Verslag kinderwoorddienst Maria van Eik en Duinen

Beste kinderen en ouders.
Onze laatste KWD voor de vakantie was op 18 juli!
Wij begonnen onze viering met het lezen van een verhaal over meester Jos en zijn moeizame dag. Onrustige kinderen een moeizame vergadering en heel veel regen op weg naar huis. Meester Jos had een rot dag en later komt ook nog de vraag van twee kinderen die extra hulp wilde hebben. Meester Jos laat alle vermoeidheid achter zich liggen en gaat deze kinderen helpen.
We staan even stil bij al het water van de afgelopen dag en alle schade die dat tot gevolg heeft gehad.
Ook lazen wij in het Evangelie (Marcus 6, 30-34) over leerlingen die vermoeid waren en met Jezus naar een rustige plek wilde gaan. Daar aangekomen zijn de mensen naar Hem toegekomen, Jezus ziet dit aan en gaat onderrichten over de vermoeide schapen zonder Herder. We hebben stilgestaan wat is dat onderrichten? Met wat nadenken en het verhaal van meester Jos in ons achterhoofd komen we er samen uit dat Jezus een soort van les heeft gegeven.
We zien dat Jezus en zijn leerlingen ook hun vermoeidheid overwinnen en de mensen iets wilt duidelijk maken. Hij wil Herder zijn voor deze schapen.
Middels een spel en enkele puzzels zie we dat ook wij schapen zijn van Jezus en dat Hij ook onze Herder wilt zijn.
Het spel werken we in de vakantie verder uit en kunnen dan ons geheugen op pijl houden voor het volgende schooljaar op onze school met God.

Zie ook extra downloads bij deze kinderwoorddienst.

Wij zien elkaar pas weer over heel veel weken, als de scholen weer begonnen zijn in september.

Met vriendelijke groet
meester André en juf Alena