Mensenvissers kwd 6 februari

Beste allemaal.

Nadat het van de week al een  paar keer stormachtig weer was, was er deze zondagmorgen ook heel veel wind. We waren benieuwd of er kinderen zouden meekomen naar de kerk met hun ouders. Wat een geluk. Er kwamen twee dappere kerels met hun moeder mee.

Het evangelie van vandaag (Luc 5, 1-11) ging ook een gedeelte over dappere kerels. Jezus trekt al een tijdje rond  door Galilea en kwam aan bij het meer van Gennesaret en trok er heel veel toehoorders. Met de boot van Simon kon hij vanaf het water veel beter zijn verhaal houden. Na afloop vraagt Jezus hem om naar het diepe varen en de netten uit te gooien. Hij vindt het heel gek om dit  overdag te doen en zeker omdat hij in de nacht ervoor bijna niets heeft gevangen. Maar ja, hij doet wat Jezus vraagt en komt bijna om in de goede vis. Zijn maten komen hem te hulp en zo stijgt zijn beeld van Jezus tot heel hoge waarde. Jezus heeft nu nog een nieuwe opdracht voor hem. Simon (ook genaamd Petrus) mag van nu af aan mensenvisser worden en gaat met Jezus mee op pad.

We hebben gekeken of de kinderen ook zich iets konden voorstellen hoe zij mensenvisser zouden kunnen worden in deze tijd, maar de zak met ideeën was niet rijk gevuld. Zodoende kwam het gesprek met de kinderen niet op gang.

Wel hebben ze de tekening met de grote buit aan vissen rijk versierd.
Naamloos-1 (samueladvies.nl)

We zien elkaar op 20 februari en hopen dat er op deze dag geen storm en lockdown is.

Met vriendelijke groet

Meester André en juf Alena