Een tijdje geleden waren wij in Frankrijk in de kathedraal. Al eeuwenlang ruimen ze één keer in de maand de stoeltjes op en dan wordt het ‘doolhof’ zichtbaar. Als stil gebed, als boetedoening, of gewoon ter ere van de Hemelse Vader (Moeder), volgen mensen het patroon op de vloer als bidweg. Mensen doen het met overgave, het is een serieuze zaak.

Heel anders was dat vorige maand in onze eigen kerk. Bij de wandeling naar de Communie stapte één van de kinderen zorgvuldig van het ene zwarte steentje naar het andere. Zorgvuldig zijn eigen weg bepalend, maar zichtbaar met plezier. In vreugde óp naar de tafel van de Heer.

Ook al zijn we soms wat somber gesteld, van de kinderen leren wij dat er toch ook veel is om gelukkig mee te zijn. De afgelopen weken voerden wij de actie Kerkbalans. Bij de meeste parochianen is iemand op bezoek geweest met de enveloppe, of om de enveloppe te halen. Heel veel van u deden de enveloppe zelf al in de witte kist. Heel fijn dat er weer zoveel mensen willen meedoen met de actie Kerkbalans. Deze week maakten wij de tussenstand op. Hoewel we iets lager uitkomen dan vorig jaar, mag het resultaat er weer zijn. Dank voor uw bijdrage! De lopers bedankt voor hun inzet! Vol goede moed gaan wij op weg. Stapje voor stapje op naar een mooi resultaat!

Gerard van Dijk.