Deo Sacrum

Deo Sacrum is een gemengdkoor sinds 1963, daarvoor bestond het koor alleen uit heren, ongeveer vanaf het jaar 1900. Al met al een ruim 100 jarig bestaand koor in het voormalige tuindersdorp Loosduinen. In onze statige 138 jaar oude kerk, gebouwd door de architect E. J. Margry in 1881, met een prachtig gerestaureerd interieur, klinken op zon- en feestdagen onze gezangen, zowel Nederlands als Latijn met ondersteuning van het orgel, gebouwd in 1903 door de orgelbouwer M. Maarschalkerweerd.Koor Deo Sacrum

Het koor Deo Sacrum bestaat uit 34 koorleden, 24 dames en 10 heren. De stemmen zijn als volgt verdeeld, sopranen 10 stemmen, alten 13 stemmen, tenoren 5 stemmen en bassen 6 stemmen. Het herenkoor kent nog een verdere onderverdeling in de stemmen van de bas en tenor: 1ste bas en 1ste tenor. De leeftijd van de koorleden ligt tussen de 23 en 90 jaar.

Het koor zingt met enige regelmaat ook als dames of herenkoor apart. Ook verzorgt het gemengdkoor de rouw- en trouwdiensten. Het herenkoor zingt op de eventuele 5de zondag van de maand. Op de overige zondagen in de maand zingt het gemengdkoor op de 2de en 4de zondag van de maand om 10.00 uur in de parochiekerk aan de Loosduinse Hoofdstraat 4 te Loosduinen. Het koor ondersteunt de samenzang tijdens de Eucharistieviering in de parochiekerk en zingt de vaste gezangen en een aantal motetten. Eens per maand zingt het herenkoor Gregoriaans.

Onder leiding van André Vis repeteert het koor op de vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.15 uur. Na afloop van de koorrepetitie is er een gezellig samenzijn.

Zie voor meer informatie over het koor: www.koordeosacrum.nl.

Meer over André Vis te vinden op de website van hem zelf: www.andrevis.nl