Een sprong in de tijd november 2019

Soms heb ik dat weleens. Dan rijd ik over een verlaten weg, of zomaar door de stad en dan opeens komt er een luchtje in mijn neus dat herinneringen oproept. Soms prettig, soms ook minder prettige herinneringen. Hooi, of kuilgras dat herinnert aan de tijd dat wij nog bij Oom Arie op de boerderij kwamen, de sterke geur van de koffiebranderij, die onherroepelijk terug leidt naar mijn tijd op de lagere school. Je schiet meteen een andere tijd in, zonder dat je er iets aan kunt doen.

Uit die andere tijd denk ik vaak nog aan onze oude kerk. Die kerk was op de veengrond gebouwd en vroeg daardoor nogal veel onderhoud en restauratie. De pastoor klaagde weleens dat hij moest bedelen om de nodige fondsen, om de zaak rond te krijgen.

Met de actie Kerkbalans leggen we een betere basis onder de begroting. Een vaste bron, die de dagelijkse zorgen minder maakt, al zijn ze nooit helemaal weg. U levert daaraan iedere maand weer uw bijdrage, waarvoor hartelijk dank. Nog twee maanden om te zien, of we het dit jaar weer voor elkaar krijgen. Klagen doen we niet. De begroting is een flink bedrag en we zijn aardig op weg, ook al zijn we er nog niet helemaal. Doet u weer mee? Hartelijk dank!

Gerard van Dijk
Vz actie Kerkbalans