De lente kleurt de aarde langzaam groen. Tussen het groen verschijnen voorzichtig wat bloemen. De aarde komt weer tot leven. Onzichtbaar in de aarde zoeken de wortels hun weg naar voedsel en water. Boven de grond zoekt de plant een weg naar het licht. Water en licht, geven aan de wereld nieuw leven.

Al weer een flink tijdje geleden was ik misdienaar bij de zusters. Op een keer rond aswoensdag moesten wij even nablijven. Er kwam een zuster bij en zij nam ons de maat. Wisten wij veel.. Toen wij kwamen voor de paaswake hingen er opeens allemaal nieuwe ‘togen’ in de sacristie, voor ieder één, en hij paste precies. Een nieuw pak, zodat wij op ons paasbest het grote feest konden meevieren. Zó kon je van afstand al zien, dat alles nieuw zou worden. Nieuwe kleren, nieuwe mensen, nieuw leven.

In de kerk staat (stond) het hongerdoek. Licht en water spelen daar doorheen. Veel mensen hebben eraan gewerkt. Vele anderen hebben op hun eigen wijze een andere invulling gegeven aan wat op het doek is uitgebeeld. Misschien inspireert het u ook nog wel? De eigen creativiteit krijgt een impuls, nieuw leven…

Heel veel parochianen hebben ook meegedaan aan de actie Kerkbalans. De lopers, natuurlijk, zij hebben u bezocht en de envelopjes weer opgehaald. Maar u heeft die envelopjes gevuld met het goede nieuws. U wilt bijdragen aan de vitale parochie die wij samen willen zijn. Uw kerkbijdrage geeft daar een goede basis aan. Dank daarvoor!   Samen werken aan nieuw leven!

Zalig Pasen!

Gerard van Dijk