Vieringen en activiteiten voor kinderen rond de Goede Week en Pasen

In de Goede Week zijn er een aantal vieringen en activiteiten voor voor kinderen.

Op Palmzondag kan je meedoen aan de processie met de Palmpaasstokken. Op twee plaatsen wordt de kinderprocessie gehouden: bij de geloofsgemeenschappen Emmaus en bij Maria van Eik en Duinen. De kinderen die dit jaar hun eerste Heilige Communie doen, zijn door hun begeleiders al uitgenodigd. Aan het begin van de viering op Palmzondag lopen de kinderen in processie met hun palmpaasstokken mee met de voorganger. Tijdens de viering kunnen zij deelnemen aan de kinderwoorddienst of een andere kinderactiviteit en aan het eind kunnen zij hun palmpaasstok geven aan een parochiaan in de kerk of meenemen en brengen naar een oudere, zieke of eenzame, die daar heel blij mee zal zijn.

Witte Donderdag, Goede Vrijdag en 1e Paasdag
Sinds een aantal jaar concentreren we vieringen en activiteiten voor kinderen rond Pasen op één locatie binnen de parochie.
Dit jaar is dat de Emmaus-geloofsgemeenschap (Leyweg).

Op Witte Donderdag (14 april) vindt daar om 17.00 uur een woord- en gebedsviering plaats, speciaal voor de kinderen die worden voorbereid op hun eerste heilige communie, en hun ouders. Diaken Jos van Adrichem legt dan uit, en laat de kinderen ervaren, wat Jezus en zijn vrienden vierden en deden op de laatste avond voordat Hij stierf en hoe wij dat steeds zijn blijven doen.

Op Goede Vrijdag (15 april) is er om 11.00 uur een kinderkruisweg. We gaan dan in processie langs de staties waarop het lijden en sterven van Jezus is uitgebeeld. Bij elke statie vertellen we een stukje van het verhaal en bidden een gebedje.

Op het Hoogfeest van Pasen (zondag 17 april, 10 uur) zijn  u en uw kinderen uitgenodigd voor een feestelijke en kindvriendelijke eucharistieviering. Alle-4 zingt tijdens deze viering, dus het wordt extra feestelijk. Kinderen die op de basisschool zitten en die mee willen zingen, zijn van harte welkom. Wel graag vooraf even aanmelden bij mgc_rekveldt@hotmail.com of jessicatenbosch@gmail.com.

Alle-4 repeteert op:
– zondag 3 april, aansluitend aan de viering in de Ars    (12:00-12:30)
– woensdagmiddag 13 april (13:45-14:15), in de Ars.
– vlak vóór de viering op paaszondag. De kinderen die  meezingen, moeten dan om 09.30 uur in de Emmaus zijn.