Verslag kinderwoorddienst 19 september

Beste kinderen en ouders.
Vandaag waren er bij onze KWD een tweetal nieuwe kinderen. Zij kwamen van onze locatie Emmaus en wilde wel eens zien hoe het bij ons nu gaat. Eerste wat ze zagen waren twee volle presentie kaartjes waarop kinderen stikers plakken. Dat was leuk want bij elk volle kaartje kreegt een kind een kadotje.

Wij begonnen onze viering met het lezen van een verhaal over de jarige Tommie. Hij vond het maar wat fijn om vandaag in de belangstelling te staan. Hij mocht alles bepalen op zijn verjaardag.
Ook lazen wij in het Evangelie (Marcus 9, 30-37) dat Jezus zijn leerlingen wilde voorbereiden op wat zou gaan komen. Zijn lijden en dood maar ook zijn opstanding.
Ook wilde hij duidelijk maken wie de belangrijkste in zijn ogen is. Niet degene die heel veel goed doet en voornaam lijkt. Nee, hij zet een kind in hun midden en vind hem/haar het belangrijkste. Hier kwamen werkjes te hulp.

“God keert de rollen om” – Wie de belangrijkste wil zijn, moet de minste van allemaal willen zijn en ieders dienaar!
Wie iets voor de minste doet, doet dat ook voor HEM.
Vandaag waren wij eens de VIP’s in de kerk en mochten op de eerste plek zijn. Dat werd ook besproken in ons gesprek met diaken Jos van Adrichem toen we terug in de kerk waren. En dat was weer zoals kinderen op de vertelplaat hebben gelezen: Jij bent een parel in Gods hand!
Wij zien jullie weer op 3 oktober.
Met vriendelijke groet
meester André en juf Alena