We zitten gedwongen thuis, maar we komen niets tekort. Het is zó gemakkelijk allemaal, je belt, of je mailt en als het een beetje wil, dan staan ze over een tijdje voor de deur met de bestelling. De pakjesdiensten hebben het er maar druk mee. Kleren, schoenen, boeken en vooral deze dagen spellen, want we moeten de tijd toch doorkomen.. En als we dan toch bezig zijn: boter, kaas, eieren en nog veel meer levensmiddelen, want we moeten af en toe toch ook voor de inwendige mens zorgen. Met één muisklik krijgen we het allemaal op de stoep, bij de voordeur.

Maar niet alleen de lichamelijke behoeften worden verzorgd, ook de geestelijke krijgen ruim aandacht. Maandag zag ik in de krant een foto uit Eindhoven. De deken ging met een groepje priesters langs een aantal kerken voor een kort gebed en de zegen met het Allerheiligste.

Ook onze eigen parochie doet wat ze kan om het contact met andere gelovigen en met de Heer levend te houden. Op de vertrouwde tijd kunnen we, op afstand weliswaar, van huis uit, meevieren. Thuisbezorgd, maar dan anders. Eén muisklik en u doet mee in uw eigen huiskamer. Schroom niet om aan te sluiten.

Gerard van Dijk