Inside Out

Inside Out is een parochie brede jongerengroep van de RK parochie de vier Evangelisten te Den Haag Zuid. De groep is voor jongeren in de leeftijd van 12 jaar en ouder. We komen eens in de 3 weken (soms wijkt dit iets af) bij elkaar op de locatie Emmauskerk. Met onze diaconale activiteiten zijn we echter ook in de andere 3 kerken te vinden: Titus Brandsma, Pastoor van Ars en Maria van Eik en Duinen.

De groep is door jongeren, voor jongeren. Dit betekend dat de groep door jongeren zelf wordt bestuurd. Daarnaast leveren alle actieve jongeren een bijdrage. Het jaarprogramma wordt met alle jongeren tezamen samengesteld. Het jaarprogramma bestaat uit veel verschillende activiteiten op drie gebieden:

Catechese: We nodigen sprekers uit, we hebben jongerenvieringen, we doen opdrachten waarin een Bijbelverhaal centraal staat en hebben jaarlijks een bijbelquiz.

Diaconie: We organiseren middagen voor eenzame ouderen, we gaan naar supermarkten om voedsel in te zamelen voor de voedselbank, we doen vrijwilligerswerk bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten, we hebben een eigen project het restaurant en we doen nog veel meer aan Diaconie.

Ontspanning: We hebben activiteiten zoals sport en spel, we hebben jaarlijks een samenwerkingsspel. We hebben ieder jaar een kampweekend en we doen mee aan het jaarlijkse volleybaltoernooi. Daarnaast zijn wij de organisator van het landelijk rkj zaalvoetbaltoernooi.

Voor onze groep zijn de diaconale activiteiten het belangrijkste onderdeel. De groep hecht er waarde aan om iets voor anderen te kunnen doen. Vooral voor die mensen die het minder hebben in onze samenleving.
Door deze waarde hebben we ook een themalied. One big family. Dit lied vertelt dat wie je ook bent, hoe je er ook uitziet, wat je ook doet, dat we allemaal 1 grote familie zijn. Dat we allemaal gelijk zijn.

Lijkt het je leuk om je een keer aan te sluiten bij Inside Out, kom dan eens kijken bij 1 van onze bijeenkomsten. Wil je meer informatie? Kijk dan eens rond op deze website of neem contact op met:
Bart van Leeuwen
Tel. 0646282296
Email: rkjinsideout@outlook.com