Een pet die past juli 2019

David kwam uit Australië. Op een dag kwam hij bij onze groep op de welpen. Het aardige is dat David altijd zijn pet droeg, als hij met de welpen op pad was. mee ging. Bij ons droegen de welpjes dat uniformstuk alleen bij het openen en sluiten, maar David niet. Zijn pet paste perfect, en hij was er trots op. Niet zomaar gooi maar in mijn pet, nee, hij wist waar hij voor stond en kwam er graag voor uit. Boven de trap bij mij thuis hangt zijn welpenpetje. Iedere keer als ik er langs loop denk ik aan David en hoe hij stond voor zijn zaak..

Zoiets vasthoudends hebben wij allemaal wel, denk ik. Niks ‘laat maar waaien’, niks ‘gooi maar in mijn pet’. We staan voor onze ideeën en geven die niet snel op. U werkt mee in de parochie en heeft er veel voor over om ieder jaar weer de zaak rond te breien. Iedere maand weer, als ik met de pet langs kom, figuurlijk gesproken.., stelt u niet teleur. Dank voor uw bijdrage!  (‘Bleefd, mevouw, m’neer’.) Samen redden we het!

Deze maand kom ik wéér met de pet langs. Die pet past ons allemaal. En ik hoop dat ie, net als vorige maand en de maand daarvoor, weer gevuld terug komt. Nogmaals dank voor uw bijdrage!

Gerard van Dijk
Voorzitter Cie Kerkbalans