Een gebaar van liefde die geneest KWD 5 september

Beste kinderen en ouders.

Vandaag, 5 september hadden wij onze eerste KWD na de vakantie!

Dit is natuurlijk waar we ons gesprek mee begonnen – wat heeft iedereen voor interessante dingen gezien of gehoord tijdens de vakantie. Maar we deden het op een speciale manier: ten eerste, als Maxim aan het vertellen was, moesten de anderen met gesloten oren luisteren; en toen sprak Evy met haar mond dicht!

Waarom? Omdat het evangelieverhaal vandaag ging over een man die niet kon horen en niet kon spreken (Marcus 7, 31-37). Maar voordat wij gingen lezen, probeerden we ons het leven en de gevoelens van deze doofstomme voor te stellen vóór zijn ontmoeting met Jezus en wat Jezus met die man zou doen. We realiseerden ons dat als je je hele leven niets kunt horen, dan kun je ook niets zeggenL. Na het lezen spraken wij over hoe Jezus de doofstomme liet zien en horen. In eerste instantie lijkt het een beetje vreemd dat Hij hiervoor Zijn speeksel gebruikte, maar wij kwamen erachter dat het een echt medicijn is. Ook het aanraken van de oren van de doofstomme door Jezus was een gebaar van liefde die geneest.

De boodschap van het Evangelie was duidelijk – wij moeten onze oren openen voor het woord van God en voor elkaar. Als voorbeeld van iemand die de noden van anderen hoorde, dachten wij aan Moeder Teresa, – een van de heiligen van deze tijd, die laat zien dat ook wij heilig kunnen worden.

Maar ook met onze mond kunnen we veel bereiken, geef gewoon kleine complimenten aan anderen! Dit hebben we met elkaar geoefend tijdens onze KWDJ.

Als laatste hebben wij een puzzel opgelost en daar hoorden wij het weer:
“Jezus opent onze oren zodat wij kunnen horen wat Hij ons te zeggen heeft”.

Tot de volgende keer op 19 september.

Met vriendelijke groet
meester André en juf Alena