Bij Jezus ben je veilig Kinderwoorddienst 20 juni 2021

Beste kinderen en ouders.

Het lijkt alsof alle feestdagen voorbij zijn en het een normale zondag door het jaar was,  maar nee J. Zondag 20 juni was het Vaderdag en dat was weer een feestdag,  die onze vaders in het zonnetje heeft gezet.

Natuurlijk begonnen we met een gesprek over EK voetbal, waar bijna alle vaders met spanning naar kijken, maar daarna spraken we over andere spanningen – angst voor een storm, verdriet door ziekte, woede door pesten of ruzie. We probeerden ons spannende situaties in ons leven te herinneren en hoe we daarmee om gingen. Ook de situatie met de coronapandemie en lockdown kwam aan bod.

Gelukkig waren er niet zoveel “stormen” in het leven van de kinderen. Om ons dit een beetje te kunnen voorstellen, openden we het evangelie – Marcus 4, 35-41.

De leerlingen kwamen onverwachts in een storm terecht, terwijl Jezus in de boot lag te slapen. In hun angst riepen ze tot Hem en hoorden als antwoord: “Waarom hebben jullie zo weinig moed? Geloof je het nog steeds niet?” Met geloof, of met vertrouwen, kun je alle stormen aan. Soms lijkt het alsof Jezus in ons levensbootje slaapt, maar Hij is steeds nabij, en zal op het beslissende moment ingrijpen en ons helpen. Jezus gelooft in Zijn Vader en heeft volle vertrouwen in Hem.

Dit is hetzelfde vertrouwen dat een kind in zijn vader heeft, en gaat zonder twijfel hand in hand met hem. Maar dit is ook hetzelfde vertrouwen dat we willen hebben in onze overheid met betrekking tot de maatregelen die worden genomen. We keken naar een kleurplaat waarop nog meer afbeeldingen van ongeloof en vertrouwen waren getekend – Petrus, die begon te verdrinken omdat hij begon te twijfelen of hij ook op water kon lopen, en het meisje dat een handstand deed vol te vertrouwen op haar coach.

We vonden een samenvatting van alles wat we zeiden bij het oplossen van de puzzel:

”Bij Jezus ben je altijd veilig!”

Tot volgende keer op 04 juli.

 

Met vriendelijke groet

meester André en juf Alena