In het voetspoor van Clara en Franciscus 22 september 2021

De Haagse parochies maken een reis. Dertig parochianen zijn woensdagmorgen vertrokken op weg naar Assisi, voor een ontmoeting met Franciscus. Zij nemen de andere parochianen mee in hun hart en hun gedachten. Gaat u mee op reis?

Het was nog donker toen we vertrokken. Mooi begin van een reis waar we veel nieuwe ontdekkingen gaan doen. Reizen levert altijd veel verrassingen op. Je weet waar je heen wilt, maar niet altijd hoe je er zult komen. In Duitsland moesten we een aantal omleidingen volgen, als gevolg van de overstromingen deze zomer.

In de kerk van Sankt Georg in Limburg an der Lahn hadden wij een korte viering. Boeiend wat we daar lazen over het herstel van de tempel en over de uitzending van de twaalf leerlingen om het Rijk Gods te verkondigen. Dat is helemaal de traditie van Franciscus, die immers van Christus zelf de opdracht kreeg om Zijn Kerk weer op te bouwen.  En Franciscus trok erop uit en werkte aan de kerk op zijn eigen wijze. Eerst de stenen kerk, maar hij kwam er al snel achter dat de Kerk een kerk van mensen is en moet zijn. En misschien is dat wel moeilijker dan stenen stapelen.

Dat was de eerste dag.