In de fietsenstaling lagen spijkers en stukjes lood, tussen de gebroken leitjes. Maar nu is het werk bijna af. Een paar weken hadden de mannen werk op het dak, om de leien te vervangen en alles weer goed vast te spijkeren. De leien liggen nu weer keurig op een rijtje. Het kan er weer tegen.

Ik moet toch nog even denken aan een oud verhaal. Gaat ook over een kerk. Het dak lekt en langzaam druppelt het water naar binnen. Dat is lastig, dus iemand moet het dak op, om te zien wat er aan de hand is. Dat was nog een heel gedoe, maar met een tevreden gezicht komt hij weer terug bij de gelovigen. ‘Het is gefikst. Er lag een pan scheef, die heb ik goedgelegd, klaar is Kees.’  Hoeveel pannen liggen er eigenlijk op een dak? Het regenwater loopt van dakpan naar dakpan, van lei naar lei, tot het in de regengoot belandt en weg, door de regenpijp. Maar als er één dakpan dwars ligt, of als er een paar leitjes gebroken zijn, dan loopt dat niet lekker meer. Dan is het dak lek.

Wij zijn met velen, we hebben een parochie met veel actieve gelovigen. Net als de dakpannen, of de leitjes werken wij samen om een doel te bereiken. Ieder naar zijn of haar vermogen en met zijn of haar kwaliteit. Maar als er één dwars ligt, of niet meewerkt, dan werkt de parochie niet lekker.… Oog hebben voor elkaar, kijken waar je elkaar kunt helpen, dat is heel gewoon in onze parochie of geloofsgemeenschap. Gelukkig valt daarover niet te veel te klagen. Er gebeurt heel veel en er gebeuren heel veel mooie dingen. Soms kan het beter, maar ja, wie is perfect?

Af en toe heten we nieuwe gelovigen welkom er worden mensen gedoopt, mensen gaan voor het eerst mee aan tafel bij de Heer. Zo proberen wij kerk te zijn in Loosduinen.  Een warm welkom, samen werken, samen geloven, samen bidden en zingen, we doen het allemaal. En met de actie Kerkbalans wordt een stevige basis onder de parochiegemeenschap verkregen, want zonder geld gaat het nu eenmaal niet. En heel veel parochianen dragen maandelijks hun steentje bij, daar zijn we heel blij mee. Dank voor uw bijdrage!

Gerard van Dijk
Voorzitter commissie Kerkbalans