In de reclame zag ik van de week een meneer, die een zaadje in een pot grond doet. Hij kijkt even en roept dan “Kom op dan”, maar er groeit nog steeds niets. Planten hebben nu eenmaal tijd nodig om tot wasdom te komen. Een paar jaar geleden gaven wij aan de communicanten een wonderboon. In heel korte tijd, maar niet binnen vijf minuten, groeit die uit tot een wonderlijke plant (boon en plant helaas giftig). De naam van die boom gaat terug op Jona. Jona was teleurgesteld toen hij merkte dat God Ninive zou sparen. Teleurgesteld verliet hij de stad en bouwde een afdakje van twijgen. Dan laat God een boom groeien die in één dag volop schaduw geeft voor Jona. Jona was bij met de plant en legt zich eronder te rusten.

Wat heeft dat nou met de kerkbalans te maken, hoor ik u denken. Nou ja, ikzelf ben best wel ongeduldig. Ik zou graag willen dat we al heel snel weten waar we aan toe zijn. Gaan we het begrote bedrag dit jaar weer halen? Groeit het van maand tot maand tot een hoogte waarbij wij tevreden kunnen uitrusten? In Kenia planten boeren jonge boompjes in de woestijn. Dat doen ze in de hoop dat ze daarmee de woestijn kunnen keren. Daar is tijd voor nodig, maar vooral ook geduld en vertrouwen. Geen wonderboon, maar geduld. Ondertussen loopt de actie Kerkbalans naar tevredenheid. De lopers hebben gevraagd of we per maand kunnen laten zien hoe we naar het eindbedrag groeien. Dat wil ik wel proberen, dat ziet u hieronder. Per maand zal er vast wel eens een verschilletje zijn, maar langzaam groeien we naar een heel mooi resultaat. Een reden om dankbaar te zijn! Dank U!.