Breng vrede – KWD 03 juli 2022

Onze kinderwoorddienst begonnen wij met het voorlezen van het Evangelie (Lc 10, 1-9). De eerste vraag die de kinderen moesten beantwoorden was “Met welke opdracht stuurde Jezus de leerlingen op pad”. Het was niet moeilijk – de leerlingen moesten als eerste zeggen: Vrede aan dit huis; zij gingen om Vrede te brengen. Vrede die nu zo actueel is tijdens de oorlog in Oekraïne en in andere landen. Daarom hebben we het gesprek met dit woord voortgezet. De kinderen werd gevraagd om voor elke letter van het woord VREDE andere woorden te bedenken die iets met vrede te maken hebben. Zo kwamen in onze lijst de volgende woorden – vreedzaam, rust, eerlijk, dromen, eiland.

Daarna hadden wij het erover waarom Jezus de leerlingen twee aan twee uit stuurde. De kinderen begrepen meteen dat dit hen een gevoel van veiligheid moest geven, evenals het feit dat er iemand in de buurt is die hen kan steunen en helpen, want ze waren als lammetjes tussen de wolven. We hebben ook geprobeerd te begrijpen hoe wij anderen een veilig en ondersteunend gevoel kunnen geven en hoe wij anderen kunnen helpen.

De volgende vraag was wat moeilijker: waarom mochten de leerlingen geen geld, geen reistas, geen schoenen meenemen. Misschien om geen verleiding voor rovers te zijn? Maar toen dachten de kinderen na over hun eigen voorbereidingen voor de vakantie en zagen dat ook zij niet veel meenamen omdat zij wisten dat hun ouders voor hen zouden zorgen. Hetzelfde was ook met leerlingen – Jezus wilde dat ze volledig op Hem gingen vertrouwen.

En de laatste vraag was ook niet makkelijk – hoe zullen zij reageren als plotseling de deur opengaat en iemand zou zeggen – het Rijk van God is dichtbij? Deze vragen stellen wij ook aan onze lezers – Wat is je antwoord daarop?

Zoals altijd hadden wij niet genoeg tijd voor onze puzzels en kleurplaten. Maar wij hebben een mooie voorbede voorbereid die we voorlazen toen we terugkeerden naar de kerk

Wij bidden voor

  • Voor mensen die in angst moeten leven
  • Voor mensen die op de vlucht gaan, op zoek naar vrede
  • Voor mensen die regeren; laat hen er voor zorgen, dat mensen veilig kunnen wonen in hun eigen land.

Na de viering hebben wij onze jarigen van juni en juli gefeliciteerd en het was een mooie afsluiting van de KWD. Tot volgende keer op 17 juli bij een speciale KWDJ.

Vrede aan jullie allemaal van het KWD team MvED, meester Andre, juf Alena en juf Hanna.

Volg ons via https://www.facebook.com/4EvangelistenKinderen om op de hoogte te blijven van alle kinderactiviteiten.