Reisverslag Lourdesreis RK Den Haag dag 4

Het was al vroeg dag. Vandaag om 8.30 uur vieren we de H. Mis aan de Grot waar Maria aan Bernadette is verschenen. Het zonnetje scheen al volop. Het was weer een mooi moment van deze reis.

Vervolgens gingen we naar de Esplanade voor de groep foto op de trappen van de Rozenkrans kerk. De ochtend sloten we af met een heerlijk kopje koffie en een koekje voor het Accuille. Onder de boompjes was het koel in de schaduw. Er was nu even tijd voor een gezellig gesprekje tussen de pelgrims.

Na de lunch zijn we met de liefhebbers naar de bovenstad van Lourdes gelopen waar we even stilstonden bij het familiegraf van de ouders van Bernadette. Ook haar broers en verder naaste familie liggen hier begraven. Vervolgens de beelden fabriek waar bijna alle heiligen die er zijn staan afgebeeld. Ook zijn we door het Cachot gelopen waar Bernadette in armoede heeft geleefd. Halverwege de wandeling een terrasje om de dorst te lessen.

Via Maison Peternelle en de Molen van Boly zijn we weer naar het hotel terug gelopen. Na het diner was om 21.00 uur de lichtprocessie waar we allemaal in mee liepen. Weer zo een bijzonder moment in Lourdes waar iedereen naar uit keek. Met wel 1000 pelgrims je kaarsje omhoog als er Ave gezongen wordt dat is toch wel heel bijzonder. We gingen daarna moe maar zeer voldaan van een mooie dag naar bed.