Een gulle mens december 2019

Deze week vieren wij Sinterklaas. Een bisschop uit het Turkse Myra, die wij kennen als kindervriend. Hij ging weldoende rond, daar dankt hij zijn faam aan. Maar het verhaal van Sinterklaas is méér dan dat; hij redde mensen in nood en hielp hen uit de problemen. Je zou denken: ‘Wie doet dat nou, zoveel tijd en geld en goederen besteden aan anderen, een sprookje uit vervlogen tijden, je zou wel gek zijn..’ Juist daarom viel een berichtje in de krant van deze week mij op. In de arme wijken van Istanbul is een weldoener actief, die enveloppen met geld bij mensen door de brievenbus gooit of hun schulden afbetaalt. Inwoners van Tuzla, een wijk van Istanbul, konden hun geluk niet op toen ze vorige week ontdekten dat hun schulden bij diverse supermarkten waren afbetaald door een onbekende man. Een nieuwe Sint Nicolaas lijkt het wel. Toevallig, nietwaar!

Wij hebben niet persé een sint nodig om onze begroting sluitend te krijgen. Misschien bent u het zelf wel, want u draagt er flink aan bij. We hebben goede hoop dat we ook dit jaar weer dicht in de buurt van het begrote bedrag komen. Door u, dank daarvoor! De maand december is ook voor onze actie Kerkbalans een spannende maand. Vaak kent de actie Kerkbalans dan nog een extra sprongetje in de richting van de begroting. Dat zou heel mooi zijn. Fijne dagen, Zalig Kerstmis!

Gerard van Dijk