Een bloeiende plant juli 2018

Het is mooi buiten, overal waar je kijkt zie je bloeiende planten. De bermen bloeien er vrolijk op los. Ik ken ze niet allemaal bij name, maar dat doet er niet toe, het blijft heel mooi. Paardenbloemen bloeien en spreiden hun zaadjes als parachutes over het land. Volgend jaar weer meer bloemen. Ik zag ook een hele grote bereklauw, mooi om te zien. Als je die in huis haalt als versiering heb je alleen ruimte nodig, verder niet veel. Maar ja, het is wel een plant met nare bijwerking: je kunt er brandblaren van krijgen.  Sommigen noemen het onkruid. Eén van mijn broers die heel vroeger hovenier was, zei weleens: mooi of lelijk dat is heel persoonlijk; onkruid zijn planten die groeien op een plaats waar je ze niet hebben wilt..

Hoe ik op die gedachte kwam bij dit stukje over de actie Kerkbalans? De actie verloopt naar wens, een bloeiende plant, zou je zeggen. Maar als ik dan kijk naar de paardenbloem dan denk ik: misschien zouden we er wat meer over moeten praten met anderen, zodat we de idee van de actie wat breder onder de aandacht krijgen. Meer deelnemers aan de actie is minstens zo belangrijk als meer bijdragen. Zaaien kunnen we allemaal. Of het ook planten worden? Zo groot als een bereklauw hoeft niet perse, ook kleine plantjes kunnen goed gedijen!

Gelukkig brengen we met elkaar nu al een heel bedrag bij elkaar. Het werk van de parochie wordt daarmee mogelijk gemaakt. Daarvoor hartelijk dank!

Gerard van Dijk
Voorzitter cie kerkbalans