fonds.

Na de viering is er gelegenheid om het tijdcollecteformulier in te vullen en in te leveren. Er liggen formulieren achter in de kerk.
Op het formulier kunt u één of meer dagdelen in september invullen waarop u iets voor een ander zou willen doen. Als u b.v. een karweitje of een boodschap voor iemand wilt doen, plaatst u een kruisje bij het hokje ‘praktisch’. Als u meer voelt voor b.v. begeleiding van een gezellige activiteit of het maken van een wandeling, dan kruist u het vakje ‘sociaal’ aan. Noteer ook de datum in uw agenda.
Mocht u met enige regelmaat iets voor een ander kunnen en willen doen, dan kunt u dat ook op het formulier aangeven. Dit jaar is het ook mogelijk om aan te geven dat u zelf hulp kunt gebruiken of dat u graag eens met iemand afspreekt om iets gezelligs te doen. Dit kunt u op de onderste helft van het formulier invullen.
Vergeet u niet uw naam, telefoonnummer en uw e-mailadres in te vullen, zodat één van de pastors of een vrijwilliger contact met u kan opnemen. Het ingevulde formulier kunt u tot en met zondag 1 juli a.s. nog inleveren in de speciale ’tijdcollectedoos’.

Zaterdag 23 juni wordt na de viering van 17.00 uur in de pastorie de komische film ‘Evan Almighty’ getoond. Voor een eenvoudige broodmaaltijd wordt gezorgd. Meldt u zich vooraf wel aan bij het secretariaat.

MEDEDELINGEN op 13 mei

De nieuwsbrief voor de maand mei ligt achter op de tafels.

In de meimaand bidden we op dinsdagochtend, 20 minuten voorafgaand aan de viering van 10.00 uur de rozenkrans.

Maandagmiddag vanaf 13.30 uur is er weer handwerken in de pastorie

Woensdagavond om 19.30 uur geeft Desiree Krikhaar een lezing over het leven van Maria. Zij vertelt over Maria iconen en gaat in op wonderen die aan Maria zijn toegeschreven.

Na de viering worden er weer voorbeeldbrieven van Amnesty International uitgereikt.

MEDEDELINGEN op 6 mei

De nieuwsbrief voor de maand mei ligt achter op de tafels.

In de meimaand bidden we op dinsdagochtend, 20 minuten voorafgaand aan de viering van 10.00 uur de rozenkrans.

Donderdag, Hemelvaartsdag, vertrekt  ’s morgens vroeg om 06.00 uur de bedevaart naar de ruïne van Eik van Duinen en om 10.00 uur is er een viering hier in deze kerk.

Zaterdagavond 12 mei geeft het koor Capella Sine Nomine o.l.v. André Vis om 20.00 uur een concert in deze kerk. U bent van harte welkom.

MEDEDELINGEN op 28 en 29 april

De deurcollecte van vorig weekeinde voor Roepingen zondag bedroeg € 113,–  Dank voor uw bijdrage.

Maandagmiddag om 13.30 uur is er weer handwerken in de pastorie.

In de meimaand is er op dinsdag, 20 minuten voorafgaand aan de viering van 10.00 uur weer rozenkrans bidden.

Vrijdag 4 mei vindt er om 19.30 uur een oecumenische viering plaats in deze kerk voorafgaand aan de dodenherdenking. Na afloop van de viering is er kranslegging bij het monument. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

In de meimaand is de zaterdagviering weer in de Pastoor van Arskerk.

Voor het centraal parochiesecretariaat zijn we op zoek naar een administratief medewerker voor de financiële administratie en de afhandeling van facturen. Het betreft een functie voor 20 uur in de week.  Heeft u interesse dan vindt u achter in de kerk de beschrijving van de vacature. U kunt natuurlijk ook kijken op de website van de parochie.

MEDEDELINGEN op 14 en 15 april

Na de vieringen van dit weekend is er in de pastorie een broodmaaltijd en daarna wordt de film Ben Hur gedraaid. U kunt nog aansluiten.

Na de vieringen van dit weekend worden er voorbeeldbrieven uitgedeeld aan de schrijvers van Amnesty International.

Maandagmiddag is er vanaf 13.30 uur handwerken in de pastorie en  ‘s avonds om 20.00 uur is er weer een gespreksavond van de groep “Geloven nu”.

Zaterdag 21 april van 10.00 tot 15.00 uur is er een schilderworkshop over Maria, geïnspireerd op de litanie van Loreto. U kunt zich nog opgeven bij het secretariaat.

De maand april is een even maand. Dan is er op zaterdag om 17.00 uur een viering in deze kerk.

MEDEDELINGEN op 7 en 8 april

De vastenactie heeft het mooie bedrag van € 790,50 opgebracht. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Na deze viering is er een deurcollecte, voor de Parochiële Charitas Instelling, de PCI. De opbrengst komt ten goede aan parochianen die het moeilijk hebben.

