Een grote knal januari 2018

Ik hoop dat wij er met ons allen weer een geslaagd jaar van kunnen maken, Zalig Nieuwjaar!

De actie kerkbalans 2017 is afgerond, we kunnen trots zijn op het resultaat. Dank voor uw aandeel daarin. Niet alles ging perfect, maar dat gaan we in het nieuwe jaar beter doen!

Met flink wat kabaal is dat nieuwe jaar ingeluid. Veel kleine knalletjes samen maken er één grote knal van. Soms denk ik weleens dat het wel wat minder kan, maar ik hou er toch ook wel van om sommige momenten duidelijk te markeren. Dan weten we allemaal weer dat er iets bijzonders aan de hand is.

Op zaterdag 20 januari willen wij zo’n moment scheppen. Die dag start de actie Kerkbalans 2018. Om 13.00 uur worden in het hele land de feestklokken geluid, om het iedereen te laten weten. Ook in onze parochie luidt de klok. Wij hebben wij het raadslid  .. (partij) bereid gevonden om de actie te starten. Hij wil ons graag vertellen wat hij van belang vindt van de actie.  Het bestuur heet hem graag van harte welkom. Maar het is geen zaak van het bestuur alleen. Daarom nodigen wij kinderen en volwassenen uit om deel te nemen aan een bijzonder ‘concert’ in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, Loosduinen. Ik noemde het een lawaaiconcert, maar het streven is om met ons te proberen om, ieder met een eigen geluid, toch samenhang te creëren.  Klokken, bellen, schellen, rammelaars, tamboerijn… wat maakt eigenlijk ‘muziek’ dat klinkt als een klok?  Neem het mee en doe mee! Uw bijdrage is waardevol voor een succes dat wij samen kunnen maken!

De oude volkeren dachten met veel kabaal de boze geesten af te kunnen weren. Daar denken wij niet aan, al zijn er duiveltjes genoeg die het ons moeilijk maken. Maar met elkaar maken wij de actie kerkbalans een succes. Uw bijdrage is onmisbaar en wij zijn er dankbaar voor dat u uw parochie steeds weer steunt.

Inloop vanaf 12.15, inoefenen 12.30 overgaand in speeches met tot besluit: herrie voor de kerk (13.00 uur).

Gerard van Dijk