Afhaalmaaltijden als alternatief voor vastenmaaltijd

Dit jaar zit het er helemaal niet in dat we samen een vastenmaaltijd kunnen houden. De werkgroepen Diaconie hebben de koppen bij elkaar gestoken en een alternatief bedacht.
We bereiden een maaltijd die in het weekend van 20/21 maart 2021 na de vieringen, coronaproef, in de kerk afgehaald kan worden. De koelverse maaltijd, geen soep want dat is lastig vervoeren, wordt verpakt in een eenpersoons bakje, geschikt voor de magnetron. De maaltijd kunt u dus thuis voor consumptie eenvoudig verwarmen. Omdat we geen mensen teleur willen stellen en ook geen eten weg willen gooien, werken we op bestelling.
Tot en met woensdag 17 maart kunt u een maaltijd bij het secretariaat van uw geloofsgemeenschap bestellen per e-mail
(emmaus@p4ev.nl, mariavaneikenduinen@p4ev.nl, titusbrandsma@p4ev.nl en pastoorvanars@p4ev.nl)
of per telefoon.
Wanneer het eigen secretariaat niet bereikbaar is, kunt u de bestelling doorgeven aan het centraal parochiesecretariaat (cps@p4ev.nl). Geef dan wel duidelijk aan bij welke kerk u de maaltijd(en) af zult halen.

Bij uw bestelling kunt u kiezen tussen een vegetarische maaltijd en een maaltijd met vlees. U kunt voor meerdere personen bestellen, maar we gaan wel uit van één maaltijd per persoon. U kunt dus ook voor uw huisgenoten bestellen, voor bijvoorbeeld een eenzame buurvrouw en/of voor een mede-parochiaan die bij u in de buurt woont. We gaan ervan uit dat het aantal maaltijden dat u bestelt ook in één keer wordt afgehaald. Geef bij het bestellen duidelijk uw naam en telefoonnummer door én het aantal maaltijden (vegetarisch en/of met vlees). Voor de maaltijden rekenen we geen vaste prijs. Uw vrijwillige bijdrage voor de maaltijd wordt geheel besteed aan Vastenactie. De kosten van de maaltijd dragen we als parochie. Uw financiële bijdrage kunt u bij het afhalen van de maaltijden (op zaterdag 20 maart of zondag 21 maart), in een collecteschaal achterlaten. Ook kunt u natuurlijk een vrij bedrag aan Vastenactie overmaken, of een ‘duit’ in de digitale collectebus doen.

Wacht niet te lang met bestellen, want onze capaciteit om maaltijden te bereiden, is niet oneindig. Op een gegeven moment moeten we wellicht ‘nee’ verkopen. Dus wees er tijdig bij en steun hiermee de projecten van Vastenactie die in het teken staan van betere scholing en daarmee een beter toekomstperspectief van arme medemensen, met name in Afrika. Dank voor uw deelname!