Reisverslag Lourdesreis RK Den Haag dag 6

Deze ochtend begonnen we met de Internationale Eucharistie viering in de Pius X kerk. Deze kerk ligt onder de grond en is van beton gebouwd. Het lijkt op een omgekeerd schip van binnen en wordt ook wel de parkeergarage genoemd. Er kunnen wel 25.000 mensen in ! Er zijn banken maar er is ook veel plaats voor rolstoelen voitures en brancards.

Na de heerlijke lunch in het hotel gingen we allemaal weer naar de Bernadettekerk voor de viering van barmhartigheid. Het was een mooie viering met zang van een klein groepje van 5 dames waarvan er 1 het lied met de gitaar begeleide. Ook werd de barmhartigheid uitgebeeld in een rollenspel. Na afloop kon men langs de winkeltjes lopen en kijken, in het bijzonder het Limburgse winkeltje om nog wat souvenirs of presentjes te kopen voor mee naar huis te nemen!

Ook was er om 17.00 uur nog de Sacrament processie waar de groep van het Huis van de Pelgrim ook aan deelnam. Pater Vincent Wang begeleide de bisschop en liep ook mee wanneer de bisschop het volk zegende met de monstrans waar het Allerheiligste in geplaatst was. Dit was ook een hele bijzondere viering die we buiten begonnen en in processie in de Pius X eindigde.

Deze avond kon ieder zijn gang gaan naar eigen idee. Meerdere gingen toch nog even kijken bij de lichtprocessie. Het was weer een mooie dag geweest waar de zon ook duidelijk aanwezig was. Jammer genoeg hadden we ook een paar zieken die ook aandacht nodig hadden.