De kers op de taart juli 2017

Mijn vader had weer eens iets gewonnen. Een grote verrassing waarvoor wij in de kamer werden opgesteld. Overenthousiast kwam mijn zus aanlopen met een grote doos zonder deksel. Wij keken onze ogen uit. Het was een slagroomtaart, zoals wij er nog zelden een gezien hadden. Dat zou smullen worden, want hoewel met velen, met zo’n grote taart was er voor iedereen wel een flink stuk te krijgen…. Of de drempel nu te hoog was, of dat er iets ander op haar pad kwam, we weten het nog steeds niet. Maar mijn zus struikelde en liet pardoes de mooie grote taart vallen. Splash, zo op het zeil. Dat was schrikken, vooral om mijn zus en niet om de taart (denk ik ☺)!

Maar ja, wat doe je dan? Hoewel we niet van de grond mochten eten, viel het niet mee om ons van de slagroom af te houden. Voorzichtig schrapten wij het van de vloer en likten de vingers af. Eigenlijk denk ik, dat het zó nog veel lekkerder was, dan netjes taart eten van een schoteltje. Onverwachte gebeurtenissen kunnen blijkbaar mooie resultaten opleveren.

Het is vakantietijd. Ver weg, of dicht bij huis, er gebeuren allerlei onverwachte dingen: een lekke band, een lekke tent, een lekkende kraan, een mooie zonsondergang, een bijzonder landschap. Soms valt opeens je oog erop, of je nou thuis bent of ver weg. En dan kun je soms waarderen dat alles gewoon doorgaat. Tegenslag verwerken, mooie dingen opnemen en dan weer verder.

Dat proberen we ook met de actie Kerkbalans. Soms valt het tegen, maar meestal valt het mee! U draagt de parochiegemeenschap een warm hart toe en dat is te merken. Samen bidden, samen werken, het kan heel goed, maar de parochie draaiende houden kan niet zonder geld. Daar is een heel bedrag voor nodig. Alles gaat door. De mooie dingen nemen we op en we gaan gewoon verder. Heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage.

Gerard van Dijk
Voorzitter commissie Kerkbijdrage