Komende zaterdag, 14 april, is er na de viering van 17.00 uur een maaltijd en daarna wordt de film Ben Hur gedraaid. U kunt zich hiervoor nog aanmelden bij het parochie secretariaat.

In de maand april is er op zaterdag om 17.00 uur een viering in deze kerk (Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk Loosduinse Hoofdstraat 4)

MEDEDELINGEN op 25 maart

De witte kist voor de vastenactie staat  tot en met 1ste Paasdag achter in de kerk. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Na de viering kunt u achter in de kerk uw bestelde paasbrood afhalen.

De werkgroep diaconie vraagt uw hulp bij het bezorgen van de paasbakjes voor oudere parochianen. Komt u na de viering naar voren om paasbakjes mee te nemen.

Vanavond om 19.00 uur is er een Taizéviering in de Abdijkerk

Dinsdag 27 maart is er om 10.00 uur boeteviering en gelegenheid om te biechten.

Witte donderdag 29 maart is er ’s avonds om 19.00 uur een plechtige viering, waarbij ook alle kinderen die dit jaar hun 1ste H Communie doen zijn uitgenodigd.

Goede vrijdag 30 maart is er om 11.00 uur een kruiswegviering speciaal voor en met kinderen.
In de middag om 15.00 uur is er de reguliere kruisweg met medewerking van de cantorij

Na de plechtigheden van Goede Vrijdag (die beginnen om 19.00 uur) is er ook nog gelegenheid om te biechten.

Zaterdag 31 maart begint de Paaswake om 21.30 uur.

Paaszondag om 10.00 uur is er een Paasviering met extra aandacht voor de kinderen. Na afloop van de viering kunnen zij paaseieren zoeken in de tuin van de pastorie.

Tweede paasdag is er om 10.00 uur een parochieviering in de Emmauskerk. Er is dan geen viering in deze kerk.

MEDEDELINGEN op 18 maart

De vastenactie loopt al weer enkele weken. Dit jaar ondersteunen we een project van de zusters van het Heilig Hart in Zambia. De witte kist staat tot en met Pasen achter in de kerk.

Ook dit weekeinde zamelt de werkgroep diaconie weer stevig fruit en houdbare lekkernijen in voor de paasbakjes

Na de viering kunt u achterin de kerk nog paasbroden bestellen. De broden kosten € 5 per stuk en u kunt de bestelde broden volgend weekeind ophalen.

Maandag 19 maart is er weer handwerken in de pastorie vanaf 13.30 uur

Woensdag 21 maart is er om 10.30 uur de uitvaart van Greta Vermeulen. Zij overleed afgelopen dinsdag op 89 jarige leeftijd.

Woensdagmiddag 21 maart om 14.00 uur kunnen de kinderen weer een palmpasenstok maken in de pastorie. Voor stokken en versiering wordt gezorgd. Wel graag zelf (houdbaar) fruit, snoep e.d. meenemen.

De Palmpasenviering is op zondag 25 maart om 10.00 uur. De kinderen kunnen dan meezingen in een projectkoortje, waarvoor de eerste repetitie na afloop van deze viering is.

Volgende week zaterdag 24 maart om 18.00 uur organiseert de jongerengroep Inside Out weer het project “Restaurant”. Voor 10 euro bent u van harte welkom om een driegangen menu te komen eten. Het restaurant vindt dit keer plaats op deze locatie. Aanmelden via het parochiesecretariaat.

Op dinsdag 3 april start de Alpha-cursus, verzorgd door de beide parochies in Den Haag. De 10 avonden vinden plaats in de Paschaliskerk. Voor verdere informatie, zie de folders achterin de kerk.

MEDEDELINGEN op 11 maart

De vastenactie loopt al weer enkele weken. Dit jaar ondersteunen we een project van de zusters van het Heilig Hart in Zambia. De witte kist staat weer achter in de kerk.

Ook dit weekeinde kunt u één of meerdere paasbroden bestellen à € 5,- per stuk. De opbrengst komt ten goede aan de diaconie van onze parochie. In het weekeinde van 24 en 25 maart kunt u uw bestelde brood ophalen.

Na de viering worden de voorbeeldbrieven van Amnesty International weer uitgereikt.

In het weekeinde van 10/11 maart en ook in het weekeinde van 17/18 maart zamelt de werkgroep diaconie weer houdbare levensmiddelen en fruit in voor de paasbakjes

Dinsdag 13 maart is er om 18.00 uur een vastenmaaltijd in de pastorie (Loosduinse Hoofdstraat 6). U kunt zich nog opgeven bij het secretariaat.

Vrijdagmiddag 16 maart is er een om 14.00 uur een catechesemiddag over de betekenis en de symbolen van het paastridiuum in de Emmauskerk. Meld u zich van te voren even aan als u mee wilt doen.

Op zaterdag 24 maart om 18.00 uur organiseert de jongerengroep Inside Out weer het project “Restaurant”. Voor 10 euro bent u van harte welkom om een driegangen menu te komen eten. Het restaurant vindt dit keer plaats op deze locatie (Loosduinse Hoofdstraat 6). Aanmelden via het parochiesecretariaat.

