Prachtig allemaal januari 2016

Wat ik nu ga schrijven heeft u misschien al eens vaker gehoord, maar ik doe het toch, want ik maakte het zelf mee (4 dec jl) en het was betoverend. Het was een prachtige solist op zijn Stradivarius. De zaal was diep ontroerd, heel bijzonder. Maar wat werd het briljant, toen het hele orkest zachtjes inviel en het stuk completeerde.

Ik kan het niet nalaten te denken aan de overeenkomst met onze kerk. Hoe hard we ook werken en hoe we ook ons best doen, het leidt pas ergens toe, als we het met elkaar en voor elkaar doen. Geen valse noot, nou ja, een enkele dan, alleen zó kunnen wij gestalte geven aan de kerk in Loosduinen. Dan wordt het Jaar van Barmhartigheid dat wij vieren pas een echt feest, een Heilig Jaar!.

Bidden, werken, maar vooral ook sámen bidden en sámen werken (samenwerken) laat dat een belangrijk thema zijn in het jaar dat voor ons ligt. Zó doen wij het ook voor de actie Kerkbalans. Samen een bedrag leveren om trots op te zijn, ieder naar vermogen, zo maken wij een vast fundament waarop de parochie kan ‘draaien. ’

Gerard van Dijk