Wat is dat irritant zeg! Ik heb een splinter in mijn vinger en als ik hem een beetje verkeerd raak, dan prikt ie.  Eerst dacht ik nog hij zweert er wel uit, maar dat is niet gebeurd. Voor een pincet zit ie te diep en dat gepeuter, daar houd ik niet van, dus…  Het is een ‘goede’ herinnering aan het hongerdoek. Toen ik de randjes voor het eerst in de verf had gezet zou ik ze gaan schuren en prik.. ! En nu zit ie daar, in mijn vinger.

201704707hongerdoekRaar eigenlijk, dat hongerdoek, daar heb ik best wel goede herinneringen aan. Het is een mooi project geworden, waar we met veel parochianen aan gewerkt hebben. En het was mooi iedere week weer een stukje nadere toelichting te krijgen en iets om nog eens over na te denken. En zo werd het nog meer een project voor de vier kerken in onze parochie. Maar ja, die splinter maakt de herinnering minder zoet.

Toch heeft het twee kanten. Misschien niet leuk, maar soms moet je een prikje hebben om je gedachten weer op de rails te krijgen. Veel dingen lopen vanzelf, op routine, zeg maar, en dan gaat het opeens met net te weinig aandacht. En dan loop je een splinter op, of de splinter doet weer van zich horen.

De actie kerkbalans loopt al weer een paar maanden. Gelukkig denkt u geregeld aan uw parochie, u doet mee, u bidt mee, en natuurlijk, u maakt regelmatig uw bijdrage over. Heel goed, bedankt voor uw bijdrage. Maar.. toen we deze week nog eens keken naar het resultaat werd ik wel een beetje benauwd. We blijven ietsje achter bij de planning en dat is zorgelijk. Met het bestuur willen wij u graag informeren over de stand van zaken. Daarover komt er een brief. Een speldenprikje, een herinnering aan wat we samen hebben en wat we koesteren.