Een man in schamele kleding kwd 5 december

Beste allemaal.

Op 1 december begonnen de kinderen met de Adventskaars de tijd tot Kerstmis af te tellen. Kaarsen die kinderen met elkaar verbinden. Vandaag is het de tweede Adventszondag. Het was leuk kinderen in de kerk van Pastoor van Ars te zien. Ook vandaag was  het mogelijk dat de kinderen die niet konden komen, online konden deelnemen aan de viering en op die manier met ons verbonden zijn.

Vorige week zagen wij een koningsmantel met een kroon, maar vandaag hing er een jutezak aan de ambo.  Dit was het kledingstuk waarover wij onder de kindergebedsdienst met elkaar zouden spreken. Een gesprek over een roepende man in de woestijn. Hij had een kamelenharen mantel (jas) en at alleen maar sprinkhanen en honing. Zijn naam was Johannes de Doper. Daarna ging ons gesprek over deze man en wat hij wilde in het leven. Hij was door God geroepen om mensen te vragen om iets heel anders in het leven te gaan doen. Hij preekte daarover aan de oever van de Jordaan. Als iemand echt een nieuwe start wilde maken, dan kon Johannes hem of haar dopen met water uit de Jordaan. Alles wat Johannes daar deed was in oude tijden al opgeschreven door een profeet die de naam Jesaja draagt.

Het Evangelie van deze tweede zondag van Advent (Lucas 3, 1-6) was best moeilijk want er werden heel veel namen genoemd van mensen die in de tijd van Johannes en Jezus aan het bewind waren, maar uiteindelijk ging het erom dat we in deze Adventstijd een omdraaiing in ons leven moeten maken en gaan vertrouwen op Jezus. Aan de buitenkant van Johannes de Doper kon je niet zien dat hij een heel belangrijke boodschap had te brengen, maar van binnen wilde hij dat iedereen een andere weg in het leven zou gaan.

Op het grote hart hebben kinderen deze worden  opgeschreven  “Johannes, help ons om de weg van Jezus  te gaan”. Bij de volgende Advent-kinderdienst wordt er nog meer bijgeschreven.

Aan het einde van de viering kreeg elk kind, dat er nog geen had, een adventskaars mee om de dagen tot Kerstmis af te tellen.

Ook deden we de jutezak binnenste buiten en zó werd het de zak van Sinterklaas.   Voor elk kind zat er in die zak nog een leuk aandenken aan de Heilige van vandaag: Sint Nicolaas.

De tweede Advent-kinderdienst kunnen jullie bekijken via het YouTube kanaal van de parochie.

Tot zondag 12 december in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk (Maria van Eik en Duinen, Loosduinse Hoofdstraat 4, Loosduinen). Let op, de tijd is een half uur eerder!! Om 10.00 uur!

Werkgroep Kinder Woord Dienst 4E