Kinderwoorddienst op 3 oktober

Beste kinderen en ouders.

De herfst komt er aan en het weer kan dus wat minder worden. Vandaag, 3 oktober,  was dat het geval (veel en lange regenbuien) en zodoende waren er wat minder kinderen bij onze KWD.

Meester André was net terug van een bedevaart naar Assisi. Hij was met meerdere van onze parochianen en ook enkele mensen van buiten op reis geweest. Hij had vele indrukken opgedaan over oa de heuvelachtige omgeving en heeft zich gerealiseerd dat Franciscus met zijn broeders veel heeft moeten afzien en veel moeite heeft moeten doen om de goede boodschap van Christus aan de mensen te verkondigen.

Deze week was het 4 oktober en die dag wordt ook wel Werelddierendag genoemd. Dat komt vooral doordat 4 oktober ook de sterfdag is van de heilige Franciscus. Daarom heeft meester André vooral verteld over het bekeringsverhaal van Franciscus en ook over de speciale ontmoeting die hij had met een hongerige wolf. Hij wist de bewoners van Gubbio en deze wolf tot elkaar te brengen. Wat er daarna gebeurde: de wolf en de bewoners hebben nog jaren fijn samen geleefd.

Franciscus heeft oa ook met de heilige Clara en hun broeders en zusters laten zien dat je niet veel hoeft te hebben om goed te kunnen leven.

Wilt u nog eens lezen wat de bedevaartgangers allemaal hebben beleefd, lees de dagelijkse blog van een van de mensen die mee was.

https://www.rkparochiedevierevangelisten.nl/blog/2021/10/01/in-het-voetspoor-van-clara-en-franciscus-28-september/

Wij zien elkaar op 17 oktober.

Met vriendelijke groet
meester André en juf Alena