Moeite loont april 2018

Vorige week zat ik een beetje radio te luisteren en toen hoorde ik een wel erg bijzonder verhaal. Iemand had een tijdje naar een paar vlinderpoppen zitten kijken en gezien hoeveel moeite de poppen moesten doen om zich van de huls te bevrijden en daarna de vleugels op te pompen en te drogen. Het resultaat mocht er wezen, dat staat buiten kijf!  Maar er hingen nog een paar poppen aan die tak. Om die poppen de moeite te besparen en misschien wel om het proces wat te bespoedigen, hadden ze heel voorzichtig de pop opengesneden. Maar er gebeurde helemaal niks meer.. De pop zonder zijn omhulsel bleef doodstil liggen. Als een pop vlinder wil worden moet ie hard werken. Juist het harde werk en de stress zorgt ervoor dat ie zijn vleugels kan uitslaan oppompen en dat ie echt een vlinder kan worden. Dit verhaal had ik nog nooit gehoord, maar het laat me niet meer los.

Wij hoeven natuurlijk niet meteen een mooie vlinder te worden, maar dat harde werken om iets moois te bereiken, dat sprak me toch wel aan. Zo doen we dat toch ook binnen de parochie. Ieder levert zijn aandeel, we bidden, werken en op die manier proberen we een mooi resultaat te bereiken.

Voor wat betreft de actie Kerkbalans zijn we goed op weg. Heel fijn dat u daaraan mee doet. Zo samen maken we er in ieder geval iets mooi van.

Gerard van Dijk