Vonken onder de as.. februari 2019

(Dit vertelde ik op de dag van de start van de actie Kerkbalans 2019. )

Wat een groot vuur was dat met oudjaar op Scheveningen, daar zou je wel van schrikken. En dat allemaal om het nieuwe jaar goed te beginnen, zeggen ze.  Uiteindelijk heeft bijna niemand ervan genoten, maar het is wel een begin waar iedereen het nog jaren over heeft, dat vergeten we niet gauw!

Zo spectaculair kunnen we het met de actie Kerkbalans niet maken. Dat zouden we ook niet willen! We hielden wél een lawaaiconcert op het plein vóór de Emmaus, maar daar blijft het dan bij. Een beetje lawaai, morgen zijn we het vergeten. Eigenlijk is dat raar. We doen het hele jaar vreselijk ons best om de centen bij elkaar te krijgen en u doet vreselijk uw best om iedere maand uw bijdrage te leveren. Met elkaar brengen wij zo toch weer genoeg bij elkaar om de kerk in Loosduinen draaiende te houden. Zestigduizend euro, was het vorig jaar, een heel bedrag, een bedrag om dankbaar te zijn. Dank u!

Maar dat was oudjaar, nu het nieuwe. Wij gaan weer vragen om uw bijdrage. Want ook in 2019 moet er weer van alles gebeuren. En nu kom ik toch nog even terug op dat vuur. Vroeger, als het kampvuur bijna uit was, zaten we nog weleens een beetje naar de as en de gloeiende kooltjes daaronder te kijken. Wij wisten best wel, dat een forse windvlaag, of een beetje actie van ons dat vuur weer tot grote hoogte kon laten opvlammen.  En dat willen wij ook voor de actie kerkbalans.  De parochie heeft een folder gemaakt die er mag zijn. Niet omdat we geld teveel hebben, maar omdat we trots zijn op wat er hier gebeurt, op u! Samen kunnen we het aan. Met die folder willen we het vuur een beetje aanjagen. Hou me ten goede: we vragen van niemand het onmogelijke! Maar iedereen moet er weer meer zin in krijgen. Doet u weer mee? Alvast bedankt!