In liefde leven Kinderwoorddienst 15 mei

Vandaag begonnen wij onze Kinderwoorddienst met het voorlezen van het Evangelie (Joh 13, 31-33a, 34-35). Het was een korte maar krachtige opdracht: “Jullie moeten van elkaar houden, hieraan zullen alle mensen kunnen merken dat jullie Mijn leerlingen zijn”.

Daar ging ons gesprek erover hoe mensen kunnen zien dat je christen bent.. Veel mensen, gelovigen en niet gelovigen, zijn aardig en hebben elkaar lief, maar toch: is de liefde die christenen aan hun naaste tonen anders?

Wij probeerden mensen te noemen die echt liefde uitstralen en gelukkig zat er zo iemand tussen ons J. Daarna kwamen wij erachter dat een moeder zo’n persoon is, zij straalt altijd liefde uit, ook als haar kind haar verdrietig maakt.

Omdat Mei de Mariamaand is, hebben wij ons knutselwerk aan Maria toegewijd. Wij dachten ook even aan de woorden van de Heilige Moeder Teresa: “De liefde begint thuis: eerst komt je gezin en daarna je eigen dorp of stad. Het is gemakkelijk om mensen die ver weg wonen lief te hebben, maar het is niet altijd gemakkelijk om van onze huisgenoten te houden.”