De schapen volgen de herder kwd 8 mei 2022

Vandaag hebben wij tijdens de kinderwoorddienst een lezing uit het heilig evangelie van onze Heer Jezus Christus volgens Johannes voorgelezen. Hierin stond dat Jezus tegen zijn leerlingen zei dat ‘Zijn schapen naar hem luisteren, want ze herkennen zijn stem’. Om dit begrijpelijk te maken hebben we besproken wat een herder voor zijn schapen betekent. Dat hij de schapen leidt, verzorgt, vertelt wat ze moeten doen en dat de schapen naar hem luisteren, omdat ze zijn stem herkennen. Maar als jij, een vreemde voor de schapen, gaat proberen om de schapen te leiden, dan luisteren ze niet, omdat ze jouw stem niet herkennen.

Verder hebben we met de kinderen behandeld dat dit lijkt op een huisdier dat wel naar jou, het baasje, luistert, maar bijvoorbeeld niet naar je buurman. Vervolgens hebben we mooie schapenmaskers gemaakt en een kleurplaat gekleurd.

Voor de oudere kinderen was er een doordenkertje dat helemaal in het thema paste. Al met al was het een geslaagde kinderwoorddienst, want de kinderen begrepen precies waar het in de kerk over ging, toen ze na de viering naar huis gingen.