Behoefte aan plensbuien september 2016

Vakantie in Nederland. Het is altijd wat. Lang was het te droog. Toen werd het koud en winderig, toen was het nat, toen kwam er hagel en onweer en nu is het nogal heet.  Een zacht regentje, dat langzaam overgaat in regen met als slot een plensbui, dat kun je verwachten. Eigenlijk is dat heerlijk. Als dan de zon weer door de wolken komt, is iedereen opgelucht en gaat weer vrolijk door met zijn vakantie, of met zijn dagelijkse bezigheid. Dat hebben we dan weer gehad, wat tegenslag hoort erbij, maar nu loopt alles weer.

Zo zat ik een beetje te denken toen we naar de stand van de actie kerkbalans keken. We begonnen dit jaar met een flinke stortbui, en daarna is het gelukkig blijven regenen. Langzaam, met kleine en grote bedragen lopen we in de richting van de begroting. Maar.. het blijft een zacht regentje. Dat geeft zorgen, of het ook dit jaar weer gaat lukken om rond te komen. Gelukkig weten wij dat u uw best doet. Bidden, meewerken en een regelmatige bijdrage aan de actie Kerkbalans. Daar zijn we heel dankbaar voor. Maar, om nog even terug te komen op de beginregels: een plensbui zou best wel mogen, daar klaart het gemoed van op! Dan kunnen we het werk voor de parochie ook in het werkjaar dat nu begint zonder haperen voortzetten.

Gerard van Dijk
voorzitter actie Kerkbalans