Bruiloft te Kana Kinderwoorddienst 16 januari

Beste allemaal.

Na alle feesten van de afgelopen tijd gaan wij nu weer door met de gewone tijd door het jaar. Wij begonnen onze kinderwoorddienst met de vraag welke feesten wij gehad hebben en wat hoort bij elk feest? Wat hebben wij gevierd met Kerstmis en wat voor feest het was afgelopen zondag?

Op deze manier werd voor de kinderen duidelijk dat het hier over God’s plan gaat – zijn Zoon Jezus werd geboren om Vrede op aarde te brengen, Hij werd gedoopt met water dat reinigt en nieuw leven geeft. Hij is klaar om met de opdracht van Zijn Vader te beginnen.

Daarna lazen wij het Evangelie van deze dag over de Bruiloft in Kana (Johannes 2, 1-12). En weer gingen wij in gesprek – waarom veranderde Jezus water in wijn? Hoe was de reactie van de mensen erop? Hoe kun je een saai feest in een gezellig feest veranderen? Hoe maak je van een verdrietig iemand een blije mens?

In dit gesprek zagen de kinderen dat ook zij veel kunnen doen – met hun initiatief, met hun ideeën, met hun aandacht voor anderen kunnen ook zij kleur en smaak geven aan water zonder kleur en smaak en dit veranderen.
Daarna hebben wij besproken dat God’s plan ook God’s opdrachten voor ons zijn om:

1 Over Jezus te vertellen,
2 De sacramenten te vieren
3 De liefde door te geven.

Het is niet gemakkelijk om over Jezus te vertellen maar wij kunnen het altijd proberen. Ook proberen om hulp te vragen aan Jezus, zoals Maria het deed in Kana:  niet zomaar in het algemeen, maar hulp bij wat op dit moment belangrijk en nodig is. Iedereen probeerde een voorbede aan Jezus te doen en zo spontaan ontstond er een gebed waarin gebeden wordt dat corona zo spoedig mogelijk voorbij gaat.

Ten slotte hebben wij een puzzel opgelost in twee teams. Daarna zijn we begonnen met het inkleuren van het plaatje van een drievoudige opdracht. Het was zó leuk dat wij de tijd niet in de gaten hielden en toen wij terug naar de kerk wilden gaan, was de viering afgelopen.

 

Wij zien elkaar weer op 6 februari.

Met vriendelijke groet

meester André en juf Alena