Het is er, ook al zie je het niet. Oktober 2018

Het was al heel donker, toen wij gingen lopen. De hele dag had het geregend, maar nu was het droog genoeg voor de boswandeling die wij hadden gepland. Onze verwachtingen waren hoog gespannen, want er zaten heel veel uilen in dat bos en die zouden we gaan zien. De boswachter had een bandje om ze te lokken, dus vol goede moed trokken wij achter hem aan. Op een open plek speelde hij het af, maar er gebeurde niets. Moesten ze van ver komen, hielden ze niet van een nat pak? Ze bleven in ieder geval rustig waar ze waren.  Ook de tweede poging, een stuk verder leverde niets op, de derde ook niet. Het bandje kunnen we dromen. De boswachter wist het zeker er zaten er een heleboel en hoewel wij ze niet zagen, waren wij toch overtuigd.

Ik moest er toch nog eens aan denken, deze week. Soms ga je in volle overtuiging met iemand mee. Je weet zeker dat het goed gaat, ook al zie je het niet. Eigenlijk werkt het ook zo met de actie Kerkbalans. U doet mee, met heel veel anderen, ook al ziet niemand dat. Mijn overtuiging dat we het dit jaar weer gaan redden deelt u, dank daarvoor. Gelukkig maar, want alleen met ieders inzet en ieders bijdrage kunnen we de zaak draaiende houden. Het zijn woelige tijden, maar met elkaar bidden en werken houdt ons op de been.

Gerard van Dijk

vz actie kerkbalans.