Wie is belangrijk? Kinderwoorddienst 17 oktober 2021

Beste kinderen en ouders.

Vandaag begonnen wij onze KWD met een spiegelverhaal over twee broertjes Bennie en Rob. Rob, de oudste, heeft een opdracht van mama gekregen maar hij wilde het niet doen. Hij is de oudere broer maar ook vindt hij zichzelf een belangrijk persoon, omdat hij een kleurwedstrijd heeft gewonnen. Hij wil de baas zijn over zijn jongere broertje.
Na een gesprek met de kinderen kwamen wij erachter dat gelukkig niemand de baas speelt bij hun thuis.

Dat konden wij niet zeggen van de apostelen Johannes en Jakobus die belangrijk wilden zijn tegenover de andere apostelen. Wij hebben dit samen in het Evangelie van vandaag gelezen (Mc 10, 35-45). Daar heeft Jezus gezegd “Ik ben niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen”.

Daar hebben wij over doorgepraat: – hoe kan je dienen in je leven? Met je daden, als je wat klusjes thuis gaat doen, of als je je boterham op school deelt met iemand die zijn lunch heeft vergeten, maar ook als je geduldig naar iemand gaat luisteren.

Toen herinnerden wij ons Sint Franciscus van Assisi die een werktuig in God’s handen wilde zijn. Franciscus die een rijk man was, maar al zijn rijkdom achterliet en God ging dienen.
Ook dachten wij aan de heilige Moeder Teresa die haar hele leven lang de armen in India diende. Behalve werkelijke hulp aan mensen, noemde zij een liefdevolle glimlach, groeten aan mensen, eenzame mensen begrijpen, ook als haar dienst aan anderen.

Tijdens het kleuren van plaatjes van Franciscus heeft juf Alena het gebed van hem “Heer maak mij een instrument van Uw vrede” aan kinderen voor gelezen. Aan het einde van de H. Mis hebben de kinderen een Kinderkrant en een bijlage van Tussenbeide meegekregen om het gezellig samen met hun ouders in de herfstvakantie te lezen en puzzelen.

Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad en tot de volgende keer op 7 november.

Met vriendelijke groet

Meester André en juf Alena