Kerkbank te koop januari 2017

Aan het begin van het jaar was de opwinding niet van de lucht. De kerkbanken werden geveild. De boeren boden tegen elkaar op voor de beste plaatsen. Niet persé omdat ze vooraan wilden zitten, dicht bij het altaar van de Heer. Nee, het was vooral een ‘strijd’ om te laten zien wie het belangrijkste was, althans, wie er het meest voor de kerk over had.  Als het lukte, wist je voor het komende jaar welke jouw plaats in de kerk was. Behalve als je niet op tijd kwam, dan zat er misschien iemand anders. Laat komen om gezien te worden was er niet bij. Die veiling van de kerkbanken was een goede manier om de begroting voor het nieuwe jaar weer rond te krijgen. Een zekere bron van inkomsten, terwijl het jaar nog moest beginnen.

Eigenlijk doen wij dat nog steeds, proberen aan het begin van het jaar wat zekerheid te krijgen over de inkomsten. In januari start weer de actie kerkbalans, u heeft er vast al over gehoord. Voor de activiteiten van uw parochie is niet alleen uw enthousiasme en uw gebed nodig. Nee, alle plannen kunnen we alleen uitvoeren als ook de begroting rond is.

Het afgelopen jaar deed u flink mee, met de activiteiten en met de actie kerkbalans. Heel fijn, want daarmee laten we iedereen zien, wat voor parochie wij willen zijn. Zorg voor de kerk, zorg voor elkaar, zorg voor mensen in onze omgeving die het moeilijk hebben. Er zijn voor elkaar, dat willen we toch allemaal heel graag! Bidden en werken, zullen we dat het komende jaar weer gaan doen? Samen kunnen we het!

Zalig nieuwjaar!

Gerard van Dijk

Medio december 2016 was het resultaat van de actie kerkbalans: € 61.740,95 een fors bedrag, waarvoor hartelijk dank. In januari start de actie voor het nieuwe jaar. Doet u weer mee? We laten van ons horen!