Het KWD veertigdagentijd project “Verander je mee”!

Vorige week woensdag zijn we weer begonnen aan één van de sterke momenten in de Kerk: onze voorbereiding op Pasen. Net als in de afgelopen adventsperiode zijn alle kinderen van de locaties uitgenodigd om een tour te gaan maken langs de diverse locaties van onze parochie.

Gezien er afgelopen zondag, tijdens de gezamenlijke viering in Maria van Eik en Duinen, veel meer kinderen waren dan gewoonlijk, hadden we de groep in tweeën gesplitst met hun eigen begeleiding. We openden met het gezamenlijk bidden van het Onze Vader en daarna sprak juffrouw Corrie een schuldgebed uit om aan God om vergeving te vragen voor alle dingen die mogelijk niet goed waren gegaan de afgelopen week. Omdat we van verschillende locaties waren, maakten we een inventarisatie van wie vaak waar in welke kerk komt. Sommigen in de Titus, enkelen in de Ars, maar de meesten komen in Loosduinen of in de Emmaus.

Toen begon meester André een openingsstukje over wat leuk en lekker zou zijn en of we in staat zijn om daar NEE tegen te kunnen zeggen. Ook liet hij een plaat zien uit ons projectboek. Hierop was een tekening te zien van een tempel met daarop twee personen. De kinderen konden snel zien dat de één op Jezus leek, maar wie was de ander? Sommigen dachten aan een spook of iets anders. Wel wisten ze dat dit een slecht persoon zou kunnen zijn.

Juffrouw Corrie las toen het evangelie (Mattheüs 4, 1-11) voor. Om het verhaal nog wat beter te begrijpen waren er stenen die geen broden konden worden, en ook het Christusbeeld wilde niet naar beneden springen. Sommige kinderen wisten toen heel goed wie deze vreemde persoon was. De tegenstander of de duivel.

We gingen naar ons eigen projectboekje en de kinderen mochten de woestijntekening gaan opleuken met het tekenen van bloemen en plantjes.

De tijd ging snel en we werden toen al gewaarschuwd dat we terug naar de kerk moesten. We hebben nog wel afgesproken welke kinderen de voorbede wilden doen en welke kinderen aan de mensen in de kerk gingen vertellen wat we gedaan hadden.

Een mooi begin van ons project. Misschien tot a.s. zondag op de Titus Brandsma locatie, Kamperfoeliestraat 29.

Met vriendelijke groet

Meester André en juf Corrie