Luisteren naar Jezus – luisteren naar elkaar (KWD 17 juli)

Onze kinderwoorddienst begonnen wij met de vraag “Wat heeft de priester in het begin van de viering gezegd?” Toen begrepen de kinderen dat wij vaak er moeite mee hebben om goed te luisteren, alleen twee konden het zeggen – de gastvrijheid en drie engelen bij Abraham. Onze gedachten dwalen snel af of we worden afgeleid door iets of iemand anders.

Daarna hebben wij het Evangelie gelezen (Lucas 10, 38-42) met het idee dat elk kind een woord uit het Evangelie gaat noemen die hij heeft onthouden. En nog steeds was het niet makkelijk, zelfs wij willen luisteren maar het lukt niet. Nu konden de kinderen alleen de twee zussen Martha en Maria en de Heer noemen. Daar ging ons gesprek over – wie heeft gelijk: Marta, die haar beste wilde doen om de Heer te dienen of Maria, die aan de voeten van Jezus ging zitten om naar Hem te luisteren?

Om de tekst goed te onthouden begonnen wij gelijk aan een puzzel die een korte versie van het Evangelie was. De kinderen deden dit in groepjes van twee en het was vooral leuk om te zien dat ook de allerkleinsten actief meededen! 😄

Na de viering, zoals gepland, hadden we een gezellige picknick, maar nog steeds met het evangeliethema – Martha en Maria, gastvrijheid en luisteren – tijdens de lunch met de moppen over eten, daarna spelletjes om de drukke Martha en onze luistervaardigheid van Maria te vertegenwoordigen.

Het was een geslaagde KWD met de zegen van pastor Tom aan het einde van onze picknik.
Wij zien elkaar op 4 september as tijdens een gezinsviering met speciale zegening voor de kinderen.

Nog fijne vakantie voor allemaal,
KWD team MvED, meester Andre, juf Alena en juf Hanna