In het voetspoor van Clara en Franciscus  29 september

Tjonge, wat moesten we weer vroeg op vanmorgen. En net terwijl het zo’n mooi hotel was en we voor mijn gevoel nog maar net in bed lagen. Dat kwam natuurlijk omdat we gisteravond  zo laat aan waren. Maar goed we zaten dus ruim voor acht uur al weer in de bus, op weg naar .. naar huis. Want ja, hoe mooi en leuk het ook is (geweest) het gewone leven roept. Toch was ook vandaag, net als de voorgaande dagen ook weer bijzonder.

We landden aan in het Franciscaner klooster in Füssen. Een klooster waar nog steeds paters wonen. En één van de paters wil de graag voorgaan in de Eucharistie. En dat was een mooi aanbod. Vooral ook mooi, omdat de pater zijn stage in Nederland had gedaan en daar nog steeds met veel plezier aan terugdacht.   Hij sprak 

geen Nederlands (meer), waardoor de viering een internationaal karakter kreeg. Op een reis waar je verschillende landen doorkomt vind ik dat een plus! De Franciscanen die uit Italië  naar Duitsland kwamen spraken ook een andere taal en toch hebben ze elkaar verstaan.  Ons bezoek aan het klooster was kort, maar gaf veel voldoening.

Nog een nachtje slapen en een heleboel  reizen, dan zit het erop. We bereiden ons vast voor op het weer in Nederland. Vanuit het warme Italië  kregen we vandaag al een eerste omslag van mooi weer naar buien en van warm naar toch veel koeler. Ben benieuwd naar Morgen..

Dat was de achtste dag.