De weg kwijt augustus 2016

201530413auitstapje-notredamedesneigesgavarnie-dagzeven-lourdesWat doe je eigenlijk als je de weg kwijt bent, als ze de wegwijzers hebben gedraaid, of de bordjes hebben weggehaald?  Zo aan het eind van de vakanties moest ik daar nog even aan denken. Je gaat er altijd maar vanuit dat alles klopt, dat iedereen zijn best heeft gedaan om je zo goed mogelijk te helpen naar het doel waar je op uit bent. Maar soms is dat niet zo, en dan sta je daar en moet je zelf iets bedenken…

Vorig jaar waren wij in Lourdes en vandaar maakten wij een tochtje door de bergen. Daar zagen wij op een topje een beeld van Onze Lieve Vrouw ter Sneeuw. Maar van de week las ik, dat zij eigenlijk een beetje verdwaald is, daar in Zuid Frankrijk. Het zit namelijk zo. Een rijke Romein wist niet wat hij met zijn geld moest aanvangen. Hij had geen kinderen en geen erven. In de nacht van 5 augustus 352 verscheen Maria hem in zijn droom en gaf hem opdracht een kerk te bouwen op de plaats waar de volgende ochtend het plan van de kerk in sneeuw getekend zou staan. Vreemd hoor, midden in de zomer. Maar de volgende morgen lag er sneeuw en de kerk kwam er: de eerste en de grootste Mariakerk in Rome, Santa Maria Maggiore. Nog steeds is het ieder jaar op 5 augustus feest. Zo werd het probleem van het te veel aan geld opgelost.

Gelukkig zijn wij niet verdwaald en wilt u ons helpen ons doel te bereiken, want teveel aan geld hebben wij niet. Gelukkig steunt u elke maand de parochie met raad en daad, met uw gebed en met uw bijdrage aan de actie Kerkbalans. Daar zijn we heel blij mee, want zó blijven we een levende parochie, met aandacht voor elkaar. Dank dat u dat mogelijk maakt.

Gerard van Dijk