In maart, een oneven maand, is er op zaterdag om 17.00 uur een viering in kerk toegewijd aan de H. Pastoor van Ars

Op dinsdag 3 april start de Alpha-cursus, verzorgd door de beide parochies in Den Haag. De 10 avonden vinden plaats in de Paschaliskerk. Voor verdere informatie, zie de folders achterin de kerk.

MEDEDELINGEN  op 4 maart

De nieuwsbrief voor maart ligt weer op de tafels achterin de kerk.

De vastenactie is weer gestart. Dit jaar ondersteunen we een project van de zusters van het Heilig Hart in Zambia. De witte kist staat weer achter in de kerk.

Ook dit weekeinde kunt u één of meerdere paasbroden bestellen à € 5,- per stuk. De opbrengst komt ten goede aan de diaconie van onze parochie. In het weekeinde van 24 en 25 maart kunt u uw bestelde brood ophalen.

U wordt ook weer in de gelegenheid gesteld om huispaaskaarsen te bestellen. Achter op de tafels ligt een intekenformulier.

Maandagmiddag 5 maart is er weer handwerken in de tuinzaal van de pastorie, aanvang 13.30 uur.

Maandagavond 5 maart is er weer oecumenisch leerhuis in de zaal van de pastorie, aanvang 20.00 uur.

Komend weekeinde verzamelt de werkgroep diaconie weer houdbare levensmiddelen voor de paasbakjes. Er staan manden achterin voor uw goede gaven.

Dinsdag 13 maart is er om 18.00 uur een vastenmaaltijd in de pastorie. U kunt zich hiervoor opgeven op het secretariaat

In maart, een oneven maand, is er op zaterdag om 17.00 uur een viering in de kerk toegewijd aan de H. Pastoor van Ars

MEDEDELINGEN  op 24 en 25 februari

De vastenactie is weer gestart. Dit jaar ondersteunen we een project van de zusters van het Heilig Hart in Zambia. De witte kist staat weer achter in de kerk.

Dit weekeinde start de paasbrodenactie. U kunt één of meerdere broden bestellen à € 5,- per stuk. De opbrengst komt ten goede aan de diaconie van onze parochie. In het weekeinde van 24 en 25 maart kunt u uw bestelde brood ophalen.

U wordt ook weer in de gelegenheid gesteld om huispaaskaarsen te bestellen. Achter in de kerk op de tafels ligt een intekenformulier.

Maandag 26 februari  om 15.00 uur is er in deze kerk de uitvaart van Mw Willie Bentvelzen. Zij overleed afgelopen donderdag.

Vrijdag 2 maart vieren we om 14.00 uur ’s middags in deze kerk de Wereldgebedsdag. Wereldwijd wordt er op die dag gebeden, dit jaar voorbereid door Christenen uit Suriname en de werkgroep Oecumene.

De kruiswegmeditatie is op vrijdag 2 maart in de locatie Emmaus om 15.00 uur

Zaterdag 3 maart is er om 14.00 uur een vastenmaaltijd in de geloofsgemeenschap Emmaus.

Eveneens op zaterdag 3 maart is er om 15.30 uur in de pastorie een informatie bijeenkomst over de bedevaart naar Israël die in oktober zal worden gehouden. Folders hierover vindt u op de tafels achterin de kerk.

In maart, een oneven maand, is er op zaterdag om 17.00 uur een viering in de Pastoor van Ars

MEDEDELINGEN  op 17 en 18 februari

Na de viering op zondag 18 februari organiseert de jongerengroep Inside Out op deze locatie weer een gezellige middag voor alle oudere parochianen. De middag begint om 12.00 uur en eindigt om ongeveer 15.00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. U kunt zich best nog aansluiten als u dat wilt.

Maandag19 februari vanaf 13.30 uur is er weer handwerken in de tuinzaal van de pastorie.

Maandagavond is er weer een avond van het Oecumenisch Leerhuis in de grote zaal van de pastorie.

De vastenactie is weer gestart. Dit jaar ondersteunen we een project van de zusters van het Heilig Hart in Zambia. De witte kist staat weer achter in de kerk.

Dinsdag 20 februari a.s. is er een vastenmaaltijd hier in de pastorie. U kunt zich nog opgeven bij het secretariaat.

Volgende week zondag is er om 12.15 uur een maaltijd in de Titus Brandsma. Ook hiervoor bent u uitgenodigd. U bent dan allen van harte welkom in de ontmoetingsruimte van die locatie om meer te weten te komen van het vastenactieproject voor Zambia. U kunt zich opgeven bij het secretariaat van de Titus Brandsma (ma-wo-vrij 9.00-12.00 uur telefoon 070-3255675  e-mail   titusbrandsma@p4ev.nl).

De kruiswegmeditatie is komende vrijdag 22 februari in de Pastoor van Arskerk om 15.00 uur

Februari is een even maand. Dat betekent dat er op zaterdag om 17.00 uur een viering is in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk

Volgend weekeinde st