9 juli: Bedevaart naar Brielle


Nationale Bedevaart naar Brielle!
Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat in Brielle negentien geestelijken, beter bekend als de Martelaren van Gorcum, hun leven gaven. Om stil te staan bij dit jubileumjaar en de huidige tijden van onrust en oorlog, is iedereen van harte uitgenodigd om op de Nationale Bedevaart op 9 juli mee te gaan naar Brielle om te herdenken bij deze bijzondere historische plaats.

De Nationale Bedevaart begint om 11.00 uur met een plechtige eucharistieviering met Mgr. van den Hende als hoofdcelebrant en wordt rond 15.30 uur afgesloten met een sacramentsprocessie.

Samen met de parochie Maria Sterre der Zee gaan wij vanuit Den Haag naar Brielle met de bus of op de fiets. De bus vertrekt om 09.00 uur vanaf de Emmauskerk en de fietsers vertrekken om 07.00 uur bij de St. Jacobuskerk in de Parkstraat.

Aanmelden om mee te gaan met deze bedevaart kan vóór 15 juni door het aanmeldformulier in te vullen dat op de tafels van de kerken ligt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Nusteling (070-3063811), Lore Olgers (070-3244118) of stuur een mail naar parochiesectretariaat@rkdenhaag.nl.

Andere activiteiten rondom 450 jaar Martelaren van Gorcum
Bent u niet in de gelegenheid om op 9 juli mee te gaan naar Brielle? Op donderdag 30 juni organiseert ‘Haagse Bedevaarten’ een verzorgde bedevaart naar het heiligdom. De kosten bedragen € 35 p.p, dat is inclusief vervoer, koffie/thee en een lunch. Om 9.00 uur vertrekt de touringcar vanaf Den Haag CS, busplatform, halte Flixbus. Meer informatie en het aanmeldformulier (aanmelden vóór 15 juni a.s.) vindt u via www.bedevaart.nl.