Een bijzondere viering in de Titus op de derde zondag van Advent.

Alles begon met een busje dat voor de kerk stond met  “Helène Zandkunstenares” erop. En inderdaad, toen er mensen binnenkwamen, was de kunstenares al aan het toveren met zand. Samen met Jesaja vertelde ze met haar beelden over de uittocht uit Egypte, en met Matteüs over het wuiven van het riet in de wind. En daarna verscheen er een kindje in de kribbe. Een echt wonder! Daarna spreidde de vredesduif zijn vleugels op haar “doek”, begeleid door het vredeslied van VocAnimo.

Met de voorbede kwamen de kinderen terug van hun adventskinderwoorddienst. Ze waren ook als duiven, die vrede en vreugde brachten.  Aan het einde van de viering hebben de kinderen over hun kinderwoorddienst verteld en lieten ze hun kijkdoos zien. Het thema was “Hou vol” en daar hoorden figuren bij zoals Johannes in de gevangenis, een rolstoel en een ziekenhuis. Figuren die laten zien hoe moeilijk het kan zijn om vol te houden. Maar deze figuren hebben ook een andere betekenis: een lege rolstoel, omdat iemand weer kon lopen, een ziekenhuis zonder patiënten, omdat er steeds meer mensen beter worden, een gevangenis zonder gevangenen, omdat we in staat zullen zijn zonder criminaliteit te leven in de Nieuwe Wereld.
Met deze wensen van de Nieuwe Wereld hebben de kinderen het lied “Er is een Kindeke geboren op aard” gezongen. Onderwijl heeft onze zandtovenaar dit lied op haar magische zandscherm afgebeeld.

Daarna was nog er een kleine zandvoorstelling over David die op zoek was naar zijn schaapje, een dieren raadsel spel en zelfs mochten kinderen zelf proberen met zand te toveren. (Meer info is te vinden op Facebook.com/4EvangelistenKinderen  )