Reisverslag Lourdesreis RK Den Haag dag 2

Na een zeer sober ontbijt van wat stukjes stokbrood en jam, warme chocolade melk en jus d’orange begonnen we dag 2 van de bedevaart.

Nadat alle koffers weer in de bus waren geplaatst ging Maria met de goede lopers wandelen naar de Basiliek van Lisieux. De overige pelgrims werden met de bus naar boven gereden. Vol verbazing hebben we allemaal genoten van de buitenkant van dit enorme bouwwerk maar zeker ook van de binnenkant van deze prachtige Basiliek! Om 10.00 uur was de Eucharistieviering in de crypte van de Basiliek. Ongeveer 150 pelgrims (3 bussen) waren hierbij aanwezig. Pater Vincent was de voorganger en vertelde dat hij even stil stond om zijn moeder in China te gedenken omdat ze deze dag 75 jaar was geworden. Het was een prachtige viering met mooie liederen die door Marijke duidelijk werden ingezet.

Na de viering was er gelegenheid om beneden bij de kapel even langs te gaan bij de H. Theresia die daar ligt. Ook de boekhandel en de souvenirwinkel en het museum werden bezocht. Voor de lunch reden we naar Hotel Martin waar ook de zusters van het klooster de maaltijd verzorgde. Een zuster luide zingend en met de gitaar het gebed voor en na de maaltijd in. Ook hier waren we met veel pelgrims uit 3 bussen aanwezig. Het was heerlijk!

Om 13.45 uur vertrokken we naar Niort. Na de tussen stop hebben we allen naar de film van Bernadette gekeken in de bus om alvast wat meer te weten over het leven van Bernadette Soubirous als jong meisje en de verschijningen. In het overnachting hotel stond het diner al voor ons klaar. Moe maar zeer voldaan viel iedereen snel in slaap… Op naar dag 3!