Weet u dat nog van vroeger? Dan was er een toneelvoorstelling, misschien wel in de Laetitiazaal. Iedereen zenuwachtig. Wekenlang gestudeerd op dat ene zinnetje, de opkomst en de plaats op het toneel.. Maar op het moment suprême lukt het niet. De zin komt niet en bibberend sta je op het toneel. Maar de redding is nabij. Achter de coulissen staat iemand met alle teksten in zijn hand en die kan je verder helpen. Zij fluistert het begin van de zin en hoopt dan dat je de rest zelf kunt.

Bij Frans, best wel een goede speler, viel het kwartje niet. Ze zei het nog een keer, en nog een keer, maar Frans stond aan de grond genageld. Tot hij de met stevige tred naar de coulissen stapte en luid zei: “Wat zeg je nou?” De zaal lag dubbel en het stuk was gered.

We hebben allemaal weleens iemand nodig die helpt om een volgende stap te zetten. Soms moet je iets ongebruikelijks doen om de zaak weer op gang te krijgen. Zo gaat het bij ons in de parochie ook. Bidden werken, samen dingen ondernemen, soms gewoon, zoals altijd, soms net even anders. Het loopt. Net als de actie Kerkbalans, ieder kent zijn rol en handelt daarnaar. En de actie loopt prima. Hoewel geld niet het enige is dat van belang is, kunnen we niet zonder. Gelukkig weet u dat als geen ander, u draagt uw steentje bij, u ‘speelt uw rol’ door uw regelmatige bijdrage in de actie Kerkbalans, in de wekelijkse collecte en door alles wat u doet in de parochie. En dat is heel fijn, want alleen door ieders bijdrage, op welke manier dan ook, blijven wij onderling en met de Heer verbonden. En zó vormen wij een hechte gemeenschap. Een gemeenschap om trots op te zijn. Dank daarvoor.